Piteștenii încep returul pe terenul adversarului care i-a stricat debutul în acest sezon, Ripensia. Ionuț Badea: „Întâlnim o echipă extrem de închisă”

Marius ANGHEL 28 Nov. 2019, 20:35 Campionat
Piteștenii încep returul pe terenul adversarului care i-a stricat debutul în acest sezon, Ripensia.** Ionuț Badea:

Argeșul a obținut două remize în ultimele două meciuri din tur, 1-1 cu Petrolul și 0-0 cu Csikszereda, iar returul îl începe cu una dintre „campioanele” egalurilor în acest sezon de Liga 2. Trupa piteșteană joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Timișoara, cu Ripensia, cu un adversar care are nu mai puțin de opt remize din 18 meciuri, la fel cum are și „U” Cluj.

Campionii FC Argeș pleacă spre Timișoara cu gândul de a-și lua revanșa în fața Ripensiei, echipa care i-a produs un eșec la debutul în acest sezon. Roș-galbenii s-au impus cu 2-1 la Pitești, iar în ultimele opt jocuri n-au pierdut, inclusând și victoria anulată cu Daco-Getica.

„Din punctul meu de vedere, este un meci foarte dificil, cu o echipă extrem de închisă. Toată lumea îl cunoaște pe antrenorul timișorenilor, Alexandru Pelici, căruia îi place să închidă foarte bine spațiile. Se adaptează într-o mare măsură la caracteristicile jucătorilor pe care-i are la dispoziție. Meciul nu va fi diferit foarte mult de cel de la Csikzereda, pe care l-am jucat etapa trecută. În acest final de campionat cam toate echipele au început să prindă consistență, e destul de greu să mai vedem diferențe foarte mari între echipe. Trebuie să mă gândesc și la starea terenurilor de antrenament, unde destul de greu reușim să punem în practică ceea ce gândim în principiile ofensive, dar este o situație dată și ne gândim exact la strategia pe care o avem de abordat și de folosit la acest meci. Ideal ar fi să câștigăm șase puncte în următoarele două meciuri, dar rămâne de văzut ce reușim să facem”, a spus Ionuț Badea despre meciul cu Ripensia.

Ionuț Badea a vorbit și despre Ionuț Năstăsie și Andrei Panait, doi dintre cei mai vechi jucători din lot care au fost utilizați destul de puțin de când a preluat el echipa. „Echipa a parcurs un traseu ascendent, iar acest lucru a făcut ca eu să mă gândesc destul de puțin la anumite schimbări. Situația inițială a jucătorilor Panait și Năstăsie a fost legată de accidentări, după care ei s-au luptat să revină. Dar acum există un oarecare decalaj, dar sunt apți din toate punctele de vedere. Sunt convins că dacă voi apela la serviciile lor, ei vor da totul pentru echipă”, spune Badea.

Despre aducerea lui George Miclea: „A venit să aducă un plus de valoare pe această poziție”

Antrenorul de la Campionii FC Argeș a vorbit și despre prima achiziție făcută pentru partea a doua a sezonului, portarul George Micle de la penultima clasată Sportul Snagov. Ionuț Badea este convins că Micle va confirma așteptările, dar a vorbit și despre ceilalți doi portari tineri din lot: Sebastian Agachi (19 ani) și Răzvan Ducan (18 ani). Cel mai probabil, Octavian Popescu (34 de ani) nu va mai continua cu piteștenii.

„Am adus un portar de perspectivă, la fel cum sunt Ducan și Agaghi. Este jucătorul nostru, a semnat cu FC Argeș, nu l-am împrumutat. A venit să aducă un plus de valoare pe această poziție de portar la nivel sub 20 de ani, ca și obligativitate impusă de FRF. Poziția noastră la capitol jucători sub 20 de ani, rămâne cea de portar, iar cealaltă, postul extremă sau cea de fundaș dreapta. E prematur să debuteze sâmbătă la meciul cu Ripensia. Este important să existe o ușoară adaptare la ceea ce dorim să avem la echipă. Cu siguranță că nu o să fie în primul 11 în meciul de sâmbătă. Avem portari foarte tineri, am văzut o creștere foarte mare a lui Ducan de când lucrează Viorel Dumitrescu. A fost mult mai sigur, erorile s-au diminuat aproape de zero, iar lucrul acesta ne dă speranțe mai ales că avem o informație consolidată în istoricul ligii secunde, aceea că multe echipe care au promovat au avut portar sub 20 de ani. Mă refer la Hermannstadt, Universitatea Cluj, Chindia Târgoviște, echipe care au ajuns în primele trei locuri”, e de părere Ionuț Badea.

Așteaptă ultimul meci din 2019 pentru a trage concluzii

Cât privește clasarea pe locul 7 la finalul turului, Ionuț Badea așteaptă și desfășurarea ultimelor două jocuri din acest an, cu Ripensia și Sportul Snagov, pentru a trage concluzii despre parcursul echipei în această primă parte a sezonului.

„Nicio concluzie nu trag acum. În momentul de față, mai avem încă două etape de disputat. Suntem foarte bine ancorați în acest final de sezon, mă interesează foarte mult aceste două meciuri. Important e să acumulăm cât mai multe puncte până la finalul acestui an calendaristic. Apoi venim cu concluzii și soluții pentru viitor”, a mai spus Ionuț Badea.

Campionii FC Argeș are 27 de puncte acumulate la finalul turului și ocupă locul 7, în timp ce adversarul de sâmbătă, Ripensia, e pe poziția a 14-a, cu 23 de puncte. În meciul din tur, Ripensia s-a impus cu 2-1 la Pitești, prin golurile marcate de Nini Popescu (75), respectiv Marius Fotescu (45+1) și Adrian Zaluschi (81).

Foto: Gabriel NEACȘU / Fotbal Club Argeș Pitești

Marius ANGHEL 28 Nov. 2019, 20:35 Campionat
Pe aceeași temă