„Orice e posibil”. Alexandru Pelici înaintea derby-ului Hermannstadt – Chindia: „Întâlnim poate cea mai omogenă echipă din Liga 2”

Marius ANGHEL 04 Nov. 2017, 18:02 Campionat

AFC Hermannstadt joacă din nou duminică în campionat și din nou se află în postura de a fi nevoită să câștige pentru a-și recâștiga poziția de lider după ce Dunărea Călărași a jucat sâmbătă și a câștigat (3-0 cu ASA Târgu Mureș). Echipa sibiană revine pe teren propriu pentru derby-ul cu Chindia Târgoviște, ocupanta locului 3, care are trei punte mai puțin în clasament.

Antrenorul principal al AFC Hermannstadt, Alexandru Pelici, a declarat, înaintea partidei cu Chindia, programată de la ora 11:30, că jucătorii săi vor avea de înfruntat „cea mai omogenă echipă din Liga 2″. Formația din Târgoviște are cea mai bună apărare din campionat, până acum primind doar 6 goluri în 15 partide. Pelici nu are probleme deosebite de loc și speră ca Hermannstadt să obțină încă o victorie pentru a rămâne pe primul loc, a 10-a etapă la rând.

„FC Hermannstadt – Chindia este un derby. Joacă echipa de pe primul loc cu cea de pe locul 3. E un meci foarte important pentru noi, pentru economia imediată a acestui campionat. Putem să ne desprindem la șase puncte sau, în cel mai nefericit scenariu pentru noi, putem ajunge pe locul 3 de pe locul 1. Orice e posibil! Întâlnim poate cea mai omogenă echipă din Liga 2, o echipă care joacă de mult timp împreună, cu jucători valoroși, care an de an s-a bătut la primele locuri. Cu siguranță va fi un meci interesant. Chindia e o echipă care își etalează omogenitatea prin numărul de goluri primite. Este pe primul loc la acest capitol, are cea mai bună apărare, dacă poate fi vorba de apărare, pentru că nu doar jucătorii din defensivă apără poarta, ci toată echipa. Va fi un meci interesant! Sperăm să câștigăm, așa cum ne propunem să câștigăm fiecare joc. Sunt mici semne de întrebare vizavi de starea de sănătate a unor jucători, semne care pot deveni mari, dacă nu se rezolvă”, a declarat Pelici.

Pelici a făcut un apel la adresa suporterilor, îndemnându-i să vină în tribunele stadionului Municipal în număr cât mai mare, în speranța că, la final, vor sărbători împreună un nou succes: „Vă așteptăm în număr cât mai mare la stadion, mai ales la acest joc. Avem nevoie de dumneavoastră. Vom face tot posibilul să vă aducem bucurii, așa cum am făcut-o de fiecare dată la jocurile de acasă, cel puțin. Ne dorim să fie o atmosferă frumoasă, iar la final să ne bucurăm împreună. Vă așteptăm la stadion!”.

Începând de mâine, suporterii echipei sibiene vor putea achiziționa materiale promoționale cu însemnele AFC Hermannstadt din Fan-Shop-ul deschis în incinta stadionului Municipal.

Antrenorul echipei sibiene a vorbit și despre adversarul din optimile de finală ale Cupei României, Juventus București: „Va fi un moment în care ne putem da seama dacă suntem pregătiți pentru confrutările de Liga 1. E al doilea joc împotriva unei echipe din primul eșalon. Ne poate arăta dacă meciul cu Voluntariul a fost doar autodepășire, sau chiar putem pune probleme oricărei echipe din Liga 1. Chiar dacă Juventus e în coada clasamentului în Liga 1, are în componență jucători valoroși”.

Conferința de presă a lui Alexandru Pelici o puteți urmări integral în player-ul de mai jos:

Foto și video: fb FC Hermannstadt

Marius ANGHEL 04 Nov. 2017, 18:02 Campionat
Pe aceeași temă