Pâncotanii au făcut memoriu arbitrului din meciul cu Fortuna: „Cerem doar să fim respectați”

Marius ANGHEL 21 Oct. 2014, 18:13 Campionat
Pâncotanii au făcut memoriu arbitrului din meciul cu Fortuna:**

Partida de la Pâncota dintre Șoimii și AFC Fortuna a fost una spectaculoasă, cu ambele formații interesate de atac, în ciuda terenului greu. Din păcate, a existat și un factor negativ, respectiv brigada de arbitri ce a nemulțumit ambele tabere. „Centralul” Andrei Țiții și colaboratorii săi au luat câteva decizii la limită, îndelung contestate de ambele tabere. Cea mai controversată dintre ele a fost dictarea penalty-ului din minutul 24, când Chipirliu a căzut în careu foarte ușor de lângă Lung. Toată lumea se aștepta ca arbitrul din Sibiu să îl avertizeze cu galben pe atacantul Câmpinei, însă s-a optat pentru lovitură de la 11 și avertisment pentru fundașul gazdelor.

Și ceea ce s-a văzut de pe margine la viteză normală a înregistrat și camera de luat vederi, astfel că „șoimii” au toate motivele să arate cu degetul către „fluierași”. „Suntem dezamăgiți, supărați și chiar ne este oarecum rușine de cei care vin la meciurile noastre și se pot bucura de un rezultat pozitiv din cauza acestor arbitri. Printre alții, în tribună au fost primarul Aradului, Gheorghe Falcă și deputatul Eusebiu Pistru, personalități obișnuite să culeagă roadele muncii lor. Eu, domnul Retter și ceilalți oameni care ne ajută investim bani, punem suflet și ce primim în schimb? Nu pot spune că am fost furați, dar ciupiți, da. Imaginile video arată clar că nu a fost penalty pentru Cîmpina, dar au existat și alte faze, în special faulturi și auturi de margine neacordate Pâncotei, care pur și simplu te scot din pepeni. Oricât ți-ai propune să te ții tare, să accepți bărbătește orice, la un moment dat nu mai poți și explodezi. Chiar și așa, nu s-a depășit nicio limită, protestele noastre au fost civilizate”, a punctat Pavel Piroș.

„Nu permitem nimănui să-și bată joc de munca noastră”

Conducerea „șoimilor” dorește ca nemulțumirile ei să ajungă și pe masa Comisiei Centrale a Arbitrilor. „Am depus deja un memoriu, la care am anexat și imaginile video ce spun adevărul despre acea fază. Vrem să fie luate măsurile ce se impun, cu scopul de a se curăța arbitrajul. Pâncota nu trage la promovare, nu avem nici față de retrogradare, cerem doar să fim respectați. Conducerea face sacrificii ca toți să fie cu banii la zi la club, antrenorii și jucătorii transpiră în iarbă, nu permitem nimănui să-și bată joc de munca noastră”, a adăugat președintele „alb-negrilor”.

Și Dan Cuedan și-a spus oful la adresa arbitrilor la puține minute după ultimul fluier. „Nu vreau să comentez  arbitrajul, dar pot să spun că noi suntem criticați de observatori, de diverse persoane din fotbal, dar nimeni nu atrage atenția arbitrilor, în sensul de a avea o atitudine mai profesionistă. Tot timpul vin cu infatuare, cu chestii aiurea. Am avut agresivitate pozitivă, fără intrări periculoase, nu îmi doresc să fiu avantajat de arbitraj, vreau doar arbitraj corect și cinstit. Am avut câteva faulturi ce nu s-au dat și de acolo adversarii au avut ocazii periculoase. Uneori aceste lucruri care nu se văd, dar ne afectează munca”, a punctat și tehnicianul pâncotanilor.

În fine, antrenorul interimar al oaspeților, Ștefan Odoroabă, a declarat că nu vrea să comenteze arbitrajul, dar că nu consideră că acesta a influențat rezultatul disputei (2-2).

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 21 Oct. 2014, 18:13 Campionat
Pe aceeași temă