„Messi de Canada” e încă în probe la UTA. „Are calități, dar vrem să-l vedem și la joc”. Ce spune Todea după prima sa victorie în calitate de antrenor principal

Marius ANGHEL 05 Oct. 2017, 19:17 Campionat

De la începutul săptămânii, Hanson Boakai, poreclit „Messi de Canada” se antrenează cot la cot cu fotbaliștii UTA-ei, însă stafful tehnic nu a luat încă o decizie în ceea ce-l privește.

„Vrem să-l vedem și la un joc amical, poate săptămâna viitoare. La antrenamente e ok, are calități tehnice, poate juca în centru liniei de mijloc, dar și pe benzi. Nu am ajuns la discuții despre eventuala lui legitimare, așa că nu știm dacă sunt grele procedurile, dar rămâne sub observația noastră”, a menționat Cristi Todea, citat de Sport Arad, în conferința de presă de joi.

UTA s-a descurcat destul de bine în sistemul cu doi atacanți veritabili, dar ar mai fi nevoie de unul în caz de probleme medicale, de genul celor acuzate de Daniel Florea după partida de la Sebiș. Inevitabil, s-a dus în discuție și politica de transferuri a clubului. „Sigur că Marius Curtuiuș a jucat mereu mai bine când a avut un alt atacant lângă el, dar eu acum mă bazez doar pe jucătorii pe care îi am la dispoziție. Nu are rost să mai vorbim despre ce a fost, cine a plecat și cine a rămas. Au fost decizii luate de club în acel moment, speram să fie un an important, în care vom încerca să promovăm și timpul a demonstrat sau va demonstra dacă au fost hotărâri bune sau rele. Sigur, au plecat câțiva jucători importanți în vară, care au obținut rezultate bune în condiții grele și, după un start mai prost de campionat, am ajuns la barajul de promovare. Sigur, printre fotbaliștii plecați se aflau și câțiva care mai puteau ajuta UTA, dar nu mai are rost să vorbim acum despre acest lucru”, a menționat Cristian Todea.

În fine, tehnicianul „roș-albilor” a vorbit și despre sistemele de joc utilizate la Sebiș: „Așezarea inițială era un 4-3-3, cu Stahl și Florea mai avansați în sprijinul lui Curtuiuș. Ne-am adaptat apoi la 4-4-2, căci avem destui fotbaliști inteligenți, dar și cu experiență, care se pot evolua în mai multe sisteme de joc”.

După succesul din Cupă cu Național Sebiș, 4-1, Todea a fost la prima victorie din carieră ca „principal”, având – totuși – regretul că ea nu a venit și mai repede. „Eu și oricine de la UTA nu-și poate propune decât să câștige fiecare meci, indiferent de teren și adversar. Nu-mi arog eu merite pentru acest succes, băieții au fost cei care au făcut lucrurile bine, dar trebuie să recunosc că și eu mă simt încărcat de această victorie. În fotbal contează mult rezultatul, iar cel de ieri ne dă o anume satisfacție și putere pentru viitor”, a adăugat „Dulăul”.

„Țin să-mi felicit băieții pentru că au ajuns conectați la acest meci și au obținut acea victorie de moral de care am tot vorbit în ultimul timp. În plus, am evitat suprizele de genul celor apărute pe alte terenuri, unde echipe de Liga 3-a au eliminat formații de Liga 2-a. Noi nu am avut această problemă, deși mă nemulțumește faptul că am luat gol și că echipa din Sebiș a avut și ea câteva ocazii. Dar, per ansamblu, a fost o victorie muncită și din plin meritată”, a mai spus Cristi Todea.

Chiar dacă nu dorește să se gândească de pe acum la partida din 16-imile Cupei României, când există șanse bune pentru un duel cu o formație de Liga 1, Cristi Todea nu ar spune nu unui „duel” cu Gaz Metan Mediaș, echipa pentru care a jucat cele mai multe partide în Liga 1, dar și în preliminariile Europa League. „Ar fi interesant să mă întâlnesc cu Cristi Pustai ca de la antrenor la antrenor, căci m-a ajutat foarte mult în cariera mea, a învățat foarte multe de la dânsul. Dar, la ora asta mă interesează prea puțin meciul de Cupă, mă concentrez pe Pandurii”, a încheiat fostul mijlocaș defensiv, care a îmbrăcat tricoul Gazului timp de șase sezoane, între 2009 și 2015.

Duminică, de la ora 15:30, în cadrul etapei a 11-a a Ligii 2, UTA Arad joacă la Șiria cu Pandurii Târgu Jiu. Arădenii sunt pe loc retrogradabil.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 05 Oct. 2017, 19:17 Campionat
Pe aceeași temă