Poli – UTA 3-4, din 2002, factor motivator pentru jucătorii lui Ionuț Popa înaintea derby-ului Vestului. Meciul va fi redat în vestiarul arădenilor. „E nevoie de adevărați luptători”

Marius ANGHEL 25 Oct. 2018, 21:12 Campionat
Poli - UTA 3-4, din 2002, factor motivator pentru jucătorii lui Ionuț Popa înaintea derby-ului Vestului. Meciul va fi redat în vestiarul arădenilor.**

Meciul de referință al echipei UTA pe arena dușmanului istoric, Poli, rămâne acel spumos 3-4 din octombrie 2002. Atunci, în fața a aproximativ 45 de mii de spectatori, dintre care 8-9 mii de arădeni, „roș-albii” reveneau de la 2-0 și 3-2, cu gol marcat chiar de timișoreanul Chitescu în minutele de prelungire.

Ionuț Popa era și atunci antrenorul „Bătrânei Doamne” și a recunoscut că acela rămâne meciul carierei sale. Iar actualii componenți ai echipei arădene trebuie să fie și ei „încărcați” cu atmosfera și trăirile eroilor de atunci. „Cipri (n.r. – Rus), căpitanul echipei, le-a spus tuturor ca în această săptămână să fie arădeni. Mai mult, jucătorii străini, dar și restul care nu sunt la curent, vor avea posibilitatea să vadă în imagini video acel 3-4 de la Timișoara. Și asta pentru că cei din conducere ne-au făcut rost de o plasmă în vestiar și toată lumea va avea ocazia să vizualizeze acel joc cu o atmosferă fantastică făcută de cele două galerii. Vreau să retrăim momentul pentru un imbold în plus la jocul de sâmbătă, e nevoie de adevărați luptători. Iar dacă vor fi asta, vor da totul pe teren. Dorința mea este să câștigăm acest joc neapărat și să dovedim că echipa poate mai mult. De fapt, echipa a dovedit că poate, dar această amânare a salariilor îi face pe jucători să aibă mai puțină încredere în forțele lor. Așa cum regretatul Ilie Balaci i-a spus lui Mitriță să joace din plăcere, să se distreze pe teren, asta încerc să le transmit și eu jucătorilor noștri. Deși există greutăți peste care unii trec, iar alții nu”, a punctat antrenorul utiștilor, citat de Sport Arad.

Mesajul ce va sosi de la galerie mâine e și el unul important, iar Ionuț Popa le deschide ușa fanilor. Fie că e cea de la terenul „Motorul”, fie cea de la Hotelul „Coandi”, unde utiștii se cantonează după ultimul antrenament înainte de derby. „Nu știu dacă pot veni la antrenamentul de vineri, căci – probabil – mulți lucrează dimineață, dar îi așteptăm pe suporteri și după aceea. Mă bucură faptul că cei din galerie au dorit să discute cu jucătorii înainte de acest meci, eu mi-am dat imediat acordul”, a comentat „Mister”, care – la rândul său – a făcut pace cu „ultrașii” începând cu această vară, când s-a înhămat la un nou sezon dificil din punct de vedere financiar și, implicit, și fotbalistic.

Altfel, Popa anunță trei absențe certe pentru derby-ul Vestului, pe mai vechii accidentați Stahl, El Hasni și Matei. Totodată, mijlocașul Enescu (probleme muscuare) și portarul Bodea (dureri la genunchiul accidentat în primăvară) sunt incerți.

Derby-ul ASU Politehnica Timișoara – UTA Arad e programat să aibă loc sâmbătă, de la ora 12:00, pe stadionul „Dan Păltinișanu”. Înaintea etapei a 14-a și a meciului direct, cele două echipe sunt la egalitate de puncte, 20, și se află pe locurile 10, respectiv 11, cu un ușor avantaj la golaveraj pentru arădeni.

Text și foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 25 Oct. 2018, 21:12 Campionat
Pe aceeași temă