Poli Timișoara comemorează într-un mod mai mult decât special cei 30 de ani de la Revoluție. „Datoria noastră e să fim prezenți zi de zi, an de an și să nu-i uităm pe cei care au murit pentru libertate”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 12 Nov. 2019, 14:24 Campionat

Derby-ul timișorean dintre ASU Poli și Ripensia va fi marcat de un moment special, cu toată că a avut „ghinionul” să cadă chiar în etapa intermediară de noiembrie, poate cel mai prost moment pentru a aduce oamenii la stadion. Alb-violeții vor inaugura cu această ocazie tricouri de joc noi, care marchează împlinirea a 30 de ani de la Revoluția din 1989, care a dus la căderea regimului comunist. Echipamentul va fi utilizat de echipă și de acum încolo.

În acest sens, sunt pregătite două seturi de echipament, în două nuanțe diferite de violet, deschis și închis. Tricourile se vor vinde cu 100 de lei bucata, iar o parte din sumă va fi donată Memorialului Revoluției din Timișoara, instituție de care se ocupă fostul revoluționar Traian Orban.

„Am vrut să facem neapărat lansarea acestui tricou la Memorialul Revoluției. Pentru că anul acesta comemorăm 30 de ani de la Revoluție. Sunt multe întrebări rămase fără răspuns, sunt mulți oameni care vor să afle adevărul și probabil vom mai aștepta mult, din păcate. Datoria noastră e să fim prezenți zi de zi, an de an, și să nu-i uităm pe cei care au murit pentru libertate. E micul nostru gest simbolic de a aduce un omagiu celor căzuți la Revoluție. Sunt oameni din sânul Politehnicii, care au avut frați, surori, părinți, care au murit atunci. Pentru ei înseamnă foarte mult că cineva nu-i uită. Vreau să-l felicit pe domnul Traian Orban pentru tot ce a făcut ca să poată să țină vie flacăra asta a comemorării Revoluției. Îi doresc multă putere de muncă și să rămână la fel, la fel de tenace în tot ceea ce face până acum. E un om care a îndurat mult, are mult de luptat și va avea și în viitor. Vrem și noi să susținem într-o mică măsură demersurile dânsului, tricoul va fi disponibil, vor începe băieții să joace în el de la meciul de mâine, cu Ripensia. Am ales acest moment pentru că e un moment simbolic. E un derby al Timișoarei, între timișoreni, și cu toții respectăm aceste valori. El va fi disponbil și pentru vânzare suporterilor, va costa 100 lei. 10 la sută din încasări vor fi donate Asociației Memorialului Revoluției, pentru susținerea activității acestuia. Sponsorizarea se va face trimestrial, în funcție de vânzări și sperăm să obținem rezultate remarcabile în acest tricou, așa cum ne șade bine”, a explicat Sebastian Novovic, unul dintre liderii galeriei Politehnicii, președintele Druckeria.

Octavian Benga: „Un semn de respect pentru oamenii care s-au jertfit pentru libertatea noastră”

La Revoluție, Octavian Benga avea 9 ani, dar antrenorul știe importanța evenimentelor din 1989. „E un moment special, într-un loc special, cuvintele ar fi prea mici, am putea să vorbim mult de ce s-a întâmplat în Decembrie ’89. Mă bucur că putem și noi să transmitem un mesaj prin evoluțiile noastre, prin echipamentul pe care-l purtăm la jocurile care urmează. Un semn de respect pentru oamenii care s-au jertfit pentru libertatea noastră și, de ce nu, a copiilor noștri”, a punctat Benga.

Vizită la Memorialul Revoluției înainte de derby

Fotbaliștii au și vizitat marți dimineața Memorialul Revoluției. Jucătorii Adrian Ungureanu și Alin Ignea sunt născuți chiar în 1989. „Politehnica dovedește încă o dată că e un club diferit, implicându-se în această acțiune, amintind tuturor de acest eveniment tragic. E trist la 30 de ani de la acest eveniment nimeni să nu fie acuzat oficial. Dar sperăm că într-o zi vor plăti pentru tot ce au făcut”, a precizat timișoreanul Ungureanu.

Alin Ignea a mărturisit că are prieteni ai căror părinți au decedat în vâltoarea acelor zile. „Referitor la evenimentele din ’89, dorim să-i ajutăm cât mai mult pe acești oameni care ne-au invitat azi aici și sperăm să vindem cât mai multe tricouri. E mult mai frumos față de celelalte (n.r. – noul tricou)… sperăm să jucăm cât mai mult în acest tricou. Trebuie să fie un imbold în plus pentru noi. Am și eu niște prieteni foarte buni ai căror părinți au murit la Revoluție, au fost împușcați, îmi pare rău pentru asta, nu sunt cuvinte pentru așa ceva…”, a precizat Ignea.

Meciul dintre Ripensia și ASU Poli se joacă miercuri, de la ora 14:00, pe arena Electrica din Timișoara și contează pentru etapa a 17-a a Ligii 2.

foto principal -> Adrian Ungureanu și Mario Contra au prezentat cele două noi variante de tricouri speciale ale Politehnicii Timișoara

 

 

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU / Mediafax foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 12 Nov. 2019, 14:24 Campionat
Pe aceeași temă