Laszlo Balint, după prima victorie ca antrenor în derby-ul Vestului: „O s-o ținem minte mult timp de acum înainte. Vreau ca UTA să devină invincibilă acasă”

Marius ANGHEL 20 Oct. 2019, 16:43 Campionat

12 ani au avut de așteptat suporterii echipei UTA pentru o victorie cu o Poli susținută de suporteri, la Arad, iar gustul ei e cât se poate de dulce atâta timp cât favoriții lor revin pe podium și sunt foarte bine plasați în lupta pentru promovarea în Liga 1. Ca și joc și număr de ocazii, „Bătrâna Doamnă” a fost clar peste rivalii de pe Bega, însă finalul a fost plin de suspans ca urmare a eliminării lui Tomozei.

Până la urmă, arădenii iau trei puncte după victoria cu 1-0 prin golul marcat de Ciprian Rus. „O victorie pe care o s-o ținem minte mult timp de acum înainte. Le-am spus băieților că fotbalul îți dă momente frumoase și e la îndemâna noastră să avem parte de un astfel de moment. Dedicăm victoria fanilor, le mulțumim pentru atmosfera creată, de maniera în care ne-au sprijinit și sper să o facă la fel și de acum. Vreau ca UTA să devină invincibilă acasă, indiferent de stadionul pe care vom juca, aici, la > sau pe >. Trebuie să fim mai puternici pe cum trec etapele”, au fost primele cuvinte ale tehnicianului utist la puține minute de la încheierea disputei cu Poli, citate de Sport Arad.

Făcând o analiză mai aplicată a celor întâmplate pe teren, Balint a adăugat: „Știam că nu va fi ușor, șitam că va fi multă adrenalină, motivație, s-a văzut asta în ambele tabere. Dar, am fost echipa care a controlat jocul, care a avut ocazii mari în ambele reprize. Ne-a lipsit luciditatea la afinalizare, băieții au fost prea puțin inspirați acolo în față. I-am felicitat și pe timișoreni, au făcut un meci bun, și-au văzut interesul, vedeți cât de bine stau în apărare. Ne-a fost greu să ajungem la finalizare, dar mă bucur că, până la urmă, am făcut-o și am gestionat bine și inferioritatea numerică. Concluzionând, cele trei puncte sunt esențiale și le merităm pe deplin. Felicitări băieților, au depus efort mare mai ales după eliminarea lui Tomozei. S-au prezentat foarte bine, cu atitudine și nici nu se putea altfel la un meci cu o așa încărcătură emoțională. În plus, am reușit să remediem și detaliul jucătorilor care vin de pe bancă și asta pentru că toți care au intrat au făcut-o bine, și-au ajutat echipa într-un moment dificil”.

Bogdan Stancu a fost titular și integralist pentru UTA după o lună de pauză cauzată de o ruptură fibrilară. „Mă bucur, este o satisfacție enormă că Stancu a dus 90 de minute la un nivel foarte bun. Am fost obligat să mă mint, dacă vreți, cu el, am riscat, dar asta denotă și caracterul jucătorului. Când nu ești sută la sută fizic, să joci 90 de mintue într-un astfel de joc, jos pălăria. Repet, asta scoate la iveală caracterul jucătorului”, a mai remarcat Balint.

Cu acest rezultat, UTA a revenit pe locul 3, cu 23 de puncte, dar are trei meciuri restanțe față de primele două clasate. Liderul CS Mioveni e la doar patru puncte în față. În etapa următoare, arădenii vor juca la Reșița, duminică, de la 12:30.

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 20 Oct. 2019, 16:43 Campionat
Pe aceeași temă