Luceafărul strălucește în continuare! Echipa lui Grozavu se menține la 3 puncte în spatele podiumului

26 Apr. 2012, 16:48 Campionat
Luceafărul strălucește în continuare!** Echipa lui Grozavu se menține la 3 puncte în spatele podiumului

Luceafărul Oradea s-a impus miercuri pe teren propriu, cu scorul de 3-1, în fața formației FC Olt, într-un meci ce a contat pentru etapa a XXIII-a a seriei vestice din Liga a II-a.

Meciul, desfășurat în prezența a aproximativ 300 de spectatori, la baza sportivă de la Sânmartin, a început într-o notă de tatonare a ambelor echipe. Prima fază petrecându-se în minutul 14, când oaspeții au beneficiat de o lovitură liberă de la 18 metri de poartă, care a fost executată bine de David Andrei. Acesta a trimis direct în vinclu, lăsându-l spectator pe portarul Samoilă și deschizând scorul.

După primirea golului, gazdele au ieșit la joc, iar în minutul 30 au fost foarte aproape să restabilească egalitatea, portarul Bordea scoțând din vinclu șutul lui Codoban.

Nu au trecut decât 4 minute și elevii antrenorului Leo Grozavu au reușit însă să restabilească egalitatea, la o centrare a lui Achim de pe stânga, Roșu a reluat cu capul din opt metri învingându-l pe portarul oaspeților.

Până la pauză nu s-a mai marcat, doar în minutul 45 Bundea a mai avut o ocazie, când a trimis de la 25 de metri, din lovitură liberă, spre poartă, dar zidul a respins în corner.

În partea a doua, mult mai siguri pe ei, jucătorii echipei Luceafărul au stat mult mai bine în teren și și-au creat ocazii, izbutind să marcheze chiar două goluri. La doar 5 minute de la reluare, la o lovitură liberă de pe dreapta executată de Ianc, mingea a ajuns la Tibi Moldovan, acesta a prelungit pe spate cu capul, iar Dan Mureșan din 4 metri a înscris tot cu o lovitură de cap.

În urma unor alte atacuri ale gazdelor, în minutul 76 tabela de marcaj s-a modificat din nou, după ce a fost o gafă în defensiva oaspeților, Lengyel a respins imprecis, balonul a ajuns la Blănaru, iar acesta a îndeplinit o simplă formalitate, trimițând pe lângă portar.

Astfel, echipa bihoreană s-a impus la o diferență de două goluri și și-a adjudecat trei puncte importante în clasament, ajungând la cota 37, dar rămâne tot pe locul VII.

„Mă bucură foarte mult rezultatul. Vreau să felicit jucătorii pentru efortul depus. Nu este ușor. Am făcut o deplasare lungă la Slatina, acum am evoluat acasă. Aceasta a însemnat multă energie pentru noi. Jucătorii au dat dovadă de caracter, reușind să revină de la 0-1. Ne aflăm pe un drum foarte bun”, a declarat după joc antrenorul Leo Grozavu.

LUCEAFĂ‚RUL ORADEA – FC OLT SLATINA 3-1 (1-1)
C. Roșu (34), D. Mureșan (50), Blănaru (76) / A. David (14)

Antrenor: Leo Grozavu
Samuilă – G. Bogdan, Letan, D. Mureșan, A. Achim – S. Ianc (’78 D. Muntean), Scvarzkopf, Bundea (cpt.), Codoban (’71 Fl. Neaga) – T. Moldovan (’61 Blănaru), C. Roșu

Antrenor: Daniel Oprescu
Bordea – Bogdanovici, Cr. Preda, Lengyel, Giurcă – Aug. Chiriță (cpt.)(’49 Polgar), N. Corneanu – Huțanu, Melcea, A. David (’68 Vâlcică) – Burcea (’26 Dragalina)

Sursa: Bihoreanul

26 Apr. 2012, 16:48 Campionat
Pe aceeași temă