Niculescu surprinde: „Nu meritam victoria, dar fotbalul ține cu cei puternici”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 01 Mar. 2014, 22:24 Campionat

CSM Râmnicu Vâlcea s-a impus azi în Zăvoi, 1-0 cu CS Mioveni, la capătul unui joc echilibrat. În minutul 62, vâlcenii au avut un gol anulat după ce Todea a centrat din lovitură liberă de la 30 metri, mingea s-a dus în poartă, dar tușierul a arătat ofsaid la un vâlcean aflat pe direcția balonului. Meciul s-a decis în final, în minutul 89, când Năstăsie a blocat cu brațul în careu un balon, fază soldată cu penalty și al doilea cartonaș galben pentru argeșean. Bogdan Geantă a transformat penalty-ul și CSM a mai făcut un pas mare spre play-off.

Antrenorul echipei vâlcene, Claudiu Niculescu, a câștigat azi disputa cu fostul său antrenor de la Dinamo, Ion Moldovan, dar recunoșate că un egal în jocul cu Mioveni era echitabil. „După aspectul jocului, nu meritam victoria, dar fotbalul ține cu cei mai puternici. Am reușit să presăm ultima jumătate de oră, după ce primele 60 minute nu am contat în atac, afară de ocazia din primul minut a lui Iancu. Pe final, am început să dominăm, golul a venit meritat, dar pe ansamblu, cel mai echitabil era un egal. Sunt conștient că nu a fost un joc bun, a fost unul din meciurile mediocre ale campionatului, dar băieții au muncit până în final și am reușit să câștigăm, însă nu e de ajuns, trebuie să ne revenim repede” a spus Niculescu.

Tehnicianul CSM-ului a fost impresionat de susținerea fanilor, care, impulsionați de presiunea pusă la poarta Mioveniului, și-au încurajat echipa până la final. „Mie pe bancă mi-au dat lacrimile, publicul a avut un aport foarte important la victorie. Publicul a fost extraordinar, cu toții trebuie să punem umărul să realizăm acest vis al vâlcenilor de mult timp, promovarea. Prima finală pentru play-off se poate numi jocul din etapa viitoare, de la Bistrița, sper să ne întoarcem de acolo cu punct sau puncte, ideal ar fi să câștigăm” a mai spus Niculescu, care rămâne neînvins în jocurile de campionat disputate pe teren propriu.

CSM RÂMNICU VÂLCEA
CS MIOVENI
1-0

Bg. Geantă ”90 – pen.

Matache – Deaconescu, Pârvulescu, I. Stoica (cpt.), Briceag – Cîrstoiu (Ov. Popescu ”46), Todea – Ad. Popa, B. Geantă, D. Iancu (N”Kongue ”46) – A. Crețu (Codin ”55)
Antrenor: Claudiu Niculescu

Oct. Popescu – Cotigă, M. Olteanu, Pasăre, Ct. Stan – A. Popa, Biceanu, Răuță, Gălan (C. Negoiță ”90+1) – Năstăsie, D.Ene (Gueye ”80)
Antrenor: Ion Moldovan
Eliminat: Năstăsie ”89 (două galbene)

Stadion: Municipal (Râmnicu Vâlcea); Spectatori: 1.000; Corespondent: Adi Georgescu; Arbitru: Ovidiu Petru Oprea 3 (Ploiești); Asistenți: Gero Szabo 3 (Cluj-Napoca) și Mihai Marius Marica 3 (Bistrița); Jucătorul meciului: Ionuț Stoica 3.

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Dan Lixandru

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 01 Mar. 2014, 22:24 Campionat
Pe aceeași temă