Marius Stan știe de ce Flavius Stoican n-a avut rezultate la Petrolul: „A fost trădat.” Colaborarea președinte – antrenor a lăsat și ea de dorit

Marius ANGHEL 01 Jan. 2020, 15:38 Campionat
Marius Stan știe de ce Flavius Stoican n-a avut rezultate la Petrolul:

Despre Petrolul se știe că în acest sezon de Liga 2 are cel mai mare buget și poate cele mai bune condiții, și a spus-o chiar președintele ei, nu adversarii, însă echipa ploieșteană dezamăgește din nou, așa cum a făcut-o și în campionatul trecut. La finalul primei părți, „lupii” se clasează abia pe locul 8 în clasament, la șase puncte în spatele celei de-a doua poziții direct promovabile, iar acest lucru a dus la îndepărtarea antrenorului numit în vară, Flavius Stoican. În locul acestuia a fost numit Costel Enache.

Flavius Stoican, trădat de jucători: „Cred că a fost prea prieten cu ei. Și ei i-au trădat prietenia și încrederea”

Marius Stan, președintele Petrolului, spune că unul dintre motivele pentru care Flavius Stoican nu a reușit să aibă rezultate pe banca echipei ploieștene este faptul că a fost prea apropiat de jucători și aceștia l-au trădat. Oficialul spune că decizia despărțirii de Stoican era luată încă înainte de finalul primei părți a sezonului și regretă că nu a reușit încă din vară să-l numeasă pe Costel Enache.

„Am și prezentat board-ului, la un moment dat, varianta Costel Enache, neacceptată din păcate. Și, din păcate, acest lucru ne-a costat și mai multe puncte. Nu arunc neapărat vina pe Flavius. Nu. Era vorba, pur și simplu, de o empatie între antrenorul Flavius Stoican și echipă. Omul Flavius Stoican, jos pălăria, de admirat, de prețuit. Finalul, despărțirea de el a fost una emoționantă, a unui gentleman adevărat. Dar se pare că jucătorii pe care îi avem, pe care totuși i-a cunoscut… A fost trădat. Trădat nu în sensul acela fotbalistic, dar trădat în sensul rezultatelor. Am pierdut două puncte cu Snagov, acasă… Ă‚la a fost un meci dureros. Și am văzut reacțiile ulterior, parcă nu se întâmplase nimic. Păi cum să nu se întâmple nimic? Din partea jucătorilor era parcă o stare de normalitate.

Aici cred că a fost… Cred că a fost prea prieten cu ei. Și ei i-au trădat prietenia și încrederea.

Nu a fost cea mai grozavă colaborare. Eu, personal, mi-aș fi dorit o altfel de colaborare, o colaborare mai deschisă, mai empatică, mai profundă, o deschidere mai largă pentru comunicare. Nu am avut parte chiar de cea mai bună colaborare.

A avut o echipă, s-a bazat mult pe echipă. Cred că și acolo, fără să vreau să învinovățesc pe cineva, dar cred că și acolo a acordat mult prea mult gir celor din jurul lui.

Eu sper ca și Flavius să învețe din greșeli. E mai mult decât evident că au fost niște greșeli, dacă am pierdut atât de multe puncte. Să tragă concluziile cele mai sănătoase, care e un antrenor care sigur va mai antrena și cred că va avea succes. Nu e un capăt de țară pentru el”, a declarat Marius Stan la TelekomSport.

După 21 de etape, Petrolul ocupă locul 8 în Liga 2, cu 31 de puncte acumulate. Primele trei clasate, UTA, CS Mioveni și Rapid, au 41, 37 și 35 de puncte. Campionatul se reia pe 22 febuarie, iar echipa ploieșteană va încerca să promoveze cu un nou antrenor, Costel Enache.

Marius ANGHEL 01 Jan. 2020, 15:38 Campionat
Pe aceeași temă