Pelici, la o nouă victorie ca inamic în orașul natal: „Probabil nu prezint interes pentru Timișoara”. Antrenorul, supărat pe programarea meciurilor făcută de televiziuni

Marius ANGHEL 22 Apr. 2018, 12:06 Campionat
Pelici, la o nouă victorie ca inamic în orașul natal:

Alexandru Pelici e aproape de a obține o promovare cu FC Hermannstadt în prima ligă, după succesul cu 1-0 de vineri de pe terenul Ripensiei. Antrenorul echipei sibiene a explicat că a fost ușor de câștigat cu Mediop anihilat și cu Adrian Ungureanu suspendat. Totuși, Pelici a fost deranjat că echipa sa a avut programate trei jocuri în trei zile și a făcut mărturisiri interesante despre ofertele primite de a antrena la Timișoara.

Cum Hermannstadt nu va avea meci în etapa intermediară, Pelici le dă două zile libere jucătorilor săi după victoria cu Ripensia. „Un joc disputat, un joc cu o echipă bună a campionatului în ceea ce privește faza de atac. Știam că ne așteaptă o echipă care marchează foarte mult, ofensivă. E important că am reușit să plecăm de aici fără să primim gol. De la lucrul acesta am plecat. Principala noastră preocupare a fost să le închidem jocul de pase, plecările în adâncime ale lui Mediop și contraatacurile acele tăioase. A contat mult și absența lui Ungureanu pentru Ripensia. A fost în avantajul nostru acest lucru, pentru că era un jucător care contează mult în angrenajul lor. Noi am venit cu gândul să câștigăm aici și știam că dacă le lăsăm spații vor fi foarte periculoși. Lucru ce s-a și întâmplat și de câte ori au putut, au pus pericol pe poarta noastră. Îmi felicit băieții pentru un efort fantastic. Am jucat al treilea meci în șase zile. E o victorie mare pentru noi. Mai avem un pic de muncit și în campionat să ne atingem obiectivul. Suntem în grafic. Vor urma două zile de odihnă în care sperăm să-și încarce bateriile”, a declarat antrenorul după victoria la limită obținută vineri, în etapa a 30-a a Ligii 2.

Așteaptă meciul cu Craiova din finala Cupei României

FC Hermannstadt a avut meci sâmbăta trecută cu Luceafărul, marți în Cupă, unde a bătut-o cu 1-0 acasă pe Mediaș, iar vineri la Ripensiei, la decizia DigiSport, care a transmis jocul. Pelici este deranjat de acest lucru.

„Sper ca data viitoare când jucăm… suntem totuși o echipă care am ajuns în semifinalele Cupei. Respectăm competiția și ne dorim să fie un pic atenție la modul în care avem timp de recuperare, să putem să facem față pe două fronturi”, a punctat tehnicianul.

Deși mai are de trecut de returul de la Mediaș, antrenorul visează la finala cu Craiova. „O echipă fantastică a Craiovei aseară, într-o formă foarte bună: cinci goluri, o grămadă de ocazii. A avut și Botoșani șansa lor să reintre în joc și la 1-0, și la 2-1, și la 3-1. La scorul de 5-1 e puțin probabil să mai reușească să întoarcă. În fotbal orice e posibil. Noi vom merge să ne jucăm șansa noastră la Mediaș și să încercăm să scriem o filă de istorie în ceea ce privește Cupa. Nicio echipă din Sibiu, indiferent cum s-a numit ea, nu a ajuns în finala Cupei României, cu atât mai puțin o echipă din Liga a 2-a. Ar fi un dezavantaj să jucăm oriunde. Jucăm cu echipe de pe locul 3 din Liga 1 în monentul de față. O echipă în formă, foarte, foarte bună. Dar pentru noi ar fi o sărbătoare, un prilej de a vedea o echipă foarte bună la muncă”, a precizat tehnicianul de origine timișoreană.

Pelici, ofertat doar de ASU Politehnica să antreneze la Timișoara

Antrenorul a povestit că, de când antrenează, doar Marius Cociu i-a făcut o ofertă concretă să preia o echipă din orașul natal. „Antrenez de 14 ani, nu am avut niciun telefon din Timișoara, niciodată, pentru a antrena o echipă din Timișoara. Doar vara trecută am fost sunat înainte să merg la Sibiu, de Marius Cociu. Acesta este adevărul. Probabil că nu prezint interes pentru Timișoara. Nu e nicio problemă, ne găsim loc în altă parte”, a conchis Pelici, care mai are contract până la vara cu FC Hermannstadt, însă, mai mult ca sigur, și-l va prelungi.

După 30 de etapei desfășurate în Liga 2, FC Hermannstadt ocupă locul 2 în clasament, cu 71 de puncte, și se află la trei puncte în spatele liderului Dunărea Călărași. Ambele echipe vor promova direct în prima ligă.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 22 Apr. 2018, 12:06 Campionat
Pe aceeași temă