Primarul Pendiuc are soluții pentru FC Argeș

Mihai Andries 10 Jul. 2013, 08:34 Campionat
Primarul Pendiuc** are soluții pentru FC Argeș

După o perioadă de incertitudine cau­za­tă de intrarea clubului în insolvență, lucrurile ar putea intra pe un făgaș nor­mal la FC Argeș. Clubul din Trivale ar putea avea în scurt timp un nou patron după ce acțio­na­rul majoritar al grupării din Trivale, familia Penescu, a renunțat la acțiunile pe care le deține și la banii pe care i-a băgat în club. 

Nicolae Enoiu, administratorul judiciar al lui FC Argeș, a avut ieri o întîlnire cu pri­ma­rul Tudor Pendiuc pentru găsirea unei soluții de salvare a clubului în care s-au lămurit mai multe aspecte care erau neclare pentru au­to­ritățile locale.

Investitorul trebuie să asigure cheltuielile curente

Omul desemnat de instanță să se ocupe de destinele clubului alb-violet ne-a spus cum au decurs discuțiile: „M-am întîlnit cu domnul primar Pendiuc și i-am prezentat situația la zi a clubului. I-am predat actele prin care acționarul majoritar al clubului, familia Penescu, a renunțat la acțiunile pe care le deține și la banii pe care i-a investit în club. I-am spus că un eventual investitor care va dori să preia echipa va trebui să asigure cheltuielile curente care țin de pre­gă­tirea specifică, cantonament și de în­ce­pe­rea competiției, dar și de datoriile care sînt acum la club. I-am spus că nu am găsit ni­mic în patrimoniul clubului și că sediul, can­to­namentul și autocarul sînt pe fundație. Un eventual investitor va beneficia de a­ceste lucruri pe baza unui contract de co­mo­­dat care este și acum în vigoare. L-am informat că pe 15 iulie se reunește echipa și că nu pot să țin la infinit jucătorii legați de club, dacă nu au o garanție că situația se va schim­ba. Voi face și o informare scrisă asu­pra a­ces­tor aspecte”.

Primăria se interesează de siglă și palmares

Enoiu este convins că autoritățile locale se vor implica în salvarea clubului: „Domnul primar m-a întrebat despre palmaresul clu­bu­lui și dacă brandul și sigla clubului sînt în­re­gistrate la OSIM. I-am spus lui Cătălin Bar­bu să îmi prezinte un act cu situația ju­ri­di­că a acestor lucruri. L-am asigurat pe dom­nul primar că cine va lua echipa o va prelua cu lotul de jucători, dar și cu grupele de la Ce­ntrul de Copii și Juniori. I-am cerut ca în scurt timp să soluționăm problemele an­ga­ja­ților. Pînă săptămîna viitoare trebuie să am date certe, pentru că nu pot ține anga­jații clu­bului și jucătorii fără salarii. Dacă nu se re­zolvă problema, pot să cer declararea si­m­plificată a procedurii de faliment, iar da­că se rezolvă situația trebuie să cer con­ti­nu­a­­rea perioadei de observație. Repre­zen­­tan­ții Pri­măriei s-au arătat încîntați la finalul dis­cu­țiilor”.

Pendiuc: „Clubul poate avea un alt patron în scurt timp”

După întîlnirea dintre administratorul judiciar Nicolae Enoiu și primarul Tudor Pendiuc am discutat și cu edilul piteștean. Pendiuc ne-a dat asigurări că, în scurt timp, clubul FC Argeș poate avea un nou patron: „În urma discuției cu domnul Enoiu am aflat care este realitatea la clubul FC Argeș. Știm ce datorii sînt la echipă, pentru că am intrat în posesia actelor prin care domnul Penescu a renunțat la acțiunile pe care le deținea și la banii investiți. Vă pot spune în premieră că sînt doi oameni de afaceri interesați să preia FC Argeș. Cu unul dintre ei mă voi întîlni mîine (n.r. – azi). Cei doi oameni de afaceri nu sînt piteșteni și nici argeșeni. Sînt din afara județului. Pînă la sfîrșitul săptămînii situația va fi clarificată, iar dacă discuțiile vor merge bine, clubul va avea un alt patron”.

 

Sursa: Curierul Zilei

Mihai Andries 10 Jul. 2013, 08:34 Campionat
Pe aceeași temă