Luceafărul pierde cu FC Argeș și își complică situația din clasament. Lupuț își asumă eșecul: „Trebuie să băgăm capul în pământ și să muncim mai mult”

Marius ANGHEL 07 Apr. 2019, 10:33 Campionat
  • La capătul unui meci cu ritm alert, cu o serie de ocazii de poartă, Luceafărul Oradea a trebuit să se recunoască învinsă, sâmbătă, la Sânmartin, în fața celor de la FC Argeș, în etapa a 28-a a eșalonului secund.
  • Jocul s-a încheiat cu scorul de 1-2, după ce la pauză tabela consemna rezultat de egalitate, 0-0. Piteștenii au condus cu 1-0, după ce Cătălin Barbu a marcat în minutul 62, orădenii au egalat în minutul 68, prin Francois Yabre, în timp ce golul victoriei echipei oaspete l-a reușit Vasile Buhăescu, în minutul 81.
  • Situația bihorenilor se complică în clasament, acum având un singur punct în fața ultimei clasate pe loc retrogradabil, Daco-Getica.


Încă din start, partida a avut un ritm bun. În minutul 5, portarul piteștenilor, Nicușor Grecu, a respins o lovitură de cap din apropiere a lui Paraschiv, după o centrare din corner. În replică, în minutul 7, Ionuț Șerban a executat în careu o lovitură liberă, dar Turda a reluat din 6 metri pe lângă poartă. În minutul 18, în schimb, Vasile Pop de la Luceafărul, a trimis un șut bun de la 22 de metri, cu efect, dar puțin pe lângă poata lui Grecu. De asemenea, în minutul 22, jucătorul chinez de la Luceafărul, Lu Yuefeng, a prins un șut bun de la 20 de metri, dar mingea a trecut puțin pe lângă bara din stânga.

Momentele bune ale bihorenilor au continuat și în minutele următoare, iar Vasile Pop a executat, direct pe poartă o lovitură liberă din dreapta, în minutul 26, însă a respins goalkeeperul Grecu. Un minut mai târziu, Ciul a centrat periculos, de pe dreapta, în careu, Prejmerean a preluat și a șutat periculos, pe jos, însă Grecu a reținut lângă bară.

Până la pauză doar oaspeții au mai avut un șut a lui Buhăescu, în minutul 40, de la 18 metri, lateral dreapta, dar și pe lângă bară. Astfel, s-a intrat în pauză cu scor alb, 0-0.

Desprinderea argeșenilor

Repriza a doua a avut același ritm bun, cu ocazii cât la o poartă, cât la cealaltă. La două minute de la reluare, Vasile Pop a centrat în 6 metri din corner, de unde Yabre a reluat cu capul, însă a trimis puțin pe lângă bară. În replică, în minutul 52, Năstăsie a șutat pe jos din marginea careului, dar portarul orădean Moga a reținut.

Din acest moment, jocul s-a ascuțit și mai tare, iar pentru orădeni au urmat două ocazii foarte bune de gol. Mai întâi, în minutul 53, Prejmerean a centrat periculos de pe stânga, iar Paraschiv a reluat cu capul, dar portarul Grecu a respins spectaculos, de lângă bară. Apoi, în minutul 57, după o centrare tot de pe stânga, același Paraschiv, singur la 7 metri central, a trimis puțin peste transversală, deși avea toată poarta goală în față.

Au urmat apoi câteva minute foarte bune pentru oaspeți. Năstăsie a șutat bine de la 25 de metri, în minutul 58, dar a reținut portarul Moga. Două minute mai târziu, același Năstăsie, din interiorul careului a trimis pe lângă. În minutul 62 a venit totuși și primul gol. După o acțiune purtată în flancul stâng, Cătălin Barbu a primit în centru și a șutează pe jos, de la 25 de metri, dar bine plasat, în stânga lui Moga.

Pe val, Argeșul și-a mai creat apoi alte două ocazii, prin Năstăsie, care a trimis din 16 metri, lateral stânga, în minutul 65, dar a respins Moga, iar la faza imediat următoare, Ionuț Șerban a prins un șut bun de la distanță, mingea a fost deviată și a căzut pe transversală.

Totuși, bihorenii au reușit să restabilească egalitatea, în minutul 68, după ce Prejmerean a executat bine o lovitură liberă de pe stânga. El a trimis în fața careului mic, de unde Francois Yabre a deviat în stânga portarului Nicușor Grecu.

După marcarea golului, elevii antrenorului Cristian Lupuț au prins curaj, dar ocaziile mai periculoase au apărut la cealaltă poartă. După ce Năstăsie a tras din afara careului, iar mingea a lovit bara, în minutul 77, a venit și golul al doilea pentru oaspeți. În minutul 81, Năstăsie a centrat în careu, a respins în față portarul Moga, până la Vasile Buhăescu, care a preluat, a fentat un adversar și a trimis în plasă.

Deși în ultimele minute, bihorenii au alergat după golul egalizator, nu l-au mai reușit, iar meciul s-a încheiat cu victoria argeșenilor, cu 2-1.

Lupuț își asumă eșecul

Înfrângerea este dezamăgitoare pentru „luceferi”, având în vedere programul dificil de meciuri pe care îl au în continuare. Tocmai de aceea, era foarte important să se impună sâmbătă. Cum au pierdut, lucrurile se complică pentru ei.

„Consider că am început jocul foarte bine, dar  am întâlnit o echipă foarte bună astăzi, care a jucat la rezultat. S-au închis foarte bine, au închis bine spațiile, dar dacă nu înscriem la atâtea ocazii de gol pe care le-am avut și nu reușim să le fructificăm, fotbalul te pedepsește. Îmi asum responsabilitatea rezultatului. Consider că nici eu nu am fost foarte inspirat la schimbări. Situații devine din ce în ce mai grea. Vor urma 11 finale, în care trebuie să băgăm capul în pământ și să muncim mai mult”, a declarat, la conferința de presă de după joc, Cristian Lupuț, antrenorul Luceafărului.

LUCEAFĂ‚RUL ORADEA – FC ARGEȘ  1-2
Francois Yabre 68′ / Cătălin Barbu 62′, Vasile Buhăescu 81′

Moga – Ciul (Wanya 82′), Oros (cpt.), Yabre, Moihedja – Vas. Pop, Prejmerean, Lu, Al. Dulca – G. Paraschiv (Mitrică 67′), Bebey (Ludușan 77‘)
Rezerve neutilizate: Moroz – Preoteasa, C-tin. Roșu, Nemeș
Antrenor: Cristian Lupuț

N. Grecu – D. Oancea, Turda, Vișa, TofanCt. Barbu (Hreniuc 63′), Andr. Panait, I. Șerban, I. Năstăsie (cpt.)(Alin Popa 84′) – Ed. Florescu (Buleică 76‘), Buhăescu
Rezerve neutilizate: Oct. Popescu – Vochin, Ct. Stan, Nilă
Antrenor: Augustin Eduard

Stadion: Luceafărul (Sânmartin – Bihor); Arbitru: Dorin Petru Voina (Reșița); Asistenți: Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca) și Răzvan Constantin Nistoran (Reșița).

La finalul etapei a 28-a, Luceafărul ocupă locul 15, cu 31 de puncte, cu unul mai mult decât Daco-Getica, ultima echipă aflată pe locurile retrogradabile, în timp ce FC Argeș are 50 de puncte și se află pe locul 6.

În etapa intermediară, Luceafărul joacă miercuri, de la ora 17:00, la Sportul Snagov, iar FC Argeș are meci de la ora 19:00, în deplasare la Petrolul Ploiești.

Articol scris de Florin MIHALCA (Bihoreanul)
Foto: Bihoreanul

Marius ANGHEL 07 Apr. 2019, 10:33 Campionat
Pe aceeași temă