„Marinarii” n-au primit gol acasă în acest sezon și vor să-și mențină performanța și cu Ripensia. Ianis Zicu: „Cel mai dificil meci pe care îl putem avea în acest moment”

Marius ANGHEL 22 Sep. 2019, 14:13 Campionat

Ultimul meci al etapei a 8-a a Ligii 2 are loc luni, începând cu ora 17:00, la Constanța, acolo unde se întâlnesc Farul și Ripensia, două echipe aflate în a doua jumătate a clasamentului, însă care nu sunt în zona retrogradabilă. „Marinarii” au un punct în fața timișorenilor.

Farul întâlnește Ripensia după o deplasare făcută chiar la Timișoara, acolo unde a remizat cu ASU Politehnica, scor 0-0. Pe teren propriu, echipa constănțeană e neînvinsă, având două victorii (1-0 cu Dunărea Călărași și 2-0 cu FK Csikszereda) și o remiză (0-0 cu Petrolul).

Ianis Zicu spune că se așteaptă la un meci complicat cu Ripensia, însă nu concepe alt rezultat decât victoria. „Mă interesează să câștigăm pentru a ne apropia de primele șase echipe din fruntea clasamentului. Noi suntem o echipă în formare, care până acum a arătat și lucruri bune, dar și unele negative. Sper să obținem o victorie, ca să fim acolo unde cred eu că ne este locul, ținând cont de modul în care s-au pregătit în această perioadă, de când sunt antrenor la Farul. Ripensia este o echipă periculoasă în deplasare, are un antrenor care organizează echipa bine în defensivă, are experiență destul de mare la nivelul Ligii a 2-a. Sunt periculoși și la fazele fixe, nu doar pe contraatac. Este un meci dificil. Cred că este cel mai dificil meci pe care îl putem avea în acest moment. Ei vin aici cu gândul să nu piardă, iar noi avem nevoie doar de victorie în această partidă”, a spus Zicu, în conferința de presă premergătoare acesteui joc.

Acesta nu se va putea baza pe Doumbia, suspendat, Lică, Ursu și Moldovan, accidentați, în timp ce Mitrov a revenit la antrenamente, dar nu e apt deocamdată.

„Trebuie să urcăm în clasament, să fim între primele șase. Acesta este obiectivul pe care îl am eu în acest moment. Băieții sunt conștienți de valoarea lor și pot să facă lucruri bune dacă o să ne antrenăm bine”, a mai declarat Ianis Zicu.

Vlad Muțiu: „Sperăm să închidem poarta din nou, să păstrăm tradiția și să nu luăm gol acasă”

Farul este una dintre echipele cu cele mai puține goluri primite în acest debut de sezon, patru, mai bine situându-se doar liderul Turris-Oltul (2 goluri). Însă în atac nu stă strălucit, având doar patru goluri marcate.

Pe teren propriu, Farul nu a primit niciun gol în cele trei meciuri jucate până acum.

„Ne așteaptă, după părerea mea, o partidă destul de dificilă. Ripensia este o echipă bine organizată, care poate să surprindă. Jucăm acasă și acest lucru trebuie să se vadă. Avem nevoie de victorie și așa îl abordăm, la victorie. Sperăm să închidem poarta din nou, să păstrăm tradiția și să nu luăm gol acasă”, a spus și portarul Vlad Muțiu, căpitanul echipei, despre meciul cu Ripensia.

Înaintea meciului direct, Farul se află pe locul 12, cu 9 puncte, iar Ripensia e pe poziția a 15-a, prima de deasupra locurilor retrogradabile, cu 8 puncte.

În sezonul trecut, la Constanța, în retur, cele două echipe au remizat 1-1, iar în tur, Ripensia a câștigat cu 1-0 meciul cu Farul.

Declarațiile făcute de Alexandru Pelici, antrenorul Ripensiei, înaintea meciului cu Farul le poți citi AICI.

Foto și video: Farul Constanța

Marius ANGHEL 22 Sep. 2019, 14:13 Campionat
Pe aceeași temă