Pelici, supărat și nu prea după umilința trăită cu CS Mioveni: „Rezultatul dur reflectă realitatea de azi cu vârf și îndesat.” Cum vede raportul de forțe dintre echipele din Liga 2

Anda DELIU, Marius ANGHEL 12 Oct. 2019, 22:23 Campionat

Alexandru Pelici a punctat că așteptările de la Ripensia nu trebuie să fie prea mari, după meciul pierdut cu 5-0, acasă, cu CS Mioveni. Antrenorul a spus că în al treilea sezon al roș-galbenilor în Liga 2 va fi foarte bine dacă echipa se salvează de la retrogradare. Chiar și așa, timișoreanul a punctat fără să se ascundă greșelile mari făcute de echipa sa în acest meci.

„Pelicanul” nu s-a ferit de cuvântul „rușine” după umilința suferită acasă de Ripensia. „E greu să își găsești cuvintele după un asemenea joc, după un asemenea scor. Jocul nu l-am început rău, am încercat să jucăm cu trei fundași centrali, pentru că știam că Mioveniul are jucători care penetrează foarte bine, pleacă foarte bine din linia a doua, vine bine la interior și creează superioritate la fundașii centrali. Din păcate, chiar și așa, cu trei fundași centrali, n-am reușit să închidem. După aceea am schimbat sistemul din mers, în minutul 30. Din păcate, am luat trei goluri în zece minute. Meciul era deja jucat, nu rămânea decât să încercăm să reparăm din rușinea pe care am resimțit-o în prima repriză. E un rezultat dur, care nu știu dacă reflectă neapărat realitatea. Realitatea de azi o reflectă cu vârf și îndesat. Mioveniul a înscris aproape la fiecare ocazie pe care și-a creat-o. Noi nici măcar la ultima fază, din 30 de centimetri sau jumătate de metru de poartă, la ieșirea lui Croitoru aiurea, nu am reușit să înscriem”, a precizat antrenorul Ripensiei.

Pelici: „Mioveniul se dovedește a fi una dintre echipele care se va bate la promovare”

Antrenorul speră ca elevii săi să-și repare greșelile și a punctat că Mioveniul e o favorită la promovare. „Avem două jocuri. Fotbalul ne dă șansa să reparăm imediat ceea ce am stricat ca imagine. Avem nevoie de puncte. Mioveniul, din punctul meu de vedere, se dovedește din punct de vedere al jocului, una dintre echipele care se va bate la promovare. Au o echipă foarte bună, un lot omogen, jucători de valoare. A fost astăzi o victorie absolut meritată. Am fost depășiți cam la toate capitolele”, spune Pelici.

Tactică greșită? „Nu știu”

Pelici a început partida cu cinci fundași și apoi a schimbat asta după primul gol primit. „Am încercat să facem densitate în zona centrală. După am schimbat în patru oricum nu mai aveam nimic de apărat. Eram obligați să atacăm. Am riscat și, din păcate, a ieșit ce a ieșit”, a punctat antrenorul, întrebat despre acest aspect. Chestionat dacă tactica a fost greșită, antrenorul a continuat. „Nu știu. Cu siguranță când pierzi un meci, toată lumea e de vină, în frunte cu antrenorul. Eu sunt primul vinovat și avem două meciuri în care trebuie să acumulăm puncte”, a mai spus Pelici, făcând referire la jocurile cu Pandurii și Daco-Getica de săptămâna viitoare.

Ce le-a spus jucătorilor la pauză, când scorul era deja 0-4

La pauză, echipa era deja condusă cu 4-0, iar antrenorul le-a spus fotbaliștilor să încerce să spele din rușine. „Să încerce să joace, să repare din imaginea lăsată în prima repriză, pentru că nu aceasta cred eu că e imaginea noastră. Au fost 9 minute groggy, ca și un boxer care a luat un pumn și aștepta knock-out-ul. Am luat goluri la ultima secundă, dintr-o aruncare de la margine, o schimbare de direcție, cu capul. Pase cu capul, un gol de grădiniță, de curtea școlii, greșeli impardonabile. Golul doi a fost combinația asemănătoare cu golul cu Buzăul. Greșeli care se repetă. În loc să mergem în continuare după oameni, ne părăsim oamenii (n.r. – referindu-se la spectatori). Asta este. Noi știm unde suntem. Știm ceea ce avem de făcut. Ideea e că, din păcate, reușim meciuri bune, reușim să ne facem o imagine frumoasă și, după aceea, dăm cu piciorul la tot ceea ce am făcut frumos după acel egal de la Cluj”, a mai precizat Pelici.

„Obiectivul nostru: evitarea retrogradării”

Regretul antrenorului e că, după egalul de la Cluj, 1-1 cu „U”, a venit un rezultat urât. „Obiectivul nostru pentru acest sezon e clar: evitarea retrogradării. Nu ne batem noi cu Mioveniul pentru promovare. Dar era un moment în care puteam să ținem pe aceeași linie. Veneam după un moment bun, după patru puncte acumulate în două partide. În al doilea rând, poți să pierzi un meci, dar și maniera în care pierzi. Trebuie să fie una demnă. Noi astăzi ne-am făcut de râs. Eu sunt principalul vinovat. Scuze suporterilor și celor care țin cu echipa asta”, a mai spus Pelici.

Vede diferențe foarte mari între echipele de pe primele locuri și celelalte

Roș-galbenii au oscilașii mari de formă de la meci la meci, dar tehnicianul spune că e firesc. „Nu există o cadență, nu putem să mărșăluim. Diferențe sunt foarte, foarte mari între echipele de primele locuri și celelalte echipe. Într-o zi bună, putem să jucăm de la egal la egal cu oricine. Dar e diferență totuși de viteză, de execuții, și așa mai departe. Am avut și noi două-trei situații în care puteam să înscriem. Ei au înscris în prima repriză la fiecare șut pe spațiul porții. Nu cred că e o echipă care să poată să aibă o cadență. Un marș triumfal poată să aibă Mioveniul sau Turrisul, care au o constanță în rezultate. Restul, sus, jos. Cred că toate echipele sunt oscilante în evoluții, nu doar Ripensia. Asta este Liga 2, în afară de cele patru din vârful clasamentului care pierd puncte greu, în rest… pierzi, câștigi. Din nou o iei de la capăt, mai faci un egal. Nu asta este ceea ce ne dorim”, consideră Pelici.

În final, întrebat despre oferta echipei din Pitești, Pelici nu a negat. „Nu mai contează. Sunt antrenorul Ripensiei. Noi încercăm să ne facem treaba aici unde suntem. Vom vedea ce va fi pe viitor”, a mai precizat Alexandru Pelici.

Cu 12 punce, Ripensia se află, momentan, pe locul 15 în Liga 2, ultimul care asigură menținerea, însă ar putea pica pe loc retrogradabil după încheierea etapei a 11-a. Miercuri, de la ora 15:00, Ripensia joacă în deplasare la Pandurii, iar duminică, de la ora 11:00, are meci acasă cu Daco-Getica.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 12 Oct. 2019, 22:23 Campionat
Pe aceeași temă