Ousmane Gueye a rămas cu un gust amar după derbiul arădean: „Nu mă gândeam că o să primesc insulte rasiste de la spectatori, dar și de la un fost coleg”

Marius ANGHEL 08 Nov. 2015, 02:23 Campionat

Conform așteptărilor, Ousmane Gueye a fost titularizat de Ionuț Popa în meciul cu fosta sa echipă, UTA Bătrâna Doamnă. Atacantul senegalez a început bine meciul de sâmbătă, din etapa a 12-a, s-a zbătut mult, a scos și un „galben” la căpitanul Botiș și a reușit și „foarfeca” ce s-a dus în plasă, golul fiind anulat la semnalizarea asistentului.

„Nu îmi vine să cred că a fost ceva neregulamentar la acea fază. Eu zic că arbitrii au greșit, ar fi trebuit să valideze golul, un gol ce-mi lipsea de ceva timp și după o perioadă mai grea pentru mine. Aproape două luni de zile am cam făcut tușa, acum că am revenit pe gazon mi-este puțin greu, dar chiar și așa am făcut tot ce am putut pentru echipa mea. După aspectul jocului, meritam cel puțin un rezultat de egalitate, dar ăsta e fotbalul până la urmă. Când tu ratezi sau nu îți validează arbitrii golurile, fotbalul te pedepsește”, consideră „vârful” de culoare al celor de la Șoimii Pâncota.

Acesta a mai mărturisit că în special după avertismentul primit de Botiș, Manea a fost cel care l-a marcat la majoritatea fazelor, lucru ce nu i-a convenit pâncotanului: „Știam că Sorin are probleme la duelurile în viteză, dar nu l-am mai prins ca adversar direct, căci m-a luat mai mereu în primire Manea. Oricum, au fost dueluri sportive cu cei doi, dar nu același lucru pot spune despre Burlă”.

Întrebat ce a avut de împărțit cu tânărul fotbalist, Ousmane a adăugat: „A spus ceva urât la adresa mea, o insultă rasistă, nu cred că dacă ne vedeam pe stradă avea curajul să-mi zică ce mi-a zis. Am rămas cu un gust amar, mai ales că am primit și insulte de acest fel de la unii spectatori. Recunosc, le-am spus și eu să le fie rușine, fiindcă exact acum un an eram bun când dădeam goluri pentru UTA. Dar, până la urmă, așa sunt unii, chiar fratele meu Mansour și antrenorul Ionuț Popa mi-au spus să mă aștept la așa ceva și să încerc să-i ignor și să-mi văd de joc. Totuși, nu mă gândeam că o să primesc insulte rasiste de la spectatorii arădeni, dar și de la un fost coleg. Mă întreb ce se va întâmpla dacă voi ajunge să joc din nou pentru UTA, căci sunt jucătorul lor încă, deși s-ar putea ca acest lucru să se schimbe. După meci, domnul Meszar mi-a spus că trebuie să vorbească cu mine. Nu știu exact despre ce, vom vedea…”.

Burlă contraatacă: „Mi-a arătat degetul mijlociu, m-a și jignit”

La rândul său, Bogdan Burlă susține că nici senegalezul nu a fost tocmai ușă de biserică. „Mi-a arătat degetul mijlociu, m-a și jignit. Ce spune el despre mine și că i-aș fi spus eu nu știu, că nu mă interesează. Eu mă bucur de cele trei puncte, de cel de-al 11 meci fără înfrângere și cea de-a cincea victorie consecutivă, dar mai ales de prezența pe primul loc în clasament. E foarte frumos acolo, mai ales că am ajuns pe munca noastră”, a declarat tânărul fundaș de bandă.

Se știe că Burlă și Ousmane au mai avut un conflict la începutul acestui an, în cantonamentul de la Moneasa, cei doi fiind la un pas de bătaie pe terenul din Dezna. La acea vreme ambii fotbaliști îmbrăcau tricoul alb-roșu.

„Știam că Ousmane își va da viața la acest meci. Obiectivul lui de multe săptămâni a fost doar acest meci, chiar dacă a avut și alte partide de disputat”
Roland Nagy, antrenorul echipei UTA Bătrâna Doamnă, despre fostul său elev, Ousmane Gueye, acum împrumutat la Șoimii Pâncota

Sursa: Sport Arad
Foto: Viorel MUSCĂ‚ și Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 08 Nov. 2015, 02:23 Campionat
Pe aceeași temă