„Nu mă așteptam să se ajungă chiar până aici”. Concluziile antrenorului de la Pandurii despre evoluția echipei în prima parte a sezonului și cum o vede în 2018

Antrenorul Adrian Bogoi a vorbit, într-un interviu acordat ziarului Gorj-Domino, despre experianța sa ca „principal” la Pandurii Târgu Jiu, echipă pe care o conduce din etapa a 16-a a Ligii 2. Întrebat dacă e surprins de situația în care a ajuns vicecampioana României din 2013, acesta a spus că nu se aștepta ca Pandurii să se zbată în subsolul clasamentului și să fie la un pas de faliment.

„Nu mă așteptam să se ajungă chiar până aici. Dar, explicațiile sunt simple. În primul rând, lipsa unei pregătiri fizice adecvate la mulți dintre jucători, iar, în al doilea rând, problemele legate de atitudinea respectivilor jucători, apoi accidentări și așa mai departe. Plus faptul că a trebuit să folosim foarte mulți fotbaliști tineri la echipă, încă necopți. Ei bine, din toate aceste motive, nu am avut nici continuitate în rezultate”, a spus Bogoi.

Dezamăgit de atitudinea jucătorilor

Instalat pe banca echipei gorjene în etapa a 16-a, Bogoi a fost dezamăgit de atitudinea unor jucători. Acesta speră ca echipa să aibă din retur stabilitate financiară, lucru posibil doar dacă membrii fondatori vor relua finanțarea clubului (improbabil după ultimele discuții), ca să poată face achiziții de calitate.

„Eu când am venit aici, am spus de la început că îmi doresc un lot de jucător conectați la obiectivele echipei, o concurență mai mare, să putem să formăm un grup care să câștige puncte, meci de meci, nu întâmplător. Mie, unul, de când am preluat Pandurii, nu mi-a plăcut atitudinea jucătorilor, de aceea, acum, cei care vor rămâne, vor trebui să-și facă treaba cât mai bine. Vreau ca toți să fie cu mintea la Târgu Jiu, nu în altă parte. Să fie cu mintea și la antrenamente și la meciuri. Așadar, la echipă o să rămână jucătorii care să dea 100%, iar acum o să fie ceva despărțiri”, a mai declarat antrenorul echipei gorjene care își desfășoară meciurile de pe teren propriu la Motru.

Adrian Bogoi nu se gândește că Pandurii ar putea intra în faliment pe 17 ianuarie, ci își face, mai degrabă, planuri pentru transferuri. „Îmi doresc patru-cinci jucători noi, să avem posturile acoperite. Da, vreau jucători care au și ceva valoare și sunt și cu mintea la Pandurii! Cei care vor veni vor fi fotbaliști care să aibă continuitate în evoluții la echipele unde au mai jucat. Că până acum și noi am avut la număr mulți, pe mai toate posturile, dar am avut mereu indisponibili. Și mi-aș dori, bineînțeles, să existe o anumită stabilitate financiară. Știu că există deja un curent împotriva echipei Pandurii, dar noi trebuie să fim profesioniști până la capăt”, a spus Bogoi pentru gorj-domino.ro.

Cu Bogoi la timonă, Pandurii a înregistrat două remize și patru eșecuri. Nici cu Adrian Iencsi sau Marcel Ploaie pe bancă, echipa gorjeană n-a reușit în prima parte a sezonului să câștige vreun meci pe teren propriu, la Motru.

Echipa a intrat în iarnă de pe penultimul loc, cu doar 18 puncte acumulate în 21 de etape. Pe 17 ianuarie, Tribunalul Gorj va decide dacă CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, aflat în prezent în insolvență, intră în faliment!

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă