Olimpia a ajuns la 11 meciuri de invincibilitate după ce a câștigat și la Brăila. Andone: „Asta vreau să fac la Satu Mare, o echipă puternică”

Satu Mare trăiește un vis: Olimpia se bate la promovare cu toate că nu are condiții minime de performanță, în timp ce jucătorii sunt neplătiți cu lunile. Bogdan Andone a reușit în scurt timp să facă o echipă puternică, iar după desfășurarea etapei a 19-a, ultima a turului, a ajuns să aibă o serie de 11 meciuri fără înfrângere în campionat, dintre care opt sunt victorii, dacă includem și succesul anulat cu ACS Berceni.

Sâmbătă, Olimpia s-a impus la limită la Brăila, 1-0, contra uneia dintre echipele greu de învins pe teren propriu. Valter Heil (55, foto – nr. 6) a marcat unicul gol al jocului, în repriza secundă, după ce a reluat din 8 metri la colțul scurt o minge trimisă din lovitură liberă. Sătmărenii au controlat partida și au mai ratat cel puțin două mari situații de gol, prin Ludușan (36), lob din 14 metri pe lângă, din situație de unu la unu cu portarul, și Tudoran (90+1), șut pe lângă tot din postură de singur cu Mitrea.

Până la desfășurarea meciului de luni dintre FC Brașov și CS Afumați, Olimpia Satu Mare se situează pe locul 2 în clasamentul Ligii 2, cu 34 de puncte, tot atâtea cât au și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și FC Brașov, însă gruparea pregătită de Bogdan Andone stă mai bine la golaveraj. Liderul Juventus are 42 de puncte.

„Felicitări din toată inima băieților. Sunt mândru de ei și de această echipă. Au demonstrat că au tărie de caracter, au făcut un meci foarte bun și au obținut o victorie fără dubii. Am încheiat turul campionatului în primele trei locuri, ceea ce e un rezultat foarte bun pentru condițiile care sunt la echipă în momentul de față”, a declarat, pentru Satu Mare online, antrenorul Olimpiei, Bogdan Andone.

„V-am spus că asta vreau să fac la Satu Mare, o echipă puternică, un grup unit. Așteptăm ședința de săptămâna care vine și în urma ei să sperăm că veștile, în ceea ce privește partea materială, vor fi așa cum ne așteptăm. Urmează un nou meci greu, la Snagov, pe un teren mult sub nivelul acestui eșalon. Le-am cerut băieților să scoatem maximum, dar nu am să-i presez”, a comentat Andone și în cadrul emisiunii Fotbal la matineu de la radio Sport Total FM.

VEZI o GALERIE FOTO a meciului de la Brăila

Olimpia a jucat la Brăila în formula: Anca-Trip – Iuhas (cpt.), Duruș, Heil, Fl. Mureșan – Sil. Pană, Onicaș, Krausz, D. Muntean (R. Rus 78′) – Faur (V. Pop 72′), Ludușan (Tudoran 87′). Rezerve neutilizate: Șuta – Ciul, Villand, Erdei.

În ultimele două etape din 2016, primele din retur, Olimpia Satu Mare mai are meciuri de disputat la Ghermănești, sâmbătă, de la ora 11:00, cu ultima clasată Metalul Reșița și apoi pe teren propriu, cu CS Mioveni.

Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat)

Pe aceeași temă