Pelici, liniștit după victoria Ripensiei cu Pandurii: „Fotbalul e, parcă, un pic mai frumos când e și un pic de dramatism”

Marius ANGHEL 31 Mar. 2019, 14:26 Campionat

Victoria obținută de Ripensia cu Pandurii (scor 2-1) i-a dus pe bănățeni pe cel mai înalt loc din acest sezon, pe 9 . Roș-galbenii au ratat din nou ocazii mari, chiar dacă mai puține ca altădată, iar gorjenii le-au dat ceva emoții pe final. A fost o revenire cu succes în Ciarda Roșie, unde golul lui Gabriel Stoi poate candida la al doilea cel mai frumos din acest weekend în fotbalul românesc, după cel al lui Robert Moldoveanu, din Petrolul – „U” Cluj.

Cu 35 de puncte, Ripensia stă mai liniștită în clasament după 27 de etape. „Puncte foarte importante pentru noi, prețioase, care ne conferă pentru moment o anumită liniște. Jocul rezultatelor a fost bun și în această etapă pentru noi. Aveam nevoie de aceste trei puncte împotriva unei echipe bune, care ne-a pus probleme. Am ratat situații clare și am ajuns să tremurăm pe final. Dar acesta e fotbalul și parcă e un pic mai frumos când e și un pic de dramastism și terminăm cu bine. S-ar fi putut termina rău și atunci nu era aceeași poveste. Îmi felicit jucătorii pentru atitudine, dorință. Suntem în grafic pentru ce ne-am propus anul acesta”, a precizat Alex Pelici.

Antrenorul a făcut o primă schimbare a lui Stoica cu Străuț, dar pentru a întări flancul drept, nu într-o notă defensivă, fundaș cu atacant. „Nu a fost o schimbare defensivă, ne interesa să întărim flancul acela. Pentru că erau acțini acolo, la Blejdea, foarte – foarte bune. Apoi, voiam să-l mutăm pe Monea și să-l ducem pe Dumiter vârf împins pentru că așa am dat golul doi, când Dumiter a plecat bine de la limita ofsaidului. Am crezut că putem să-i prindem. Am mai avut oportunități, dar în primul rând, am putut să facem asta la 2-0. Am mai avut situații, Stoica cu capul din 3 metri, Dumiter după o așezare a lui Drăghici. Dacă făceam 3-0, 4-0, nu cred că se supăra nimeni. Dar una peste alta, e important că am reușit să câștigăm. Sunt importantele punctele”, a explicat „Pelicanul”.

Stoi a marcat un gol spectaculos

Ripensia a deschis scorul în minutul 9, după o reușită a lui Stoi, dintr-un șut-centrare. „Senzațional, bravo lui Gabi. A trecut printr-o perioadă grea după aceea accidentare care l-a ținut departe de gazon. Am avut încredere în el. Speră să nu fie ceva grav, pentru că e și acum un pic accidentat. Sperăm să-și revină cât mai bine, face parte din echipa noastră și e un jucător în care ne punem speranțe. Am pregătit la antrenament să schimbăm direcția de atac. Dar nu știu dacă a vrut să dea la poartă sau să schimbe direcția.Dacă a vrut să schimb direcția, mi-a respectat indicația. Dacă a dat gol și s-a încăpățânat să dea la poartă, de data sta a ieșit bine”, a comentat antrenorul reușita elevului său.

În Ciarda, fanii sunt mai aproape

Pelici a confirmt că echipa simte publicul mai aproape în Ciarda Roșie. „Pe o vreme frumoasă au venit suporterii într-un număr mai mare. I-am simțit mai aproape, ne-au ajutat pe final. Am avut nevoie de suporteri, le mulțumim. Din punct de vedere al oamenilor care vin lângă noi e mai bine pentru că îi simțim aproape. E altă căldură din partea lor. I-am simțim aproape și cu încurajările de pe final, sunt momente când presiune și ajutorul din partea lor se fac simțite. Dacă suntem mai puțini pe >, și cu pista, distanța e mare până la stadion ți-e mai greu să se facă auziți”, a mai spus Pelici.

De altfel, un fan a desfășurat pe gard o adevărată colecție de steaguri, printre care ale Argentinei, Elveție, Croației sau Germaniei.

Cu 35 de puncte, Ripensia se află pe locul 9 în Liga 2, după 27 de etape. Sâmbătă, de la ora 11:00, joacă la București, cu Metaloglobus.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU / Mediafax foto

Marius ANGHEL 31 Mar. 2019, 14:26 Campionat
Pe aceeași temă