Situație jenantă la UTA! Adrian Falub a plecat la Cluj și e ofertat să o preia pe „U”, în Liga 3. Arădenii: „Din punct de vedere contractual, clubul UTA are antrenor principal”

Situație jenantă la UTA! Adrian Falub a plecat la Cluj și e ofertat să o preia pe

Ajuns pe locul 13 în campionatul Ligii 2, adică mai aproape de retrogradare decât locurile promovabile, fără victorie în ultimele cinci meciuri, clubul UTA se află într-o situație delicată, și asta nu doar din cauza contraperformanțelor enumerate mai sus, ci și din cauza posibilității de a fi nevoită să își caute un nou antrenor principal. Echipa arădeană l-a numit de două etape pe banca tehnică pe Adrian Falub, însă acesta e pe punctul de a pleca și de a semna cu un club din Liga 3.

Adrian Falub a părăsit Aradul marți seară și pare decis să nu se mai întoarcă la UTA, deși din punct de vedere contractual nu și-a încheiat conturile cu clubul, anunță Sport Arad. Dejeanul are o ofertă tentantă de a o prelua pe Universitatea Cluj, echipa de Liga 3 manageriată de Ioan Ovidiu Sabău și care sâmbătă l-a demis pe Marius Popescu, acesta ajuns între timp antrenor la ASA Târgu Mureș. Alte motive al plecării lui Falub, citate de sursa amintită mai sus, sunt legate și de unele probleme organizatorice de la UTA. Una dintre ele a apărut chiar ieri, când cel de-al doilea antrenament al zilei a fost anulat, pe motiv că terenul ICRTI a fost dat cu o soluție de regenerare a gazonului.

Potrivit unor surse din cadrul clubului Universitatea Cluj, Adrian Falub și Ioan Ovidiu Sabău ar fi purtat negocieri încă de luni, 18 septembrie, atunci când s-ar fi întâlnit la baza sportivă Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca.

UTA: „Din păcate, Adrian Falub a decis să părăsească Aradul în această noapte, fără acordul nostru”

Conducerea clubului UTA anunță că nu renunță la serviciile lui Adrian Falub, antrenor numit în urmă cu două săptămâni și care până acum a înregistrat două eșecuri, 0-2 la CS Afumați și 0-1, la Șiria, cu Dunărea Călărași. „Din punct de vedere contractual, clubul UTA are antrenor principal. Din păcate, Adrian Falub a decis să părăsească Aradul în această noapte, fără acordul nostru. Presupunem că motivul ar fi oferta pe care o are de la Universitatea Cluj. Clubul UTA nu este în căutarea unui alt antrenor, pentru că are deja unul angajat”, e poziția oficială a grupării emblemă a orașului Arad, spusă pentru Sport Arad.

Până la rezolvarea situației antrenorului Adrian Falub, antrenamentul din această dimineață al utiștilor, susținut pe terenul ICRTI, a fost condus de secundul Cristian Todea, ajutat de Vlad Țăran și Dan Țapoș.

Vă reamintim și faptul că UTA a reușit aseară să aducă un atacant, pe fostul campion cu Astra, Daniel Florea, venit din postura de liber de contract.

Sabău l-a atras la „U”

Unul dintre motivele plecării lui Adrian Falub este că Ioan Ovidiu Sabău i-a propus postul de antrenor la Universitatea Cluj. „Șepcile roșii” s-au despărțit de Marius Popescu și caută un antrenor care să-i ducă în Liga a 2-a și apoi în Liga 1. Leo Grozavu, Viorel Moldovan s-au aflat și ei în tatonări cu formația clujeană, dar se pare că Sabău a amânat momentul numirii unui nou antrenor, tocmai pentru ca Adrian Falub, primul pe lista sa, să-și rezilieze contractul cu UTA.

Al treilea mandat la „U” Cluj

Ioan Ovidiu Sabău îl așteaptă pe Adrian Falub să semneze astăzi contractul cu „șepcile roșii”, fiind o chestiune de timp, până când va fi anunțat oficial. Pentru Adrian Falub este și o alegere sentimentală, el revenind la echipa unde a jucat 8 ani și pe care a mai antrenat-o în două rânduri. De numele lui Falub se leagă promovarea în Liga 1 din 2007 și ultima finală de Cupa României jucată de alb-negri, în 2015.

Falub a antrenat și UTA de două ori, iar acum era la al treilea mandat la echipa arădeană, aflată, ca și în cazul Universității Cluj, tot în fața unui nou proiect, pornit din Liga a 4-a.

Articol scris de Marius ANGHEL și Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Pe aceeași temă