Bogdan Lobonț, mulțumit după victoria de la Timișoara, cu penalty inventat: „Arbitrii sunt și ei oameni, cum suntem și noi. Nu am văzut ce s-a întâmplat”. Mesajul fair-play pentru Vivi Răchită

Anda DELIU, Marius ANGHEL 06 May. 2019, 12:16 Campionat

 

Bogdan Lobonț a fost supărat de erorile de pasare ale echipei sale. „A fost un meci pe care l-am controlat bine. În anumite momente, am și suferit, dar am încercat să reglăm aceste momente. Cu mai multă atenție, puteam să marcăm mai multe goluri astăzi, aici, la Timișoara. Cred că după cum a decurs jocul este un rezultat muncit și un rezultat corect. Mai ales dacă e să ne luăm după ceea ce s-a întâmplat în a doua repriză, când am controlat jocul din minutul 45, când am ieșit de la cabină, până la final. Nu-mi amintesc ca ACS Poli să aibă vreo acțiune însemnată de a marca. Referitor la acțiunile pe care le-am tratat mai «superficial», mie îmi convin. Pot să înțeleg că se ratează un gol din fața porții, că se greșesc un dribling. Dar ceea ce nu pot să accept și mă roade tare sunt pasele simple greșite. Au fost și astăzi multe”, a spus antrenorul Universității Cluj despre meci.

Penalty primit cadou de Paștele mic

„U” Cluj a deschis scorul după un penalty dictat la o fază extrem de controversată de arbitrul băimărean Cristian Codrea. Bogdan Lobonț, aflat pe banca din dreptul celeilalte jumătăți de teren, a spus că nu a văzut ce s-a întâmplat și a dat o explicație „creștinească”, pentru un meci jucat în Duminica Tomii. „Nu știu pentru ce s-a dat. Eu de pe bancă, de unde eram, nu am văzut ceea ce s-a întâmplat. Vă invit să îl întrebați pe domnul arbitru. El a luat decizia. Ce s-a dat a văzut toată lumea. S-a dat penalty și este un lucru evident că s-a dat penalty. După acea, din poziție în care eram eu și la distanța la care eram nu pot să vă spun dacă a fost sau nu a fost. Arbitrii sunt și ei oameni, cum la fel de bine suntem și noi. Dacă insinuați că a greșit la acea fază, spuneți-mi voi mie un om pe pământul acesta care nu greșește. Toți greșim. Primul care greșește sunt eu”, a precizat Lobonț despre arbitraj.

Promovarea și teama de o echipă aproape retrogradată. Felicitări pentru ACS Poli

Deși jocul scârțâie, antrenorul echipei preferă să fie optimist că „U” poate promova și de la baraj. „Noi depindem strict de ceea ce facem noi. Nu ne mai uităm în stânga sau dreapta. Suntem în continuare pe locul 3. Am spus-o și săptămâna trecută după meciul cu Ripensia, și de la baraj se poate promova. Noi trebuie să ne focusăm meci după meci. Am trecut de unul, au mai rămas cinci. Apoi, la finalul campionatului, tragem linie și vedem unde suntem. Avem trei posibilități. Atâta timp cât credem, credem până la capăt”, a precizat tânărul tehnician.

„Pisica” l-a felicitat pe Valeriu Răchită pentru munca de la ACS Poli. „Țin să-l felicit pe Vivi pentru munca pe care o face aici. Din punctul meu de vedere, cu ceea ce are la dispoziție, a făcut miracole. Pentru că a luat echipa într-un moment delicat și a reușit din nou să aducă speranța. Din punctul acesta de vedere, tot respectul pentru munca pe care Vivi Răchită, împreună cu Fane Nanu și toți cei care sunt alături de ei fac această muncă. Pentru că știu că nu este ușor”, a precizat antrenorul clujenilor.

Lobonț a recunoscut că echipa a avut ce a emoții referitoare la acest joc. „Ne-a fost teamă, dar teama aia necesară care este înainte de fiecare partidă. Pentru că a fost o teamă mai exagerată. Într-adevăr, nu veneam după un moment pozitiv, pentru că am avut chiar mai mult de o săptămână la dispoziție să pregătim acest meci. Băieții s-au comportat extraordinar. Cum altfel s-au comportat de pe zece ianuarie de când am început să lucrăm împreună fizic. Că lucram și înainte, dar eu nu eram prezent. Știm că avem mult de muncit și de îmbunătățit la toate capitolele”, a comenta Lobonț, întrebat dacă clubului i-a fost frică de acest meci.

Dezvăluirile, după 1 Iunie!

Săptămâna aceasta, site-ul suporterilor clujeni a dezvăluit că Mircea Cojocaru s-a certat cu Ioan Ovidiu Sabău. Bogdan Lobonț a spus că va lămuri toate problemele la final de sezon. „Referitor la acest subiect, cu siguranță la finalul sezonului o să clarific eu subiectul acesta. Dar, până atunci, toată energia mea, toată atenția, atât a mea, cât și a celor care sunt în jurul meu, stafful meu, jucătorii, ne focusăm pe ceea ce trebuie să facem. După aceea, la finalul sezonului avem timp”, a precizat fostul portar al naționalei despre acest subiect.

Întrebat dacă tot orașul va sărbători un titlu al CFR-ului și o promovare a echipei sale, Lobonț a reamintit, diplomat, despre faptul că fanii echipei studențești nu înghit echipa feroviară. „Cu siguranță ceea ce înseamnă U Cluj, nu. Poate ceilalți, verișorii”, a fost ironia lui Lobonț.

După 33 de etape, „U” Cluj se află pe locul 3 în Liga 2, care duce la barajul pentru promovare, cu 69 de puncte. Chindia, clasate pe al doilea loc promovabil direct, are un punct în față, însă joacă astăzi, de la ora 18:00, la Sportul Snagov, ocupanta poziției a 5-a. Până la finalul sezonului mai sunt cinci etape de disputat.

Etapa următoare, „U” Cluj joacă pe teren propriu, duminică, de la ora 14:00, cu UTA.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI (Mediafax foto)

Anda DELIU, Marius ANGHEL 06 May. 2019, 12:16 Campionat
Pe aceeași temă