„Ne-am întors în noroi!” Explicațiile lui Daniel Pancu după înfrângerea Rapidului la Miercurea Ciuc: „Nu meritam absolut nimic astăzi. Ă‚știa suntem. Am crezut că se schimbă ceva”

Marius ANGHEL 20 Oct. 2019, 10:41 Campionat

Rapid a clacat la Miercurea Ciuc, acolo unde, sâmbătă, a cedat cu 1-0 după un meci modest făcut în fața nou-promovatei FK Csikszereda, iar avântul luat după derby-ul câștigat cu Petrolul s-a risipit imediat. După meci, antrenorul Daniel Pancu a dat vina, din nou, pe absențele din lot, pe lipsa de orice din partea jucătorilor săi și a încheiat prin a spune că se consideră vinovat pentru că are „încredere mare în oameni, lucru care nu o să se mai întâmple pe viitor.”

Fără o ocazie importantă la poarta harghitenilor pe toată durata jocului, elevii lui Daniel Pancu au comis-o pe final, așa cum în urmă cu trei zile ei reușeau să se impună în Primvs Derby. Rareș Lazăr a avut o intervenție imprudentă în propriul careu și în loc să degajeze l-a lovit în spate pe Kalman. Arbitrul a dictat penalty, iar Adrian Majzik l-a executat cu sânge rece pe Drăghia de la punctul cu var. Fazele se întâmplau în minutele 80 și 81. Nici măcar după golul primit, rapidiștii nu au avut reacție, astfel că au încasat a treia înfrângere în acest sezon.

Daniel Pancu: „Ă‚știa suntem. Am crezut că se schimbă ceva, dar, din păcate,… tot Rapid suntem”

După meci, antrenorul Daniel Pancu a dat vina pe absențele din lot, pe lipsa de orice a jucătorilor săi, dar și pe consumul fizic și mental după derby-ul cu Petrolul. Legenda își asumă o bună parte din vina eșecului, însă nu în totalitate.

„Din păcate, ne-am întors înapoi în noroi. A fost încă o șansă uriașă de a ne apropia de locul 1. Am fi fost la cinci sau la trei puncte de locul 1, cu două jocuri în minus. Una peste alta, nu meritam absolut nimic astăzi, nu am avut prospețime, nu am avut răutate, nu am avut agresivitate, nu am avut viteză. Pe lângă accidentații care sunt, pentru că a fost greu de alcătuit și echipa, nu am nicio scuză, Oanea, Alami, Drăghiceanu, Jorza, consumul a fost foarte mare miercuri, atât fizic, cât și mental, dar mă așteptam mult, mult mai mult de la jucătorii care au evoluat foarte puțin cu Petrolul: o repriză Hlistei, 20 de minute Cârstocea, Roskopf a mai jucat cu Petrolul. Plus, mult mai mult de la ceilalți, care nu jucaseră deloc: Crețu, Lazăr, Bonnin. Deci criteriul alegerii echipei de astăzi a fost în primul rând jucătorii apți din punct de vedere fizic, pentru că am avut absențele astea, și a fost destul de greu, neavând fundaș stânga.

Astea sunt scuzele obiective, dar eu nu caut niciun fel de scuză. Mă consider, într-o proporție foarte mare, vinovat, cum în multe rânduri am fost inspirat și am reușit să schimb ceva pe parcursul jocului. Astăzi îmi asum, nu în totalitate, pentru că nu pot să îmi asum în totalitate un eșec, dar, într-o mare măsură, este vina mea. Ne întoarcem înapoi la muncă. Ă‚știa suntem. Am crezut că se schimbă ceva, dar, din păcate,… tot Rapid suntem, pentru că am trăit foarte multe momente dintr-astea și eu, ca și jucător. Acum e mult mai greu din postura pe care o am. Și dacă mă mai consider cu ceva vinovat pentru ce s-a întâmplat astăzi, e pentru faptul că am încredere mare în oameni, lucru care nu o să se mai întâmple pe viitor”, a spus Daniel Pancu.

Dacă Daniel Pancu a dat vina pentru acest eșec și pe consumul foarte mare fizic, cât și mental după derby-ul cu Petrolul, într-un meci câștigat dintr-o fază fixă, fără nicio altă ocazie de gol, în schimb, ploieștenii, care au jucat mai devreme sâmbătă, de la ora 11:30, au defilat cu Concordia Chiajna, câștigând cu 3-0.

După eșecul de la Miercurea Ciuc, Rapid pică pe locul 8, cu 20 de puncte, însă poate reveni în clasament, fiindcă are două meciuri restante. În runda următoare, giuleștenii o întâlnesc pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, pe Ripensia.

Foto: Pál Zoltán / FK Csíkszereda

Marius ANGHEL 20 Oct. 2019, 10:41 Campionat
Pe aceeași temă