Popa ar vrea o colaborare între Poli și UTA!!!

11 Jun. 2009, 21:49 Campionat

Toate speranțele de viitor ale Bătrânei Doamne se leagă de omul de afaceri arădean Sandu Ion. Ionuț Popa a recunoscut că a purtat mai multe discuții cu investitorul arădean, dar încă nu s-a finalizat nici una, în sensul că Sandu Ion și-ar fi manifestat disponibilitatea de a sprijini financiar UTA.


„Eu am venit la UTA că m-a rugat Sandu Ion. În continuare, voi rămâne la UTA doar dacă vor exista doi investitori și vom avea o situație financiară stabilă. Nu știu dacă se vor rezolva problemele. Noi vom continua să bătătorim calea până la primărie și la oameni de afaceri. Am vorbit și cu domnul Bara, căruia îi mulțumesc pentru sprijin, care mi-a spus că Sandu Ion ar fiu cel mai potent om de afaceri arădean”,
a declarat Ionuț Popa.

 

Cert este că Sandu Ion s-a ținut de promisiuni în acest retur de campionat, plătind datoria la Marian Spiru (36 000 de euro), la Steaua pentru Zaharia (aproximativ 200 000 de euro) și a asigurat transportul în deplasări cu autocarul avut în proprietate. Nu numai Sandu Ion a fost aproape de UTA, ci și Nicolae Bara, cel care a afirmat la un moment dat că nu mai e interesat de gruparea fanion a orașului.
„Domnul Bara a achitat restanțele către Ibeh, Pascariu, Polgar, Gornic și Turcuș și a fost mereu alături de noi chiar și cu sfaturi”, a recunoscut președintele Giovanni Catanzaritti.

Situația financiară a clubului nu a fost încheiată în acest sezon, chiar dacă echipa a intrat în vacanță. Președintele Bătrânei Doamne a recunoscut că mai e nevoie de aproximativ 100 000 de euro, pentru a începe de la zero ediția viitoare de campionat.

"Aproape 40 000 de euro trebuie să-i dăm lui Radovanovic, iar restul sunt salariile fotbaliștilor. În plus, până la începtul anului viitor, UTA va mai rămâne datoare și lui Ionuț Chirilă, căruia trebuie să-i bage în buzunar 60 000 de euro. Cu Ionuț Chirilă mai avem timp până anul viitor”, a recunoscut oficialul de la UTA.

 

Colaborare cu FC Timișoara!?

Nu mai este un secret pentru nimeni că în decursul timpului, fotbaliști arădeni au îmbrăcat tricoul violet al Politehnicii Timișoara și invers. Ionuț Popa, născut în județul Timiș, a recunoscut că a purtat mai multe discuții cu Gheorghe Chivorchian, în privința unei colaborări (!?).

„Recunosc că am avut o discuție cu Gicu Chivorchian, în care am prevăzut și termenii unei eventuale colaborări. UTA și Poli sunt dușmani pe teren, dar în afara lui fiecare trebuie să-și urmărească interesul. O sa mai avem contacte până pe data de 29 iunie, când timișorenii se reunesc și trebuie să știe și ei ce au de făcut”, a fost declarația-șoc a lui Ionuț Popa.

Altfel, să mai spunem că în urmă cu două sezoane, când UTA pierdea la Timișoara cu 2-0, iar suporterii au fost bătuți pe străzi, Marian Iancu a spus că se bucură de cele trei succese, din teren, din tribună și din afara stadionului. Nu în ultimul rând, trebuie să spunem că nu de puține ori galeriile celor două echipe s-au ironizat reciproc. „Asaltul clonei”, aluzie la imitația adevăratei Poli, „Aekaka” „Nu aveți istorie”, „Bragadiru”, „Ciao Claudio”, aluzie la Claudio Zambon, cel care deține „tradiția” Timișoarei, „Culoarea voastră mult iubită, pe centură des întâlnită”, „Aveti embleme stilizate și frați de altă naționalitate”, sau „Șase decenii am aniversat când voi v-ați desființat” erau scandările venite dinspre Arad iar „violeții” au replicat cu „Nu-i român ca bănățeanu, nici țăran ca arădeanu”, „Umbra Timișoarei – Arad”, sau „Liberty Parade”.

 

Mansour, Sfârlea, Aldea și…Turcuș, pe lista lui „Popică”

Ionuț Popa a amintit și o listă de fotbaliști care ar putea îmbrăca tricoul alb-roșu, dacă se va rezolva problema bugetului. „Este un miracol că ne-am salvat cu actualul lot. Avem nevoie de cel puțin zece fotbaliști noi în campionatul viitor”, a recunoscut probabil viitorul director tehnic al Bătrânei Doamne. Ionuț Popa a spus că a avut discuții cu Sfârlea de la Poli Iași.

„Am discutat cu Sfârlea, căruia îi expiră contractul la Poli Iași în această vară. El este orădean, tocmai i-a născut nevasta și ar dori să fie mai aproape de casă. Nu mi-a dat un răspuns clar, fiindcă mai asteaptă și alte oferte, iar noi nu am putut să-i propunem nimic concret”, a declarat Mister.

 

Un alt fotbalist dorit în calea Aurel Vlaicu este Aldea de la Drobeta Turnu Severin, fotbalist care a și înscris în poarta utistă în partida directă din ultima etapă. Dacă colaborarea cu Poli Timișoara va prinde cheag, atunci și Mansour ar putea ajunge la UTA. „Dacă-l luăm gratis și trebuie doar să-i dăm un salar care ar fi problema?”, a spus Catanzaritti.
Ionuț Popa și-a manifestat interesul de a-l vedea și pe Teodor Turcuș. „Am auzit de el. Vreau să-l văd și pe acesta și să-mi dau seama dacă ne poate ajuta”, a mai afirmat Popa.

 

Articol scris de Daniel Berar

11 Jun. 2009, 21:49 Campionat
Pe aceeași temă