Pe urmele Iașiului! Dunărea a vrut să facă două contestații lui FC Snagov, dar s-a răzgândit

06 Nov. 2011, 18:14 Campionat
Pe urmele Iașiului!** Dunărea a vrut să facă două contestații lui FC Snagov, dar s-a răzgândit

Accidentarea lui Cioinac și folosirea în același timp pe teren a patru străini le-a dat motive de contestații celor de la Dunărea Galați în meciul de sâmbătă contra FC Snagovului, scor 1-1. „Foc și pară” din cauza egalului, gălățenii, în frunte cu Auraș Brașoveanu, au vrut să facă două reclamații observatorilor pentru a câștiga meciul la „masa-verde”, însă după mai multe minute de discuții au renunțat și s-au resemnat cu rezultatul din teren.

Oficialii Dunării au vrut să conteste cea de-a doua salvare și folosirea în același timp a patru extracomunitari, ca și în cazul meciului cu CSMS Iași.

„Una dintre contestații nu am susținut-o. Era vorba de faptul că salvarea n-a intervenit la timp pentru că una dintre ele nu ar fi avut aparatura necesară, cea care este cerută în regulament, și ar fi avut un simplu șofer și înăuntru doar o brancardă. Acum e tardiv, nu putem demonstra, mașina a plecat, dar nu am avut în intenție acest lucru. Domnul nostru doctor a insistat.”
, a explicat președintele gălățenilor, Auraș Brașoveanu.

„Nu suntem oameni care să dăm cu capul de pereți”

Cât despre folosirea în același timp a lui Baruch, Alex Santiago, Joabe (foto, în roșu) și Ibekwe, oaspeții au renunțat la contestație după ce delegatul lui FC Snagov a prezentat actele în care se demonstra că portarul are dublă cetățenie, israeliano-română. Cu toate acestea, Auraș Brașoveanu nu înțelege de ce înaintea jocului aceste acte nu au fost atașate la foaia de joc, astfel nemaiajungându-se la o asemenea confuzie.

„Vizavi de faptul că au jucat cu patru extracomunitari, FC Snagov a venit și a prezentat acte care arată că portarul, Baruch, are dublă cetățenie, lucru pe care nu l-a făcut și înainte de joc. Demonstrând după joc, am considerat că nu mai e necesar, nu mai facem. Atâta timp cât lucurile sunt evidente nu suntem oameni care să dăm cu capul de pereți indiferent situație.”, a spus Brașoveanu.

Iașiul insistă degeaba la comisii

Președintele Dunării Galați a explicat pentru liga2.ro de ce actele portarului duc la confuzie și de ce oficialii Iașiului insistă la comisii că au dreptate și ar trebui să câștige la „masa verde”.

„Actul depus de cei de la Snagov este datat în 2006, actul prin care Ministerul de Interne atestă faptul că i se va elibera certificat și pașaport românesc cetățeanului israeliano-român. Într-adevăr e din 2006, dar ăsta e un act care nu expiră. Au venit și au depus, după discuție, la foaia de joc și certificatul de naștere eliberat de sectorul nr 1 București, deci România. Rezultatul o să rămână așa, până una alta așa e și normal să rămână.”, a încheiat Auraș Brașoveanu.

Rezultatul dintre FC Snagov și Dunărea Galați, scor 1-1, va rămâne același care s-a înregistrat pe teren, la fel ar trebui să se întâmple și cu cel dintre FC Snagov și CSMS Iași, scor 0-0, constestat de moldoveni la FRF și nerezolvat nici până în acest moment, după mai bine de două luni.

Articol și foto de Marius ANGHEL

06 Nov. 2011, 18:14 Campionat
Pe aceeași temă