Observatorul de arbitri de la ACS Poli – Mioveni, lămurit după joc de cea mai controversată fază, cea premergătoare golului

Fără îndoială, cea mai controversată fază a derby-ului din etapa a 12-a din Seria 2 dintre ACS Poli și CS Mioveni, scor 1-0, a fost cea dinaintea deschiderii scorului. Cristian Bărbuț a părut să fie secerat în careu la cinci minute de la reluarea părții secunde. Inițial, arbitrul Florin Marcu a dictat penalty, pentru ca apoi, după parlamentări, să mute faza fixă în afara careului la semnalizarea asistentului Doru Lucaciu.

Lovitura liberă a luat până la urmă o turnură fericită pentru echipa timișoreană. Răzvan Trandu a executat impecabil lovitura liberă, în plasa colțului opus față de poziționarea sa, și a reușit astfel unicul gol al întâlnirii de vineri. Totuși, toată lumea a rămas cu impresia că gazdele au fost deposedate de o lovitură clară de la 11 metri. „Nu știu, faza penalty-ului, cred că a fost clar”, a spus Dan Alexa referitor la acel moment.

Observatorul pentru arbitri, Lucian Măiereanu, a vrut să se lămurească suplimentar cu privire la fază imediat după joc. El a sosit la sala de conferințe și a revăzut faza video surprinsă de un cameraman. Din înregistrare a tras concluzia că decizia a fost corectă, de a se acorda doar lovitură liberă. Bărbuț a căzut spectaculos în careu, dar impactul la picioare s-a produs undeva la limita liniei, dar mai degrabă în afara suprafeței de pedeapsă.

Decizia „asistentului” din Cluj, Doru Claudiu Lucaciu, e considerată corectă, rămân însă multe semne de întrebare la nota lui Florin Marcu din Oradea, care a mai avut prestații neconvingătoare în Banat.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9.ro)
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă