Laszlo Balint lucrează și la aspectul mental al jucătorilor, după ce în ultimele două meciuri au obținut doar un punct. „Nici prestațiile avute nu ne-au mulțumit”

Marius ANGHEL 22 Nov. 2019, 12:49 Campionat
Laszlo Balint lucrează și la aspectul mental al jucătorilor, după ce în ultimele două meciuri au obținut doar un punct.**

După aproape trei luni de zile, UTA a pierdut un nou meci în Liga 2. Ripensia a fost echipa ce îi produsese primul eșec stagional echipei fanion a Aradului (scor 1-2, la Timisoara), care, miercuri, a cedat și la București, cu Rapid (scor 0-2). Dacă pe Bega au fost regrete, căci echipa lui Alexandru Pelici a revenit pe tabelă în ultimele 6-7 minute și a câștigat în prelungiri, dintr-un penalty, pe terenul din Regie, partida era gata după nici 30 de minute. Elevii lui Daniel Pancu aveau 2-0 pe tabelă, o diferență, teoretic, recuperabilă, însă, la câtă oboseală fizică și psihică au adunat arădenii, deznodământul a fost previzibil.

Laszlo Balint: „Trebuie să ne revenim rapid. Am avut și vom mai avea și discuții individuale și colective cu jucătorii noștri”

Dar, nu e timp de procese, iar acestea chiar ar fi ieșite din decor atâta timp cât „Bătrâna Doamnă” e tot prima în clasament și mai are pe „țeavă” și restanța cu Concordia Chiajna, căci duminică, în ultima etapă a turului, pe „Motorul” vine Farul Constanța.

Bineînțeles, Laszlo Balint e preocupat de recuperarea fizică a jucătorilor săi, dar mai introduce în discuție și o altă latură. „Este clar că recuperarea energiilor fizice e prioritară pentru noi, însă nu neglijăm aspectul mental, dimpotrivă. Am avut și vom mai avea și discuții individuale și colective cu jucătorii noștri, fiind un punct din două meciuri e puțin pentru UTA. În plus, nici prestațiile avute, în special cea contra a Rapidului, nu ne-au mulțumit în primul rând pe noi și trebuie să ne revenim rapid. Chiar dacă Farul nu a câștigat foarte multe puncte în deplasare, sunt sigur că ne va pune probleme la Arad dacă nu vom fi echipa ce a legat rezultatele și evoluțiile bune ce ne-au dus pe primul loc în clasament”, spune antrenorul „roș-albilor”, citat de Sport Arad.

Andrei Rus iese din schemă din cauza unei accidentări, Romario Moise e bine

Pe de altă parte, stafful tehnic al arădenilor mai are de gestionat și restanța cu Chiajna, ce vine la doar 48 de ore și 45 de minute de la finalul disputei cu „marinarii”. Iar UTA va trebui să se descurce de acum și fără Andrei Rus. Fundașul dreapta de 19 ani a ieșit accidentat după doar 12 minute trecute din disputa cu Rapid, iar examenul ECO a evidențiat o leziune fibrilară. Prin urmare, e greu de crezut că Rus va mai intra pe teren până la vacanța de iarnă și, dacă o va mai face, probabil doar pe 7-8 decembrie, contra Petrolul.

„Este clar că am pierdut o piesă importantă, în condițiile în care în apărare îl avea deja accidentat pe Stancu, iar Șeroni face doar alegări, acuzând aceleași dureri în zona gambei. Asta e, va trebui să ne descurcăm cumva. Deocamdată, ne concentrăm doar pe meciul cu Farul, pentru că vrem să-l câștigăm neapărat și să depășim momentul greu avut din punctul de vedere al rezultatelor ultimei săptămâni. Pentru asta avem nevoie și de susținerea fanilor, un stadion plin și pozitiv ne-ar ajuta mult, poate chiar fi decisiv pentru cele trei puncte duminică. Apoi, într-adevăr, trebuie să vedem cum gestionăm acest program criminal. Vom fi preocupați în special de integritatea fizică a jucătorilor noștri la meciul cu Chiajna, care vine la doar 48 de ore după cel cu Farul. Și încă tot pe un teren sintetic. Tot am spus că ne este greu cu meciuri din trei în trei zile, dar la meciuri la două zile distanță unul de celălalat nu ne așteptam niciodată. Dar, iată, va trebui să facem față și acestei provocări cu dorința de a scoate maxim”, a adăugat Balint.

Deși se temea și o accidentare a lui Romario Moise, mijlocașul e bine, doar că acuză o încărcare pe musculatură după programul încărcat din ultimele săptămâni.

„Ne preoupă și starea lui Romario, eu sper să-l avem pe duminică. Dacă nu, Lorenzi a revenit bine pe gazon cu Rapidul, medical și fizic e ok. Și Isac a făcut progrese, dar la el mai rămâne de văzut dacă vom apela cu Farul”, a mai punctat „principalul” arădenilor.

UTA – Farul, din cadrul etapei a 18-a a Ligii 2, e programat duminică, la ora 11:30, pe arena Motorul din Aradul Nou. În acest moment, UTA ocupă locul 1, cu 32 de puncte, iar Farul e pe poziția a 8-a, cu 25 de puncte.

CITEȘTE și: UTA și fanii ei, alături de micuțul Noel

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 22 Nov. 2019, 12:49 Campionat
Pe aceeași temă