Meci de „șase puncte” între Luceafărul și Aerostar. Antrenorii, încrezători că victoria va fi de partea lor. Ce spun Lupuț și Florin Bratu

Marius ANGHEL 22 Mar. 2019, 19:17 Campionat
Meci de

Despărțite de doar două puncte și situate de o parte și de alta a graniței „zonei roșii” a Ligii 2, Luceafărul Oradea și Aerostar Bacău vor avea un meci extrem de important în etapa a 26-a. Cele două echipe luptă pentru evitarea retrogradării, nu-și permit pași greșiți, mai ales într-o astfel de întâlnire, iar punctele puse în joc în meciul direct, care va avea loc sâmbătă, de la ora 11:00, la Sânmartin, cântăresc dublu.

Luceafărul vine după primul succes înregistrat în 2019, și ce victorie, 3-0 la Arad, cu UTA. Antrenorul Cristian Lupuț simte că jucătorilor săi le-a crescut moralul și speră ca victoria din runda trecută să fie completată cu alta la finalul acestei săptămâni. „Este foarte important să ieșim câștigători din acest meci de șase puncte. Băieții au demonstrat că se poate și am încredere că vom reuși ce ne-am propus și împotriva Aerostarului”, a spus Lupuț pentru Bihon.

Aerostarul și-a înrerupt seria pozitivă după egalul cu Energeticianul (1-1) și victoria de la ASU Poli (2-1) cu o înfrângere pe teren propriu în fața Universității Cluj (1-2). Eșecul, considerat nedrept de băcăuani, vor să-l remedieze cu un succes la Sânmartin.

„Echipa este pe un trend ascendent în privința jocului. Și asta în ciuda înfrângerii, total injuste, de acasă, cu Universitatea Cluj, din ultima etapă. Faptul că echipa joacă ne dă speranțe în privința unui rezultat bun împotriva Luceafărului Oradea”, a declarat, pentru Deșteptarea, antrenorul Florin Bratu, care îi va avea la dispoziție pe Cătălin Vraciu și Răzvan Adascăliței, care și-au ispășit etapa de suspendare, însă nu se poate baza în continuare pe Alin Gojnea, accidentat.

Înaintea desfășurării etapei a 26-a, Luceafărul Oradea ocupă locul 14, cu 28 de puncte, în timp ce Aerostar Bacău se află pe poziția a 16-a, ultima retrogradabilă, cu 26 de puncte.

În meciul tur, Aerostar a câștigat pe teren propriu cu 3-1, prin golurile marcate de Adrian Hurdubei (11), Valentin Buhăcianu (22) și Cătălin Vraciu (36), respectiv Alexandru Dulca (44), marcator pentru bihoreni.

Partida de la Sânmartin, care se desfășoară sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Luceafărul, va fi arbitrată de centralul Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare) și asistenții Călin Cimponeriu (Lugoj) și Alexandru Filip (Timișoara). Rezervă este Răzvan Necrici (Chechiș – Maramureș), în timp ce observatori au fost delegați Zaharia Ciev (Timișoara) și Cristian Petrean (Hunedoara).

Marius ANGHEL 22 Mar. 2019, 19:17 Campionat
Pe aceeași temă