Olimpia încheie turul cu o victorie, 1-0 cu modesta FC Caransebeș

Marius ANGHEL 12 Nov. 2015, 11:07 Campionat
Olimpia încheie turul cu o victorie,** 1-0 cu modesta FC Caransebeș

Olimpia Satu Mare a dominat categoric, de la un capăt la altul, meciul de miercuri, din etapa a 13-a, ultima a turului Ligii 2, cu echipa bănățeană FC Caransebeș. Sătmărenii și-au creat mari ocazii de gol, vreo 7-8, dar la final s-au impus la limită, doar cu scorul de 1-0. Unicul gol a fost marcat de Lukacs în minutul 62.

O victorie absolut meritată, facilitată și de replică modestă a formației din Caransebeș formație care a avut în teren opt jucători foarte tineri, cărora li s-a adăugat veteranul Bebe Feneș, chemat de la echipa din Liga a IV-a a gugulanilor, precum și fără antrenorul Giovanni Pisano, lăsat acasă din motive disciplinare. Tocmai, din acest motiv, sătmărenii se așteptau la o victorie mai concludentă a Olimpiei. Dar n-a fost să fie, și partida s-a încheiat cu scorul mai sus amintit.

Prima ocazie a meciului i-a aparținut lui Takacs, în minutul 16, șut de pe linia de 6 metri, pe lângă poartă. Apoi, Bogdanovici, în minutul 26, a respins de pe linia porții o lovitură de cap a lui Faur. La această fază fundașul oaspeților pare să fi atins mingea cu mâna, dar arbitrul a acordat doar corner.

În minutul 32, în urma unei faze prelungite de atac a Olimpiei, ratează pe rând Faur și Munteanu, de fiecare dată, dar același portar Birăescu având intervenții salutare. În minutul 38 se văd și oaspeții în atac, Stoichițoiu îl vede pe Băican ieșit și încearcă un lob, dar mingea trece la o palmă peste transversală. Repriza se încheie cu o altă mare ocazie a Olimpiei: centrare Sălăgeanu, vole Villand, de la 10 metri, pe lângă poartă.

Repriza secundă începe cu o uriașă ratare a lui Faur care, liber la 4 metri, a reluat peste poartă pasa ideală a lui Sălăgeanu.

În minutul 48 am asistat la o fază controversată în terenul Olimpiei. Stoica a fost faultat de Heil pe linia careului mare, dar arbitrul a dictat lovitură liberă de la 17 metri. Suru execută, dar fără rezultat.

După această fază Olimpia își întețește atacurile la poarta lui Birăescu. Dar același Faur, lipsit de șansă, dar și de inspirație, ratează din nou în minutul 53, cap lângă bară respins de portar. Ratează apoi Selagea, imitat de Villand după care în minutul 62 vine golul izbăvitor. Sălăgeanu combină la marginea careului cu Lukacs, acesta pătrunde în careu și, după o fentă, a șutat violent sub transversală, 1-0 pentru Olimpia. Golul aduce bucurie în teren și tribune, liniște pe banca tehnică a Olimpiei. În minutul 68 Olimpia putea face 2-0, dar voleul lui Selagea din 10 metri, a fost respins în corner de portar. După această fază, obosiți poate, jucătorii Olimpiei fac pasul înapoi și joacă la conservarea rezultatului. Oaspeții au ieșit cu ceva mai mult curaj la atac dar, cu excepția unui șut respins în corner de Băican, nu au avut nicio fază notabilă.

Cu acest meci s-a pus punct turului de campionat din Liga a II-a. Olimpia a încheiat această parte a sezonului așa cum a început-o, cu o victorie. Urmează acum returul, prima etapă fiind programată sâmbătă, zi în care Olimpia va întâlni pe Metalul Reșița, pe teren propriu.

„Am aliniat jucători tineri, care spun eu, promit. Și avem încredere că putem evita retrogradarea, nu cred că merităm să fim acolo jos. Mă bucur că am stat astăzi pe bancă, păcat că nu am reușit să obținem un rezultat pozitiv, dar sunt încrezător că vom putea să strângem punctele necesare pentru a scăpa de zona fierbinte. Felicit băieții și sper în evoluții tot mai bune ale echipei”, a spus Dan Doran, organizatorul de competiții al echipei gugulane, care la meciul de la Satu Mare a făcut și pe antrenorul.

„Am întâlnit o echipă care evoluează și ea în Liga a II-a. Ne chinuim, din păcate… Da ne chinuim, din păcate la meciurile de acasă nu reușim să marcăm. L-am felicitat imediat după meci. Astăzi, Olimpia are mare nevoie de un jucător ca și Adi Sălăgeanu. Și Ciul a fost foarte exact, defensiva zice că nu stăm foarte prost, în defensivă din păcate, nu prea contăm. Am schimbat tactica și așezarea în teren față de meciul de la Baia Mare pentru că trebuia să marcăm. Dacă ar fi fost nevoie, am discutat după pauză, am mai fi introdus un atacant înteren”, a spus și Tiberiu Csik, antrenorul Olimpiei.

OLIMPIA SATU MARE    1
FC CARANSEBEȘ    0

D. Lukacs ’62

Băican – Ciul (Bîgiu ’58), Fl. Mureșan, Heil, Iuhas (cpt.) – Takacs (Selagea ’46), Villand, D. Lukacs, Sălăgeanu – D. Munteanu, Faur (R. Rus ’71)
Rezerve neutilizate: Șuta – Bura, Kanalos, Roatiș
Antrenor: Tiberiu Csik

Birăescu – Bona (Imbre ’41), Răducu, Bogdanovici, C. Suciu (Stelitano ’24) – Stoichițoiu (Negoescu ’70), Fenes – Suru (cpt.), Stoican, Livan – Boldea
Rezerve neutilizate: Negrilă – Vătafu, Țuțul
Antrenor: Toma Peica

Stadion: Olimpia (Satu Mare); Spectatori: 400; Arbitru: Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca); Asistenți: Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Cristian Gabriel Drăguț (Timișoara); Jucătorul meciului: Adrian Sălăgeanu.

Articol scris de Constantin DEMIAN (Informația zilei)

Marius ANGHEL 12 Nov. 2015, 11:07 Campionat
Pe aceeași temă