Marțian se ocupă de tăieri și mai puțin de strategia pentru sezonul următor

Mihai Andries 14 Jun. 2013, 22:00 Campionat
Marțian se ocupă de tăieri** și mai puțin de strategia pentru sezonul următor

Ceea ce părea la început un război între acționarii clubului „textilist” pare să se transforme într-un conflict între Adrian Marțian și toți angajații clubului UTA. Principalul finanțator al „alb-roșiilor” a tăiat 25% din salariile fiecărei persoane ce activează în Calea Aurel Vlaicu și asta pentru că obiectivul a fost ratat. Pentru nerealizările jucătorilor și – eventual – ale staffului tehnic plătesc acum și „oficialii” clubului, magazionerii, contabila sau secretara. Și nu pe o lună de zile, ci pe ultimele trei: martie, aprilie și mai, adică exact perioada în care echipa nu a obținut punctele necesare promovării.

Și, cum restanțele salariale corespund exact celor trei luni, lui Marțian îi va fi simplu să rețină din banii angajaților. Oricum, omul de afaceri clujean i-a informat în special pe jucători că mai au de așteptat până să-și primească drepturile financiare. „Jucătorii și-au bătut joc de mine, așa că o să le dau banii când cred eu de cuviință. Aici nu s-a dorit promovarea. În afară de mine și, poate, Falub, restul s-au mulțumit cu puțin”, spunea finanțatorul zilele trecute, fără a pomeni nimic despre sancțiunea extinsă și la ceilalți angajați ai clubului.

Măsura a mai fost luată și de Giovanni Catanzariti în iarna anului 2011, dar numai împotriva fotbaliștilor, care-l dezamăgiseră crunt la capătul turului. Apelând la comsiile Federației, fotbaliștii au demonstrat că s-a acționat abuziv împotriva lor, iar italianul a fost obligat să le restituie diferența de bani. Cu siguranță, așa se va întâmpla și acum, doar că disconfortul rămâne.

Însă, nemulțumirile nu se termină aici. Cel puțin jucătorii, antrenorii și chiar  Gheorghe Constantin sunt tot mai circumspecți cu privire la bunele intenții ale lui Adrian Marțian. Dacă tot nu a achitat restanțele financiare, acesta se angajase să transfere primii jucători până la finalul acestei săptămâni, însă până la această oră nu există noutăți în acest sens. Mai mult, din informațiile noastre, partenerul de afaceri al lui Adrian Mutu ar fi trebuit să ajungă vineri la Pitești, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat.

„Nu e așa simplu, clubul FC Argeș a intrat în insolvență, jucătorii trebuie să-și depună memorii și de abia apoi pt fi transferați”, a ținut să precizeze șeful textiliștilor. Totuși, acesta ar putea „acosta” sâmbătă sau duminică în Trivale, cum și întâlnirea decisivă cu Marius Vizer pentru parafarea a cinci transferuri rămâne la stadiul de supoziție.

De data aceasta weekendul chiar se anunță fierbinte pentru Campioana Provinciei. Giovanni Catanzariti, Gheorghe Constantin și Adrian Falub chiar așteaptă mutări concrete din partea lui Adrian Marțian în ceea ce privește strategia pentru sezonul următor. Altfel, fiecare dintre ei ar putea-o apuca pe drumul lui…

 

Sursa: SportArad

Mihai Andries 14 Jun. 2013, 22:00 Campionat
Pe aceeași temă