Luceafărul face pași mici, dar siguri pentru menținerea în Liga 2. Lupuț, după egalul cu Pandurii: „Meritam mai mult”

Luceafărul Oradea a obținut un punct din deplasarea de la Târgu Jiu, cu Pandurii (scor 0-0), în meciul de sâmbătă, din etapa a 33-a a Ligii 2. Echipa antrenată de Cristian Lupuț a ajuns la cinci jocuri consecutive fără înfrângere, însă după două victorii cu candidatele la promovare, Snagov (4-2) și Petrolul (2-1), n-a reușit să bată echipă ca CS Balotești (0-0), CS Mioveni (2-2) și, acum, Pandurii.

Luceafărul a picat pe locul 12 după acest egal, cu 40 de puncte, însă profită că Energeticianul, ultima clasată pe locurile retrogradabile, nu câștigă și rămâne la cinci puncte în fața ei.

Remiza de la Târgu Jiu l-a mulțumit pe antrenorul Cristian Lupuț. Echipa sa e neînvinsă de cinci etape și a păstrat distanța de două puncte față de contracandidata Pandurii.

„Am făcut un pas mare spre salvare cu acest punct, dar trebuie să rămânem concentrați. De la locurile 8-9 în jos, orice echipă poate retrograda matematic. Noi suntem neînvinși de cinci etape și cred că avem șanse mari să rămânem în Liga 2. Consider că am făcut un joc foarte bun la Târgu Jiu, mai ales în prima repriză și am continuat până în minutul 70-75. Am avut câteva ocazii foarte mari de a înscrie, dar, în același timp, pe finalul jocului, am cedat inițiativa. Accidentările lui Ciul și Prejmerean ne-au scos puțin din ritm și am suferit. După aspectul jocului și după ocazii, poate meritam mai mult. Consider că noi am fost echipa care a avut posesia, care a controlat jocul, dar așa este la fotbal”, a declarant Lupuț la finalul meciului.

Etapa următoare, Luceafărul Oradea întâlnește o altă contracandidată în lupta pentru evitarea retrogradării. Sâmbătă, de la ora 11:00, la Sânmartin, joacă împotriva celor de la Daco-Getica București, echipă care vine după trei victorii consecutive (1-0 cu FC Argeș, 3-1 cu Petrolul și 1-0 cu CS Mioveni) și se află pe locul 13, cu 39 de puncte.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: Pandurii Târgu Jiu

Pe aceeași temă