Petruescu, cu aceeași „placă” după meciul pierdut cu UTA: „Un egal ar fi fost mai echitabil. Suntem o echipă în construcție”. Arădenii, comparați cu Craiova după decesul lui Balaci

Anda DELIU, Marius ANGHEL 28 Oct. 2018, 14:32 Campionat

ASU Politehnica a cedat în fața „killerului” echipelor timișorene din acest sezon, UTA. Cosmin Petruescu a punctat că jucătorii s-au motivat poate prea mult, din dorința de a-i mulțumi pe suporteri. Deși echipa sa nu a putut înscrie din acțiune, cu 14 goluri marcate în tot atâtea etape, în fața unui adversar care a trimis mingea în plasa porții de trei ori, „Conferențiarul” a spus că un egal i s-ar fi părut mai echitabil în derby-ul Vestului.

Pentru antrenorul Politehnicii, poate și din dorința de a-și proteja jucătorii de critici, majoritatea declarațiilor după meciuri seamănă între ele. Fotbalul e un sport pe goluri, dar Petruescu povestește mereu cum echipa sa are posesia și dictează ritmul, cel puțin o repriză, deși în sportul-rege, impresia artistică nu se punctează.

„Este foarte greu să facem o analiză a jocului la cald. Consider totuși că a fost o partidă cu două reprize diametral opuse. Prima a aparținut oaspeților, am încasat două goluri în urma a două contraatacuri, declanșate după două mingi pe care le-am pierdut în jumătatea adversă. Din punctul de vedere al atitudinii, chiar nu am ce să le reproșez jucătorilor, și-au dorit foarte mult o victorie în jocul de astăzi, și-au dorit să avem o prestație bună. Supramotivația nu duce întotdeauna la rezultatele dorite. În repriza a doua, am fost echipa care am condus jocul, am impus ritmul, am reușit să reducem din diferență și am mai avut alte două situații bune de a marca, dar nu am reușit să o facem, din păcate. Era normal ca la 2-1 pentru echipa adversă să riscăm mai mult pe faza de atac, astfel că a venit și golul al treilea, tot după un contraatac, ce a urmat unui corner executat de noi. Am riscat totul pentru a egala, am dus mai mulți oameni în careu decât am fi făcut-o în mod normal, și astfel am dat posibilitatea adversarilor să ne surprindă pe acel contraatac și să închidă jocul”, a punctat Cosmin Petruescu la finalul meciului.

„Băieții în ghete”, copleșiți de motivație. Antrenorul, de detalii

Timișorenii au pierdut cu 3-1, după ce Vădrariu a ratat o ocazie în mod incredibil, iar arădenii ar fi putut avea o diferență mai mare. Cosmin Petruescu spune că elevii săi au fost copleșiți de dorința unei victorii. Fiind un om cu mare grijă la detali, Petruescu a analizat meciul poate prea mult, și consideră că un egal era mai echitaibil, deși toate șuturile pe poartă ale arădenilor au fost gol, iar echipa sa nu a putut marca din acțiune.

„Din păcate, din punct de vedere mental nu am reușit să fim la fel de lucizi ca în precedentele două partide, cu Ripensia și ACS Poli. Am fost ușor copleșiți de importanța acestui joc, iar aici am și avut unele scăpări, prin nerespectarea unor sarcini de joc. Fără să fiu acuzat de subiectivism, prima repriză a fost a oaspeților, iar a doua a noastră. Consider că un rezultat de egalitate era mai echitabil”, a considerat antrenorul lui ASU Politehnica.

„Acestea sunt adevăratele tragedii”

Fotbalul românesc a jucat două meciuri în zile de doliu. După U Craiova – FCSB, în ziua decesului lui Ilie Balaci, cu un eșalon mai jos, ASU Politehnica – UTA s-a jucat la nici două zile de la decesul a doi fani arădeni, Bogdan Mihoc și Bogdan Moisi. Petruescu a punctat acest aspect.

„În astfel de momente, fotbalul trece în plan secund. Acestea sunt adevăratele tragedii. Același lucru s-a întâmplat și la meciul de la Craiova, după decesul lui Ilie Balaci. De preferat ar fi să nu se întâmple asemenea evenimente înaintea competițiilor sportive. Probabil cei de la UTA au fost afectați și au reușit să întoarcă acest lucru în favoarea lor cu o motivație suplimentară”, consideră Petruescu.

Îndemn la răbdare pentru suporteri

Petruescu spune că toată echipă suferă că nu a oferit o victorie fanilor. „Îmi pare rău, mai ales că astăzi am avut cea mai numeroasă asistență la meciurile de acasă. Îmi pare rău că nu am reușit să-i facem pe suporteri fericiți. Nu știu ce s-a întțmplat după joc, dacă au fost reproșuri din partea suporterilor. Atâta timp cât suntem echipa suporterilor, e normal ca ei să își dorească foarte mult să câștigăm fiecare partidă. În același timp, trebuie să înțeleagă și ei că suntem o echipă în plină reconstrucție, iar campionatul este mai puternic decât precedentul”, a conchis „Conferențiarul”.

După 14 etape desfășurate în Liga 2, ASU Politehnica a rămas cu 20 de puncte și s-a menținut totuși pe locul 11. Sâmbătă, de la ora 11:00, va juca pe terenul echipei aflate pe locul 2, Academica Cliceni.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU, Leckzi JOZSI și Gabriel BREZEANU (Mediafax foto)

Anda DELIU, Marius ANGHEL 28 Oct. 2018, 14:32 Campionat
Pe aceeași temă