VIDEO | „Foarfeca” lui Robert Moldoveanu, reușita începutului de an în fotbalul românesc. „L-aș compara cu un gol de Champions League, în stilul lui Ibrahimovic, Ronaldo”

Marius ANGHEL 31 Mar. 2019, 12:39 Campionat

Golul fabulos reușit de Robert Moldoveanu (20 de ani) a decis derby-ul dintre Petrolul – Universitatea Cluj, desfășurat sâmbătă seară, în etapa a 27-a a Ligii 2. Atacantul împrumutat de ploieșteni de la Dinamo a înscris cu o execuție superbă, din foarfecă, „un gol de Champions League”, cum singur îl descrie jucătorul Petrolului.

Minutul 29 al partidei de pe „Ilie Oană”, unde au venit 10 mii de spectatori, a adus reușita lui Robert Moldoveanu, care a reluat spectaculos, din foarfecă, o minge centrată pe colțul lung, din dreapta, de la Alexandru Tudor Șaim. Execuția atacantului, de la 10 metri lateral stânga, a fost prea mult pentru Cosmin Dur-Bozoancă (21 de ani), portarul lui „U” Cluj fiind un simplu spectator la mingea care s-a dus lobat, direct în vinclul colțului lung.

„Mereu încerc la antrenamente astfel de execuții și îmi ies de fiecare dată. Sunt bucuros că mi-a ieșit și acum. L-aș compara cu un gol de Champions League, să zic așa, în stilul lui Ibrahimovic, Ronaldo”, a spus, la finalul jocului, Robert Moldoveanu.

Atacantul carre a decis derby-ul de la Ploiești a vorbit și despre modul în care a reușit noul antrenor Gheorghe Mulțescu să-i motiveze în această săptămână. „Am prins încredere după schimbarea antrenorului și ne-am gândit doar să-i batem pe cei de la „U” Cluj. Era singura șansă să ne mai batem la promovare. Sperăm și noi și „U” Cluj să promovăm, fiindcă suntem două echipe de tradiție. Dacă nu putem amândouă, să promovăm noi. A reușit în acest câteva zile să bage puțină adrenalină în noi, să ne dea încredere și asta s-a văzut pe teren. Trebuie să marchez etapă de etapă și asta îmi doresc cel mai mult. A fost un meci cu intensitate mare. Suporterii s-au ridicat la cel mai înalt nivel și le mulțumim că ne-au împins de la spate. Au fost al 12-lea jucător”, a mai spus Moldoveanu, care e la al doilea gol marcat pentru Petrolul în șase meciuri jucate.

Robert Moldoveanu speră să promoveze cu Petrolul, însă de la vară să fie luat înapoi de Mircea Rednic la Dinamo. „Cred că nu l-a convins numai execuția, ci și jocul din această seară și sper ca din vară să ia o decizie foarte bună în privința mea”, a mai declarat Moldoveanu.

Reușita lui Robert Moldoveanu din meciul cu „U” Cluj:

Desfășurarea meciului o poți urmări AICI.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) / Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 31 Mar. 2019, 12:39 Campionat
Pe aceeași temă