„Luceferii” au fost mai tari ca Metalul la primul meci după demisia lui Lincar. Repriză de foc cu patru goluri, două penalty-uri și două eliminări

Marius ANGHEL 12 Nov. 2016, 23:44 Campionat

Rămasă fără antrenorul Erik Lincar și directorul sportiv Zeno Bundea, Luceafărul Oradea a câștigat la o diferență de două goluri meciul de sâmbătă, de pe teren propriu, cu Metalul Reșița, în etapa a 16-a a Ligii 2. Jucătorii bihoreni pregătiți acum de Cristian Lupuț și Ioan Papp Deac, foștii secunzi ai lui Lincar, au trecut fără emoții de penultima clasată, înving cu 3-1, scor care a fost consemnat, de altfel, și la pauză.

Mai întâi, Constantin Roșu a deschis scorul în minutul 13, iar apoi Arnăutu l-a majorat din penalty, în minutul 32. În minutul 43, Buduroi a redus din handicap, pentru ca scorul final să fie stabilit în minutul 45+1, din lovitură de pedeapsă, de Constantin Roșu. Partida a consemnat și două eliminări, ambele contestate, Balea de la Luceafărul în minutul 23, respectiv Cristian Dima de la oaspeți, în minutul 45+1.

Patru goluri, două penalty-uri și două eliminări în prima repriză

După șutul căpitanului oaspeților, Pădurețu, deviat în corner, în minutul 3, șase minute mai târziu Luceafărul a expediat primul șut, prin Bedea, de la 16 metri, dar peste poartă. Apoi, în minutul 13, Ionuț Ban l-a angajat în careu pe Constantin Roșu, care, singur cu portarul Kololo, a marcat pentru 1-0. În minutul 21, Arnăutu s-a aflat în careu la 8 metri de poartă, de unde a șutat bine, dar mingea a fost deviată în corner. Două minute mai târziu, arbitrul sătmărean Florin Ovidiu Mazilu l-a eliminat ușor pe fundașul dreapta al gazdelor, Balea, pentru o presupusă lovite cu cotul, la 40 de metri de poartă, asupra lui Buduroi.

În inferioritate numerică, Luceafărul și-a continuat atacurile, iar în minutul 31 a obținut o lovitură de la 11 metri, după intervenția neregulamentară în careu a lui Răzvan Petre asupra lui C. Roșu. Penalty-ul l-a executat Sergiu Arnăutu în minutul imediat următor, care a dus scorul la 2-0. Apoi, în minutul 37, după o centrare de pe dreapta, Feher a reluat cu capul din 7 metri, dar a reținut portarul echipei Metalul. Două minute mai târziu, Paul Păcurar a șutat la colțul lung, de la 18 metri, dar pe lângă bară. În replică, la o fază care nu anunța mare lucru, în minutul 43, atacantul oaspeților, Buduroi a primit mingea la 19 de poartă și a șutat pe jos, la colțul lung, învingându-l pe poartarul orădean Pap.

Rezultatul final a fost stabilit în minutul de prelungire al primei reprize, când, Arnăutu a fost faultat la 2 metri de poartă de goalkeeper-ul echipei Metalul Reșița, Sendo Kololo. Arbitrul a dictat penalty pentru Luceafărul și, surprinzător, l-a eliminat pe fundașul Cristian Dima, deși portarul oaspeților a intervenit neregulamentar, iar acesta mai avea un cartonaș galben. Constantin Roșu a transformat de această dată penalty-ul și a majorat din nou diferența la două goluri.

În repriza a doua nu s-a mai întâmplat mare lucru, decât pe final de joc, când cei de la Metalul s-au avântat mai mult în atac, însă n-au mai reușit încă o dată să înscrie.

Lupuț: „Mă simt emoționat după acest debut al meu în calitate de antrenor principal”

Partida desfășurată pe stadionul Luceafărul Felix din Sânmartin a adus, astfel, trei puncte importante în clasament pentru Luceafărul Oradea, care și-a conservat locul 11 în clasamentul Ligii 2.

„Țin să felicit întreaga echipă pentru modul cum a abordat acest joc. Rolul meu a fost simplu, să-i motivez, să-i capacitez la ceea ce au de făcut pentru astăzi. Eu doar am continuat ciclul săptămânal al lui Erik și încă o dată țin să-i felicit pe jucători. Atuul nostru a fost în acest joc grupul. Mă simt emoționat după acest debut al meu în calitate de antrenor principal”, a declarat, citat de Bihoreanul, după partidă, tehnicianul formației bihorene Cristian Lupuț.

În etapa viitoare, Luceafărul Oradea va evolua în deplasare, la Mioveni, sâmbătă, 19 noiembrie, cu începere de la ora 14:00, în timp ce Metalul Reșița joacă la Ghermănești cu CS Afumați.

LUCEAFĂ‚RUL ORADEA – METALUL REȘIȚA 3-1
C-tin. Roșu 13′, 45+2′ – pen., Arnăutu 32′ – pen. / Buduroi 43′

Pap – Balea, Moga, Hlinca, I. Ban – Bedea, Feher – C-tin. Roșu (cpt.), Păcurar (Balla 90′), Zs. Lukacs (D. Costea 88′) – Arnăutu (Cr. Cigan 78′)
Antrenor: Cristian Lupuț
Eliminat: Balea 23′ (roșu direct)

Kololo – Dănănaie, R. Petre, Cr. Ionescu, Cr. Dima – E. Matei (Selishta 65′), Borțoneanu – Dr. Matei (Chira 46′), Pădurețu (ctp.), Skraparas – Buduroi (Oancea 65′)
Antrenor: Mihai Stoica
Eliminat: Cr. Dima 45+1′ (roșu direct)

Stadion: Luceafărul Felix (Sânmartin); Arbitru: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare); Asistenți: Mihăiță Necula și Dragoș Baluna (ambii din București).

Articol scris de Florin MIHALCA (Bihoreanul)
Foto: Bihon

Marius ANGHEL 12 Nov. 2016, 23:44 Campionat
Pe aceeași temă