Matei a readus gustul victoriei pe „Municipal”

14 Nov. 2011, 15:59 Campionat

FC Botoșani a reușit o nouă victorie pe teren propriu la a șasea încercare. Golul lui Marius Matei din minutul 70 a menținut toate punctele pe Municipal după confruntarea cu liderul Seriei I, Viitorul Constanța.

Cu 2500 de fani în tribunele Municipalului din Botoșani, Viitorul Constanța a început mai insistent partida din Moldova. Larie (6) a șutat de la 20 de metri, dar relexul lui Curileac a trimis mingea în corner, ca mai apoi, Onicaș, în grabă, să șuteze mult peste poartă.

În prima jumătate de oră, cei care au punctat la mai mult la capitolul ocazii mari au fost tot oaspeții, care prin Simion (30) au expediat puțin pe lângă poartă un șut periculos. Problemele pentru lider au început să apară spre finalul primului mitan, atacantul botoșănenilor, Matei, n-a mai respectat protocolul și a centrat către Homneac, însă acesta din urmă nu reușit să reia cu capul din careul dobrogean.

Curajul Viitorului s-a diluat, cu toate sprinturile piezișe ale lui Rusu. Mai legată, mai combinativă, FC Botoșani a împins încet-încet jocul spre poarta lui Bolboașă, ca Matei (52) să șuteze puțin pe lângă, apoi Matiș să scoată o lovitură liberă la care Bordeanu să-l pună serios la încercare pe goalkeeper.

Nicio ocazie clară de gol, dar orice era încă posibil. În timp ce spectatorii săreau la unison ca să se încălzească, Cristocea executa lovituri libere, însă niciuna nu perfora apărarea condusă de „veteranul” Valeriu Bordeanu. La poarta constănțenilor, echipa lui Orac continua să combine și să preseze, dar insuficient de periculos pentru ca tabela de marcaj să se schimbe. Cel care avea să salveze soarta partidei avea să fie Marius Matei, atacantul atât de contestat în acest start de sezon.

Matei (70) a luat mingea din propriul careu, a înaintat nestingherit perpendicular cu poarta, în timp ce fundașii dobrogeni evitau să-l atace, și a înscris spectaculos de la 25 de metri, plonjonul lui Bolboașă fiind inutil. A fost de ajuns ca FC Botoșani să recunoască din nou gustul victoriei și implicit cele trei puncte puse în joc pe teren propriu.

FC Botoșani – Viitorul Constanța 1-0 (0-0)

A marcat: M. Matei (70)

FC Botoșani: Curileac (cpt.) – Patache, Poverlovici (22 Boroștean), C. Dinu, Atudorei – Matiș (69 Juninho), Vașvari, V. Bordeanu, Chișu – Homneac, M. Matei (85 Diouf)
Antrenor: Costel Orac

Viitorul: Bolboașă – V. Crețu, I. Larie, Păcuraru, L. Turcu – Al. Lazăr (71 M. Albu, 89 Călițaru), Benzar, Onicaș, V. Cristocea (cpt.) – , V. Simion (84 Hertu), V. Rusu
Antrenor: Cătălin Anghel

articol și foto de Eduard BLAGA

14 Nov. 2011, 15:59 Campionat
Pe aceeași temă