New look „U”

13 Aug. 2009, 13:09 Campionat
New look „U

„Șepcile roșii” au avut parte de o vară zbuciumată în care ușa vestiarul a fost tot timpul deschisă. 15 jucători din lotul care au dus echipa aproape de Liga a III-a au fost puși pe liber, iar acum „U” vrea promovarea cu un antrenor italian și un lot cu o medie de vârstă foarte fragedă.
 

 

Cordoș, Dolha, Șuteu sau Băd. Jucători nelipsiți din echipa tip a Universității în sezonul trecut au devenit acum istorie. „Dacă echipa era să ajungă în Liga a III-a însemnă că asta le e valoarea. Schimbăm tot”, spunea Florian Walter în momentul preluării echipei. Așa au plecat 15 jucători, majoritatea puși pe liber. Doar Cordoș a adus 150.000 de euro în visteria clublui, după transferul la Frosinone.

 

În locul disponibilizaților au fost aduși alți 15 jucători, cele mai puternice contingente venind de la Dinamo II, FC Timișoara sau Liberty.
 

 

Cum va arăta echipa?
 

 

În amicalul de ieri cu Sănătatea, Carmelo Palilla a introdus în prima repriză o formație pe care italianul vrea să o folosească și în campionat. „În mare parte așa va arăta echipa. Știu 8 titulari cu care voi începe la Craiova. Asupra celorlalți mă voi decide până sâmbătă”, a spus Palilla. Italianul s-a oprit la un sistem 4-4-2, după ce în cantonamentul din Austria a testat și modulul 3-5-2

 

În poartă Huțan va fi numărul unu, el fiind titular în toate partidele amicale. Palilla îl consideră lipsit de experiență pe Fărcaș și cel mai probabil va apela la el doar în caz de avarie.

 

Apărarea e compartimentul care a suferit cele mai puține schimbări. Ungurușan, Szilagyi și Iuhas par să-și fi păstrat posturile și cel mai probabil Teușan va fi stopperul care îi va lua locul lui Cordoș.

 

La mijloc Cojocnean și-a câștigat postul de titular în flancul drept și pare să-l detroneze pe Buș. În centru apar semnele de întrebare pentru Palilla, care mai caută un pasator lângă Bușca, cel care a evoluat titular în 4 din cele 5 jocuri amicale. Baiano, Negură și jucătorul aflat în probe, Ceballos, sunt mijlocașii dintre care trebuie să aleagă Palilla. „Am nevoie de un coordonator. Cel care să dea ritmul echipei”, spune Palilla.

 

În atac Cuplul Voican – Sîntejudean pare bătut în cuie. Internaționalul de juniori venit de la Dinamo II este considerat primul junior al echipei. „Singura variantă de schimb pentru Voican este Țene”, crede Palilla. Lângă el, Palilla pare decis să-l titularizeze pe Sîntejudean, singurul atacant care a rămas din vechiul lot, care a marcat de asemenea 3 goluri în pregătiri. Variantele pentru aceștia sunt brazilianul de 19 ani Gabriel Machado, venit de la Nyon, Iacob, venit de la Salonta și Lemnaru, adus de la UTA. Brazilianul e printre remarcații lui Palilla: „Este un jucător tânăr, cu multe calități. Este foarte tehnic și este interesant de urmărit”.

Lot U Cluj:
 

Portari: Sebastian Huțan (ex-Liberty), Bogdan Fărcaș
Fundași: Bogdan Ungurușan, George Bușcă (ex-Dinamo II), Rareș Soporan, Andrei Nițu (ex-Dinamo II), Fabian Teușan (ex-FC Timișoara),Zolt Szilagyi, Cosmin Iuhas
Mijlocași: Sebastian Cojocnean (ex-FC Timișoara), Rareș Stan (ex-Internațional C.T.), Laurențiu Buș, Dan Bucșa (ex-Dinamo II), Adrian Ionescu, Erison « Baiano » (ex-FC Bihor),George Negură (ex-Progresul), Paul Țene, Adrian Borza, Adrian Popa (FC Timișoara), Radu Danciu (Dacia Orăștie)
Atacanți: Andrei Voican (ex-Dinamo II), Viorel Sântejudean, Robert Iacob (Liberty Salonta), Gabriel Machado (liber de contract), Valentin Lemnaru (Dinamo II)
 

 

ECHIPA STANDARD

Huțan – Ungurușan, Szilagy, Teușan (Soporan), Iuhas – Cojocnean, Bușca, Baiano (Negură), Popa (Borza) – Sîntejudean (Machado), Voican

« Joga bonito » nu « catenaccio »
 

Chiar dacă are la cârmă un antrenor italian, „U” Cluj nu părut o echipă defensivă în pregătiri. „Viteză” și „mișcare” sunt cuvintele care se aud cel mai des la antrenamentele lui „U” și rezultatul s-a văzut în pregătiri. Echipa lui Palilla reușind să marcheze în fiecare meci din acestă vară și având o medie de 2.8 goluri pe meci în cele 5 amicale jucate.

Ceballos află astăzi verdictul lui Palilla
 

În partida cu Sănătatea a evoluat și mijlocașul Matias Gabriel Ceballos, argentinianul aflat în probe la Universitatea.    Acesta a evoluat pe postul de mijlocaș ofensiv și nu s-a întâlnit de prea multe ori cu mingea, dar a demonstrat precizie și viziune în joc. „Are un picior bun, dar nu știa traseele noastre pentru că este de puțin timp la echipă. Până mâine, n.r. astăzi voi decide dacă va rămâne sau nu”, a spus Palilla.
 

Gabriel Machado ratează prima etapă
 

Atacantul brazilian de 19 ani, care a trecut și pe la Grasshoppers Zurich nu va fi inclus în lotul pentru partida cu Gaz Metan CFR Craiova, de sâmbătă. „Are o contractură și s-ar putea să nu poată juca în primul meci”, a spus Carmelo Palilla. Lotul Universității va pleca astăzi în jurul amiezii la Craiova pentru întâlnirea de sâmbătă, din prima etapă a ligii secunde.

„U” – Sănătatea    3-1

U: Huțan – Ungurușan, Szilagyi, Teușan, Iuhas – Cojocnean, Bucșa, Baiano, Ad. Popa – Sîntejudean, Voican. Au mai intrat: Fărcaș, Nițu, Soporan, Bușcă, R. Stan, Ceballos, Negură, Ad. Ionescu, Iacob, Buș, Danciu și Lemnaru.

Palilla, supărat pe rezerve
 

La finalul jocului cu Sănătatea de ieri, tehnicianul Universității a declarat că l-a dezamăgit atitudinea jucătorilor care au evoluat după pauză. „În astfel de meciuri fiecare trebuie să lupte pentru a-și câștiga locul în echipă. Dacă vor juca așa cum au făcut-o în repriza a doua vor avea probleme. Se vede din afară cine vrea să joace și cine nu. Nu sunt supărat pentru cum au stat în teren ci pentru cum s-au dăruit”, a spus Palilla.

SCHIMBĂ‚RI LA U CLUJ

Plecări: Cordoș (Frosinone), Crișan, Marincău, Șerban, Bundea, Feneșan, Suciu, Matiș, Sanda, Budean (contracte reziliate), Băd, Dolha Șuller (lista de transferuri) Văscan (Șimleul Silvaniei)

Veniri: Huțan, Iacob (Liberty Salonta), Teușan, Ad. Popa, Cojocnean (FC Timișoara), Bușca, Bucșă, Voican, Nițu (Dinamo II), Baiano (FC Bihor), R. Stan (Internațional Curtea de Argeș), Lemnaru (UTA), R. Danciu (Dacia Orăștie), Negură (Progresul), Gabriel Machado (liber de contract)
 

 

articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
 

13 Aug. 2009, 13:09 Campionat
Pe aceeași temă