Meciul cu ultima clasată îl îngrijorează pe Ianis Zicu: „Mi-aș fi dorit să am un adversar ca Petrolul sau U Cluj. Riscăm să avem probleme”

Marius ANGHEL 04 Oct. 2019, 17:53 Campionat
Meciul cu ultima clasată îl îngrijorează pe Ianis Zicu:**

Revenită fără punct din deplasarea de la Reșița, unde a pierdut cu 1-2 cu CSM, continuând, astfel, seria de meciuri din acest sezon fără victorie pe terenurile altor echipe, Farul are parte de cel mai ușor adversar pe care îl putea întâlni la finalul acestei săptămâni. La Constanța ajunge Sportul Snagov, ultima clasată din Liga 2, cu un singur punct acumulat în nouă partide și cu un golaveraj dezastruos: 3-26.

Ianis Zicu: „Prefer să primim gol, dar să câștigăm”

În fața propriilor spectatori, Farul n-a pierdut în cele patru meciuri în acest sezon, obținând trei victorii și o remiză. Însă, cu toate acestea, antrenorul Ianis Zicu a transmis înaintea partidei cu ultima clasată că ar fi preferat ca jucătorii săi să aibă un adversar ca Petrolul sau „U” Cluj, considerând că aceștia nu vor lua în serios Snagovul.

„Urmează o partidă foarte grea, mi-aș fi dorit să am un adversar ca Petrolul sau „U” Cluj, care au alte aspirații în acest campionat. Întâlnim o echipă care, în ultimul timp, a schimbat foarte mulți jucători și a avut rezultate decente față de începutul de campionat. Cred că va fi o partidă foarte grea dacă nu vom fi pregătiți sută la sută, iar lucrul acesta l-am discutat toată săptămâna cu băieții. Dacă nu vom trata meciul foarte serios, riscăm să avem probleme. Trebuie să fim concentrați ca să câștigăm, pentru că ei nu au nimic de pierdut. Tot ce pot face este să nu se facă de rușine și să încerce să iasă din zona respectivă. În schimb, noi suntem echipa care nu a primit până acum gol acasă și ar trebui să rămânem în continuare invincibili. Sincer, prefer să primim gol, dar să câștigăm”, a spus Zicu, în conferința de presă.

Farul are 6-6 golaveraj după primele nouă meciuri, acasă nu a primit niciun gol, și a marcat patru dintre reușitele de până acum. Jucătorii echipei constănțene continuă să irosească ocaziile de gol mult prea ușor.

„În privința ofensivei, totul pornește de la antrenament. Este primul lucru de unde trebuie să pleci ca atacant. În momentul în care ai o situație de gol la antrenament, dintr-un metru, trebuie să o tratezi serios. Și am avut situații în antrenament când atacanții nu au tratat momentele serios, am oprit și le-am spus. Am exersat finalizarea din toate pozițiile, depinde doar de ei să fie concentrați și preocupați, să aibă această răutate pozitivă de a vedea mingea în plasă. Din păcate, venim după o partidă pierdută la Reșița, după un joc bun. Prefer să am un joc bun și un rezultat bun, nu sunt adeptul unui rezultat bun cu orice preț. Dar, în condițiile actuale, vreau să câștig meciul, indiferent dacă jocul nu este foarte bun”, a mai declarat Zicu.

Răzvan Greu: „Avem o echipă mult mai bună decât locul pe care suntem în clasament”

Despre întâlnirea cu Sportul Snagov a vorbit și mijlocașul Răzvan Greu. Și acesta consideră că partida cu ilfovenii este dificilă.

„Este un meci dificil, ați văzut că i-au încurcat și pe Petrolul. Vor veni aici să se apere, iar noi suntem obligați să câștigăm și să urcăm în clasament. Cu o atitudine bună, determinare și concentrare maximă putem să câștigăm cele trei puncte. Facem jocuri foarte bune, dar nu am reușit să aducem puncte din deplasare și asta ne doare pe toți, pentru că totul se uită și rămâne doar rezultatul.

Mă simt foarte bine la Constanța, suntem mulți jucători noi și ușor, ușor, am început să devenim o echipă. Liga a 2-a este mult mai interesantă în acest sezon, sunt mulți jucători buni și oricine poate să încurce pe oricine. Sincer, cred că avem o echipă mult mai bună decât locul pe care suntem în clasament. Și eu visez la mai mult, de aceea am venit aici”, a spus Greu, care a fost utilizat în toate cele nouă meciuri desfășurate de Farul în acest sezon, în nouă dintre ele intrând din postura de rezervă.

Înaintea desfășurării etapei a 10-a a Ligii 2, Farul ocupă locul 9 în clasament, cu 12 puncte, la egalitate cu alte trei formații, în timp ce Sportul Snagov e ultima, pe 20, cu un punct.

Foto și video: Farul Constanța

Marius ANGHEL 04 Oct. 2019, 17:53 Campionat
Pe aceeași temă