Poli, de neoprit! Alb-violeții se gândesc deja la Liga 1

05 Nov. 2011, 14:21 Campionat

Fotbaliștii lui Velcea au păstrat ritmul după victoriile cu Steaua și Deva și s-au impus clar în fața unei contracandidate la promovare. Cu trei etape înainte de finalul turului, Poli are ca și asigurat pentru iarnă unul din cele două locuri de pe care se promovează în prima ligă.

Piteștenii au venit la Timișoara cu speranța de a diminua numărul de puncte care îi despărțea de echipa lui Velcea. Poli a arătat însă o determinare comparabilă cu cea din meciul cu Steaua, iar combinațiile mijlocașilor și atacanților în violet au ieșit ca la carte, poate și pentru că oaspeții au opus o rezistență nesemnificativă.

Axente a marcat primul (‘9), iar după numai 25 de minute de joc, Poli avea deja 2-0 pe tabelă. Ricketts a marcat din mijlocul careului, după o cursă impresionantă a lui Curtean.

Nici golgheterul seriei, Rover Cârstea, nu a fost în apele lui. Atacantul piteștenilor a ratat singur cu Lepmets de două ori în prima repriză, la singurele faze în care argeșenii au arătat cât de cât ca o echipă cu pretenții.

După pauză, dominarea timișorenilor s-a menținut și inevitabilul s-a produs: vedeta lui Poli, Dorin Goga, și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor (’66). Tot Goga a ratat o ocazie imensă la cinci minute după ce a marcat.

Pe teren, trupa timișoreană este favorită certă la promovare, alături de Gloria Bistrița. Mai mult decât jucătorii vor avea însă de lucru conducătorii ambelor cluburi, la primăvară, când va trebui obținută licența pentrui prima ligă.

articol scris de Radu Faur
foto de Istvan Szasz

05 Nov. 2011, 14:21 Campionat
Pe aceeași temă