Olimpia respiră după un meci antrenant cu Ripensia. După o săptămână plină de greve și amenințări de neprezentare la joc, sătmărenii au scos o remiză după un final în zece oameni

Marius ANGHEL 04 Nov. 2017, 14:43 Campionat
Olimpia respiră după un meci antrenant cu Ripensia.** După o săptămână plină de greve și amenințări de neprezentare la joc, sătmărenii au scos o remiză după un final în zece oameni

La Satu Mare, Ripensia și Olimpia au remizat la scorul de 1-1, după un meci cu multe evenimente. Timișorenii au deschis scorul prin Dumiter, dar gazdele au egalat prin Cristian Munteanu, iar, pe final, sătmărenii au jucat cu om în minut după eliminarea lui Bura. Lusamba și Miholca au avut două bare pentru gazde, iar Mediop a trimis și el tot în bară pe final, după ce atacantul senegalez a consemnat din nou ratări de curtea școlii. Un punct important pentru formația Olimpiei, care nu s-a antrenat mai deloc săptămâna aceasta din cauza marilor probleme financiare, iar ieri mulți jucători semnaseră că nu vor să joace astăzi.

Înainte de acest meci, problemele de la Olimpia erau cât pe ce să explodeze. La antrenamentul de vineri, un număr semnificativ de jucători de la Satu Mare au anunțat că nu vor intra pe teren contra Ripensiei, dar, până la urmă, până dimineață, unii dintre ei s-au mai răzgândit. Prima ocazie a jocului a fost un balon trimis de Laurențiu Tudor puțin peste poarta sătmărenilor, în minutul 8. Olimpia a avut șansa ei în minutul 15, când Rus a tras din 20 de metri, iar portarul Rădulescu a scăpat de două ori balonul. Lusamba a venit periculos, dar, în cele din urmă, Rădulescu a trimis în corner. Au urmat minute mai bune de joc ale Ripensiei. Mediop a tras din 6 metri, însă din nou, exasperant, în portar. În minutul 23 însă, timișorenii au deschis scorul. Zaluschi a obținut un corner din lovitură liberă. La executarea fazei, mingea a ajuns în careu la Andrei Dumiter, iar tânărul atacant a marcat cu capul din 7 metri.

Olimpia nu s-a lăsat ușor învinsă și a egalat destul de repede

Perioada de dominare a Ripensiei s-a cam terminat însă după golul marcat. La câteva minute, Rus a șutat bine din 16 metri, iar Rădulescu a respins cu mare efort. În minutul 31, Vasile Pop a executat un corner, mingea a ajuns la Dumitru Munteanu, care a centrat pentru Cristian Munteanu, care a pus „latul” și a egalat. Peste două minute, Lusamba a avut un balon periculos, trimis în bară. Ripensia a scăpat însă cu fața curată. Până la pauză, jocul s-a mai stins și Ungureanu a avut un șut pe poartă, prins fără probleme de portarul Florin Muntean, iar în aceste condiții la pauză s-a intrat cu 1-1.

Controversele de arbitraj nu au lipsit

Ripensia a intrat bine în repriza a doua, iar Adrian Ungureanu a trimis, din 12 metri, la o palmă de poarta lui Florin Muntean. În minutul 55, a avut loc o fază interesantă. Stoi l-a lovit în piept pe nou-intratul Miholca, iar centralul Chiorean a dictat penalty. În schimb, asistentul Lucaciu a semnalizat că faza s-a petrecut în afara careului și s-a acordat lovitură liberă. Olimpia a avut o bară la o centrare a lui Vasile Pop, reluată de Miholca în stâlpul porții din dreapta portarului, fază consemnată în minutul 66. Jocul s-a mai temperat, până pe final, când s-a jucat cu mari ratări pentru ambele formații.

Satu Mare l-a pierdut pe Bura, dar a scos egalul

Olimpia a avut o șansă mare să marcheze în minutul 79. Lusamba a trimis în careu, iar din 6 metri, Dumitru Muntean a ratat incredibil, trimițând peste buturi. În minutul următor, formația-gazdă l-a pierdut pe Bura, eliminat cu cartonașul roșu direct după o intrare dură la Claudiu Matiș. În prelungiri, ambele ocazii au avut ocazii. Dumitru Munteana tras peste poartă, iar Adi Popa a avut o mare șansă, dar nu a nimerit spațiul porții. Mediop a fost de-a dreptul exasperant pe final, cu un călcâi trimis aiurea din poziție excelentă, dar și o reluare în bară, faze pentru care formația sătmăreană îi poate mulțumi.

În urma acestei remize, Olimpia face 17 puncte, la UTA, și părăsește locul retrogradabil, acum fiind pe 14. În schimb, Ripensia ajunge la 19 puncte acumulate în acest sezon și e pe locul 9, la egalitate cu FC Argeș, Sportul Snagov și Metaloglobus București, toate cu un golaveraj inferior. Etapa următoare, miercuri, Olimpia joacă în deplasare, de la ora 14:00, la ASA Târgu Mureș, în timp ce Ripensia o întâlnește pe stadionul „Dan Păltinișanu”, de la ora 19:00, pe UTA Arad.

OLIMPIA SATU MARE – RIPENSIA TIMIȘOARA   1-1
Cristian Munteanu 31′ / Andrei Dumiter 24′

Fl. Muntean (cpt.) – Duruș, Hlinca, Cr. Munteanu, Bura – D. Muntean, Szasz (Miholca 55′), R. Rus, Brata – Vas. Pop (Fl. Achim 76′), Lusamba (Villand 82′)
Rezerve neutilizate: Șuta – Cubaș, L. Vincze
Antrenor: Zoltan Ritli
Eliminat: Cosmin Bura 80′ (roșu direct)

I. Rădulescu – Ad. Popa (cpt.), Stoi (Bobină 70′), Vlădia, Apro – C. Toma, Zaluschi, Laur. Tudor, Ad. Ungureanu (Mânecan 87′) – Mediop, Dumiter (Matiș 78′)
Rezerve neutilizate: D. Munteanu – Golda, Codreanu, Berivoescu
Antrenor: Radu Suciu

Stadion: Olimpia (Satu Mare); Arbitru: Marius Nechita Chioran; Asistenți: Gero Szabo și Doru Claudiu Lucaciu (toți din Cluj-Napoca).

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Informația zilei

Marius ANGHEL 04 Nov. 2017, 14:43 Campionat
Pe aceeași temă