Pelici și starea de vacanță de la Ripensia: „Suntem datori să câștigăm pentru suporterii noștri”. Cum vede meciul cu Daco-Getica

Anda DELIU, Marius ANGHEL 23 May. 2019, 14:08 Campionat
Pelici și starea de vacanță de la Ripensia:
  • Ripensia Timișoara va juca ultimul meci de pe teren propriu în acest sezon pe arena din Ciarda Roșie, cu Daco-Getica București, formație nescăpată matematic de emoțiile retrogradării, dar oarecum relaxată în privința aceasta.
  • Toată săptămâna, echipa se antrenează pe terenurile din spatele stadionului „Dan Păltinișanu”, unde deja se instalează scena și totul pentru cele trei zile de concerte ale evenimentului Diskoteka Festival, motiv pentru care clubul nu mai dispută acolo ultima partidă.
  • Alexandru Pelici e conștient că o a patra înfrângere consecutivă ar fi prea mult, și de aceea, vrea un succes sâmbătă (ora 11:00).

 

Antrenorul Ripensiei a punctat că vrea un succes la ultimul meci acasă, la care clubul a lăsat intrarea liberă. „Un ultim joc acasă. Ne dorim mult să ieșim din starea aceasta de vacanță pe care o simțim odată cu victoria pe care am avut-o împotriva celor de la Aerostar, și să încheiem anul cu o victorie. Suntem datori să facem asta pentru suporterii noștri, cărora le mulțumesc pentru tot sprijinul din aceasta perioadă în care am lucrat, i-am simțit de multe ori alături de noi. În primul rând, pentru dânșii ne dorim să încheiem cu o victorie. Va fi un meci dificil, Daco-Getica este o echipă bună, cu jucători care au evoluat și în primul eșalon, dacă e să ne gândim la câțiva dintre ei: Gavrilaș, Călințaru, Mușat. Jucători buni care au nevoie de puncte pentru a fi siguri de rămânerea în acest eșalon. Din punctul acesta de vedere, noi suntem liniștiți, dar, așa cum am spus, ne dorim să terminăm cu o victoria”, a precizat Pelici.

În cazul în care Pandurii va evita depunctarea impusă de FIFA, Daco-Getica e aproape de salvarea de la retrogradare dacă Energeticianul nu câștiga pe terenul Metaloglobusului. „Sunt patru puncte. Dacă e să luăm clasamentul acum și nu se pune la socoteală ce a apărut despre Pandurii, contează mult meciul Energeticianului. Dacă Energeticianul pierde la Metaloglobus, e clar că sunt salvați, pentru că au patru puncte avans”, a mai spus antrenorul.

„Dan Păltinișanu” va deveni o amintire. Terenul din Ciarda, tot mai prost

Vremea foarte ploioasă din partea a doua a lunii mai și-a pus amprenta serios pe terenul din Ciarda Roșie. Din acest motiv, mai ales că ploile nu se vor opri până sâmbătă, Ripensia s-a antrenat toată săptămână pe terenul din spatele stadionului „Dan Păltinișanu”.

Roș-galbenii nu pot decât să spere că terenul va fi bun sâmbătă. „Toată săptămâna am făcut pe terenul trei de la „Dan Păltinișanu”. Mulțumim pentru ajutor și pentru faptul că am fost lăsași să ne putem antrena acolo. Sperăm ca la ora jocului terenul să fie în condiții bune, să fie o atmosferă frumoasă, un joc agreabil, plăcut ochiului, să fie suporteri și să ne bucurăm împreună la final cu trei puncte cu care să încheiem acest an competițional, care a fost destul de greu”, a recunoscut Pelici.

Deși vrea un succes, Pelici va utiliza și jucători care au prins mai puține minute sezonul acesta. Are de unde alege, pentru că are tot lotul valid, în afară de accidentații Monea și Ungureanu. „Și în etapele trecute au apărut și jucători care au evoluat mai puțin. Probabil că se va întâmpla lucrul acesta și la jocul cu Daco-Getica, dar ne gândim numai la victorie”, a precizat tehnicianul.

Înaintea penultimei etape a sezonului, Ripensia este pe locul 12, cu 45 de puncte. Daco-Getica e pe locul 13, cu 43 de puncte. Partida dintre cele două echipe are loc sâmbătă, de la ora 11:00.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 23 May. 2019, 14:08 Campionat
Pe aceeași temă