Poli visează stadion nou, dar Primăria își ia mâna de pe echipă din cauza datoriilor! Clubul e iar în pericol să nu-și ia licența pentru Liga I

07 Feb. 2012, 17:24 Campionat
Poli visează stadion nou, dar Primăria își ia mâna de pe echipă din cauza datoriilor!** Clubul e iar în pericol să nu-și ia licența pentru Liga I

Rezultatele auditului cerut de CJ Timiș au ajuns și la primărie, iar Gheorghe Ciuhandu nu este încântat de ceea ce a citit. Consilierii locali au discutat bugetul pe 2012, iar pentru Poli Timișoara nu s-a alocat niciun ban.

Analiza financiară a clubului Poli Timișoara, cerută de Consiliul Județean Timiș, a ajuns de aproape o săptămână pe masa lui Constantin Ostaficiuc. Datele nu pot fi însă făcute publice, astfel încât nu putem ști dacă datoriile clubului sunt mai mari sau nu de 4 milioane de euro, sumă declarată de Marian Iancu.

„L-am citit, dar nu pot să dau niciun detaliu legat de audit. Ne vom întâlni la sfârșitul săptămânii cu cei de la primărie și atunci vom decide ce vom face”, a declarat astăzi președintele CJT, Constantin Ostaficiuc.

Un indiciu a dat, totuși, primarul Timișoarei. Consilierii locali au discutat astăzi bugetul pentru anul 2012, iar pentru Poli nu s-a alocat nimic. Lucrurile s-ar putea schimba, însă doar dacă Poli mai plătește din datorii.

„N-am alocat către clubul Politehnica niciun leu, acum, dar am păstrat poziția ca atare, pentru că, dacă vor avea drept de licențăși performanță sportivă, înțelegem să-i ajutăm. Nu vom mai da bani în condițiile în care nu știu să-și păstreze licențele, în condițiile în care nu-și rezolvă problemele pe care le au cu statul”, a declarat Gheorghe Ciuhandu în cadrul conferinței de presă de dimineață.

Ulterior, Ciuhandu a fost întrebat în cadrul ședinței de plen de unul dintre consilieri despre audit și a răspuns astfel: „Am primit de la Consiliul Județean un audit, nu pot să îl fac public, l-am citit pe semnătură, dar citindu-l, am hotărât că ar fi mai bine să prevedem cu cifra zero suma pentru Poli. Dacă o să-l citiți, pe semnătură, poate o să apreciați discreția”.

Iancu: „Nu avem datorii la stat”

Marian Iancu așteaptă ca autoritățile locale și județene să îi cheme pe conducătorii clubului la discuții. „Nu avem acces la analiza financiară comandată de Consiliul Județean Timiș, deci nu știu exact ce scrie în audit. Vom avea discuții cu autoritățile când se întoarce Chivorchian din Spania sau chiar și mai devreme, dacă ei ne vor chema. Datoriile sunt de patru milioane și un pic de euro către terți, iar la stat am achitat tot”, a spus șeful lui Poli.

Iancu a mai completat că clubul mai are, totuși, de achitat circa 40 de milarde de lei vechi, însă e o sumă care va fi compensată, pentru că Fiscul trebuie să dea clubului la fel de mulți bani, reprezentând TVA-ul. „Mai e de compensat la divizare, însă lucrurile evoluează greu. Din 78 de miliarde au mai rămas de compensat 40 de miliarde (n.r., circa 1 milion de euro). Dacă, până la 31 martie, nu se compensează, atunci vom avea probleme cu licența. Dar nu va fi cazul, e problema noastră și ne vom ocupa de ea din timp„, a afirmat Iancu.

Dacă autoritățile locale și județene se pun de acord să intre în acționariatul clubului, vor fi alocate circa 4 milioane de euro pentru achiziționarea acțiunilor. În caz contrar, Poli va avea șanse mici să primească licența pentru prima ligă, chiar dacă va promova pe teren la finalul sezonului actual.

Articol scris de Radu FAUR

07 Feb. 2012, 17:24 Campionat
Pe aceeași temă