Luceafărul a pierdut derby-ul suferinței!

Marius ANGHEL 07 Apr. 2013, 17:37 Campionat
Luceafărul** a pierdut derby-ul suferinței!

În cadrul etapei cu numărul 20 a campionatului Ligii a doua la Fotbal, formația Luceafărul Felix a pierdut sâmbătă la Baia Mare derby-ul pentru evitarea retrogradării, cu formația locală FC Maramureș Universitar, cu scorul de 2-1.

La pauză, gazdele conduceau cu 1-0, după ce în minutul 34, Bițiș a primit un balon în careul bihorenilor pe partea dreaptă și a șutat, de la 8 metri, la colțul scurt, învingându-l pe portarul Sălăjan.

Imediat după pauză, Luceafărul a reușit să restabilească egalitatea. În minutul 48, după o cursă solitară pe partea stângă a lui Ianc, acesta a intrat în suprafața de pedeapsă și a șutat plasat, învingânu-l pe portarul Ștețca.

Din păcate formația bihoreană nu a reușit să obțină un punct în această etapă, primind și golul al doilea, în minutul 58, când, în urma unei centrări venite de pe partea stângă de la Tănase, Chivoiu a înscris, aducând toate cele trei puncte formației gazdă.

Meciul s-a desfășurat pe un teren greoi, după ploile căzute în ultimele zile. O scenă inedită s-a desfășurat chiar la începutul meciului, după ce edilii din Baia Mare nu au dorit să lase FC Maramureș să intre pe stadion, din cauza unor neînțelegeri între președintele clubului, Ioan Hotico, și primarul municipiului, Cătălin Cherecheș. De altfel, în etapa precedentă de pe teren propriu, cu FC Olt, s-a înregistrat un incident asemănător.

Până la urmă decizia de a lăsa meciul să se desfășoare pe stadionul Viorel Mateianu a fost luată cu 10 minute înainte de ora oficială a etapei, 11, acesta fiind și motivul pentru care partida a început cu o jumătate de oră întârziere.

De precizat că, deși a pierdut acest meci, Luceafărul, care e acum pe locul 11 în clasament, cu 15 puncte, nu ocupă, încă, o poziție retrogradabilă. Totuși, această înfrângere s-ar putea să conteze foarte mult în economia finală a clasamentului, echipa FC Maramureș, alături de FC Olt fiind în luptă directă pentru evitarea locului al XII-lea al seriei a doua din Liga a doua, ultimul, care înseamnă automat retrogradare.

Tot sâmbătă, în etapa a XX-a a ligii a doua, în derby-ul de la Timișoara, Corona Brașov s-a impus cu 2-1 în fața ACS Poli, după ce la un moment dat conducea chiar cu 2-0. Astfel Corona Brașov a revenit pe prim loc cu 31 de puncte.

FC MARAMUREȘ – LUCEAFĂ‚RUL ORADEA 2-1

FC Maramureș: Ștețca (cpt.) – N. Olteanu, Istrofor, Faye, Duruș – Fl. Achim, Chivoiu, Krausz, Bițiș -Tănasă, Gego
Rezerve: Deac – Negrea, P. Achim, Cornea, Schuller, Urs, Eni
Antrenor: Romulus Buia

Luceafarul: Sălăjan – D. Muntean, Mintaș, Letan (cpt.), A. Achim – Ghe. Popescu, Haș, Ghilea,Svarczkopf – Ianc, C. Roșu
Rezerve: D. Paul – Cura, Iovan, Lăscan, G. Bogdan, Neaga, Pantea
Antrenor: Florin Fărcaș

Sursa: eBihoreanul

Marius ANGHEL 07 Apr. 2013, 17:37 Campionat
Pe aceeași temă