OFICIAL | Adrian Falub a fost prezentat la „U” Cluj după ce a fugit de la UTA. „Atacăm promovarea în Liga 2 cu Falub antrenor principal”

Marius ANGHEL 22 Sep. 2017, 15:53 Campionat
OFICIAL | Adrian Falub a fost prezentat la

Liber de contract după ce joi s-a despărțit de UTA Arad, echipă pe care a antrenat-o mai puțin de două săptămâni și unde a pierdut ambele meciuri din Liga 2, Adrian Falub (46 de ani) a preluat un nou club, unul de Liga 3. Ofertat de managerul general Ioan Ovidiu Sabău să preia locul lăsat vacant după demiterea din weekendul trecut a lui Marius Popescu, Falub a fugit de la Arad de marți și astăzi, vineri, a fost prezentat oficial.

Despărțirea dintre UTA Arad și Adrian Falub s-a făcut abia după ce antrenorului i s-a solicitat din partea conducerii „Bătrânei Doamne” să facă o donație de 10.000 de lei în contul Asociației Cetatea Voluntarilor pentru proiectul „Cu drag pentru viitor”, prin care se va renova compartimentul de Boli Infecțioase Copii din cadrul Spitalului Județean Arad.

Aflat la al treilea mandat al său pe banca echipei arădene UTA, aventura lui Falub la Arad s-a încheiat după doar două meciuri. Acesta preia „U” Cluj, o altă echipă de suflet a sa, la fel cu era și UTA, și o va conduce din postura de antrenor tot pentru a treia oară. Ca își în cazul UTA-ei, și „U” Cluj este de fapt o nouă echipă reînfiinfață din Liga 4 și care a preluat din mers brandul clubului de tradiție.

Iată comunicatul de prezentare a lui Falub la „U” Cluj:

„Adrian Falub este noul antrenor principal al FC Universitatea Cluj

FC Universitatea Cluj va ataca promovarea în Liga 2 cu Adrian Falub (46 de ani), care este, începând de astăzi, noul antrenor principal al echipei noastre.

Falub, care a îmbrăcat tricoul alb-negru în perioada 1989-1996, respectiv 1997-1998, revine la echipa sa de suflet, pe care a mai pregătit-o în sezonul 2006-2007, când a reușit promovarea în Liga 1, dar și în 2015, când „Șepcile roșii” s-au calificat în finala Cupei României după o pauză de 50 de ani.

Ca antrenor, a mai pregătit formațiile Sportul Studențesc, Unirea Alba Iulia, FCM Târgu-Mureș, CSMS Iași, UTA Arad, ASA Târgu-Mureș și Concordia Chiajna.

Îi urăm „Bun venit!” și mult succes în noul său mandat la FC Universitatea Cluj”, e comunicatul echipei clujene pe site-ul oficial.

AS FC Universitatea Cluj se află, după primele patru etape ale Ligii 3, pe locul 9 din 15 în Seria a 5-a. Clujenii au ca obiectiv clar promovarea în Liga 2.

În primele patru etape, „U”, cu o mulțime de vedete în echipă, a acumulat doar 4 puncte în trei meciuri, într-o etapă stând. Clujul are în trei meciuri o victorie (4-0 cu Unirea Dej), un egal (1-1 cu CFR Cluj II) și o înfrângere (0-2 cu Unirea Tășnad). Cu Tășnad, ardelenii au pierdut primul meci, după 30 de partide fără eșec.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Cristian COSMA (FC Universitatea Cluj)

Marius ANGHEL 22 Sep. 2017, 15:53 Campionat
Pe aceeași temă