Misiune dificilă pentru Petrolul în restanța cu Turris. Cu o victorie, „lupii” urcă pe loc direct promovabil, însă la Turnu Măgurele n-a câștigat niciun adversar în acest sezon

Marius ANGHEL 19 Nov. 2019, 17:57 Campionat
Misiune dificilă pentru Petrolul în restanța cu Turris.** Cu o victorie,

Petrolul joacă miercuri, de la ora 19:30, la Turnu Măgurele, ultima restanță pe care o are în acest sezon. Echipa ploieșteană ar fi trebuit să o întâlnească pe Turris-Oltul pe 23 octombrie, într-o zi de joi, în etapa a 14-a, însă a cerut amânarea partidei pentru că avea doi jucători convocați la naționala Under 18, pe Mario Bratu și Ianis Stoica. „Lupii” s-au folosit de acest pretext pentru a-și reprograma jocul cu teleormănenii, cu toate că aveau și alte variante pentru a asigura cele două poziții de Under 19 din primul „11”.

Turris, în revenire de formă față de momentul în care ar fi trebuit să o întâlnească pe Petrolul

Petrolul și-a aglomerat programul din luna noiembrie cu această reprogramare și cu siguranță regretă decizia luată la acel moment. Turris nu se afla deloc într-un moment oportun în acea perioadă, după înfrângerile cu Metaloglobus (0-1), Dunărea Călărași (2-3) și remiza cu UTA (1-1), antrenorul Florin Bratu dându-și demisia după doar patru etape petrecute pe bancă. S-a întâmplat chiar înaintea datei în care teleormănenii ar fi trebuit să o întâlnească pe Petrolul. Apoi a fost numit Marius Baciu, care a început cu un eșec (0-1 la Csikszereda), iar în următoarele trei etape echipa n-a mai pierdut (3-3 cu Ripensia, 3-2 cu Snagov și 1-1 cu „U” Cluj).

Misiune dificilă pentru Petrolul la Turnu Măgurele, în fața unei echipe neînvinse pe teren propriu în acest sezon

„Lupii” merg la Turnu Măgurele cu obiectivul clar de a câștiga și a urca pe o poziție direct promovabilă, însă ultimele rezultate înregistrate în meciurile din deplasare nu prea îi avantajează. După eșecul cu Rapid (0-1), petroliștii n-au mai pierdut, însă nici n-au câștigat, cu Reșița și Argeș remizând la fel, scor 1-1.

Elevii lui Flavius Stoican s-au antrenat, marți dimineață, pe „Ilie Oană”, plecând, mai apoi, spre localitatea teleormăneană. Din efectivul „galben-albaștrilor” nu vor face parte, nici de această dată, Hamza Younes, Ianis Stoica și Walace de Silva, nerefăcuți după mai vechile accidentări, fiind însă recuperat, față de ultimele confruntări, Alexandru Zaharia.

Misiunea Petrolului la Turnu Măgurele de a câștiga va fi însă una dificilă. Adversarul e neînvins pe teren propriu în acest sezon, având șase victorii consecutive urmate acum de trei remize. Printre „victime” se numără Rapid, Farul sau Gloria Buzău, în timp ce UTA, Ripensia și „U” Cluj au reușit să plece cu punct de la Turnu Măgurele.

Flavius Stoican: „Important este să fim conștienți că orice punct contează”

Dacă Turris-Oltul vine după remiza de pe teren propriu cu „U” Cluj (scor 1-1) și trei jocuri consecutive în care nu a pierdut, Petrolul vine tot după un 1-1, înregistrat însă în deplasare la Pitești, cu Campionii FC Argeș, dar are o serie mai mare de meciuri consecutive fără înfrângere, șase la număr.

„Așteptările sunt foarte mari. Asta le-am spus și jucătorilor, important este să acumulăm punct, puncte, pentru că astea se pun în clasament. Să mergem cu mentalitatea asta, să nu pierdem meciuri și să câștigăm cât mai multe. Nu e un capăt de țară când nu ne iese jocul, dar important este să fim conștienți că orice punct contează”, a spus antrenorul Petrolului, Flavius Stoican, după meciul de la Pitești.

Înaintea meciului direct, Turris-Oltul ocupă locul 4, cu 28 de puncte, iar Petrolul se află pe poziția a 3-a, cu 29 de puncte. Cine câștigă poate urca pe locul 2, acolo unde acum se află CS Mioveni, cu 31 de puncte.

Jocul de miercuri de la Turnu Măgurele, de la ora 19:30, programat pe stadionul Municipal, va fi arbitrat de centralul Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea) și asistenții Florin Pucheanu (Ulmi – Dâmbovița) și Petruța Iugulescu (Târgoviște). Rezervă este Robert Avram (Pitești), iar observatori au fost delegați Lucian Măiereanu (Brașov) și Dragoș Ionescu (Fieni – Dâmbovița).

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) /Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 19 Nov. 2019, 17:57 Campionat
Pe aceeași temă