Luceafărul a „curentat-o” pe UTA la Arad. Lupuț: „Nu mă așteptam să joace atât de slab”

Marius ANGHEL 17 Mar. 2019, 12:42 Campionat

Luceafărul Oradea s-a impus fără mari probleme pe „Motorul”, cu 3-0, după o partidă foarte slabă făcută de UTA. „Dubla” lui Vasile Pop și golul din prelungiri al lui George Paraschiv au adus trei puncte importante în contul bihorenilor, care folosesc punctele pentru a trece peste linia de retrogradare.

Antrenorul „luceferilor”, Cristian Lupuț, și-a reamintit faptul că acum o lună de zile, după 1-1 din amicalul disputat tot în Aradul Nou, a declarat că va fi un cu totul alt meci în campionat. Și așa a fost. „În primul rând, vreau să îmi felicit echipa pentru atitudine, pentru modul în care au tratat acest joc. Au pregătit foarte bine jocul, știam despre echipa arădeană că are unele probleme de efectiv, dar cu toate acestea e o echipă bună. La acest scor nu sunt multe de spus, nu vreau să comentez arbitrajul, pentru că și noi am fost dezavantajați la meciurile cu ACS Poli și U Cluj. Echipa avea nevoie de cele trei puncte, mă bucur că am avut reacție după rezultatele negative din acest an, suntem pe un drum bun. Nu mă așteptam să joace UTA atât de slab, dar s-a simțit lipsa jucătorilor indisponibili. După partida amicală spuneam că acest meci va fi cu totul și cu totul altfel, astăzi am avut atât și șansă, noroc. Calitatea terenului sintetic a fost foarte bună, noi suntem o echipă tehnică și ne-a avantajat acest lucru. Trebuie să muncim în continuare, pentru că săptămâna viitoare avem un meci de șase puncte cu Aerostar”, a declarat, după meci, Cristian Lupuț.

Cristian Lupuț a comentat și decizia conducătorului echipei ACS Poli, Radu Birlică, de a depune o plângere la Comisia de Integritate din cadrul FRF, prin care cere pedepsirea (n.r. – timișorenii se gândesc că ar putea scăpa în acest mod de retrogradare) celor de la Luceafărul și Energeticianul, deoarece au același finanțator, pe Nicolae Sarcină. „Nu știam despre acest lucru, nici nu mă interesează. Pentru mine contează strict jocul echipei și rezultatele, în rest e problema conducerii și a Federației”, a comentat Lupuț.

După 25 de etape, Luceafărul Oradea are 28 de puncte și a urcat pe locul 14, scăpând de poziția retrogradabilă pe care o ocupa înainte de jocul cu UTA. În runda următoare joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu Aerostar Bacău (locul 16, cu 26 de puncte).

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 17 Mar. 2019, 12:42 Campionat
Pe aceeași temă