Metaloglobus, capăt de drum la malul Dunării. Marius Măldărășanu își asumă eșecul cu Viitorul Pandurii, primul după cinci etape de invincibilitate: „Am greșit cu acea schimbare”

Metaloglobus, capăt de drum la malul Dunării.** Marius Măldărășanu își asumă eșecul cu Viitorul Pandurii, primul după cinci etape de invincibilitate:

Deși controlase primă repriză a meciului cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Metaloglobus București a plecat fără niciun punct de la Severin, acolo unde a jucat în etapa a 14-a a Ligii 2. Golul lui Vasile Pop, din minutul 82, cu o execuție superbă, de la 20 metri, a adus o nouă victorie pentru echipa lui Lupuț, care a ajuns la cinci partide consecutive fără înfrângere. În schimb, pentru bucureșteni, eșecul de la malul Dunării a însemnat întreruperea șirului de șase etape în care nu cunoscuseră gustul amar al înfrângerii. Metaloglobus nu a putut conta în acest joc pe Claudiu Herea, suspendat, dar a avut și un gol anulat, în prima repriză, pe motiv de offside, însă decizia a fost greșită.

Marius Măldărășanu: „Eu am greșit cu acea schimbare. Poate îmi trebuie și mie mai mult echilibru”

La conferința de presă, antrenorul Marius Măldărășanu și-a asumat eșecul, considerând că a greșit la pauză, când l-a scos pe Alexandru Duminică și l-a introdus pe Iulian Banu. „S-au întâlnim două echipe cu un parcurs foarte bun. Din păcate, parcursul nostru a fost stopat de Viitorul Pandurii. Îi felicit pe adversari pentru cele trei puncte obținute, dar nu știu dacă sunt meritate. După evoluția jocului, cel puțin din prima repriză, în care am avut multe ocazii, meritam cel puțin un punct. Consider că sunt principalul vinovat pentru acest eșec, și le-am spus asta jucătorilor la final, fiindcă la pauză am făcut o schimbare, mai mult la nervi, care a dereglat un sistem care a mers foarte bine în prima repriză. Am pierdut un pic posesia și mijlocul terenului. Adversarii au venit peste noi. Chiar dacă nu și-au creat ocazii, ne-au prins pe contraatac și au marcat prin acea execuție superbă. Repert, eu am greșit  cu acea schimbare, când l-am luat pe Coman din inter și l-am dus în bandă. Poate îmi trebuie și mie mai mult echilibru”, a admis Măldărășanu.

„Am așteptări mari de la cariera mea. Asta trebuie să-și propună și jucătorii”

Pentru echipa sa urmează un nou meci dificil, cu Campionii FC Argeș.„Este, poate, cel mai nebun campionat din istoria Ligii a 2-a. O spune toată lumea, nu doar eu. E cel mai tare campionat. Se pot întâmpla multe. Oricine poate promova, chiar dacă are un început mai puțin bun în tur, poate să revină în frunte dacă are un parcurs perfect pe final. Noi ne-am propus o clasare mai bună decât sezonul trecut. Eu îmi doresc și mai mult, fiindcă am așteptări mari de la cariera mea. Asta trebuie să-și propună și jucătorii. Eu am încredere în toți. Etapa următoare vom întâlni o echipă foarte bună, FC Argeș, dintre echipele de care aminteam mai devreme, cu un parcus mai puțin reușit până acum, dar care încă poate promova”, a spus antrenorul bucureștenilor.

Vucea: „Sunt trist că am găsit un stadion dezolant de gol”

La fel de dezamăgit de rezultat a fost și managerul sportiv al echipei Metaloglobus, Petre Virgil Vucea, originar chiar din Drobeta Turnu Severin. În sezonul 2014-2015, acesta a fost director sportiv la divizionara C Minerul Mehedinți, care s-a retras, după doar un tur, din campionat, din cauza problemelor financiare.

Minerul a fost ultima echipă a Mehedințiului prezentă în ligile naționale! De atunci, pe stadionul din Drobeta Turnu Severin au jucat echipe din alte localități, gen Pandurii Târgu Jiu, CS U Craiova, „FC U” Craiova, ACSO Filiași sau Viitorul Pandurii, de câteva luni.

„Mă bucur că am revenit acasă, dar sunt trist că am găsit un stadion dezolant de gol (n.r. – au fost doar 40 de spectatori) și dezamăgit că am pierdut. După aspectul jocului, meritam cel puțin un punct. Un rezultat de de egalitate era mult mai echitabil, dar acesta este fotbalul și trebuie să mergem mai departe. Păcat, că am avut o serie pozitivă. Oricum, cred că suntem una din surprizele plăcute ale campionatului”, a spus Vucea.

Cu 22 de puncte acumulate în 14 etape, Metaloglobus ocupă locul 5 în Liga 2. Etapa viitoare joacă pe teren propriu cu Campionii FC Argeș.

Articol și foto Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă