Laszlo Balint, despre victoria cu Farul: „Chiar și așa, lipsiți de energie, nu i-am dat nicio șansă adversarului să devină periculos. Am câștigat cu sufletul, cu inima”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 25 Nov. 2019, 14:07 Actualizat: 25 Nov. 2019, 14:08 Campionat

Antrenorul echipei UTA a avut două stări la conferința de presă de după meciul câștigat cu 1-0, duminică, împotriva celor de la Farul Constanța. Una calmă, vorbind cu admirație față de elevii săi și public, iar o alta vulcanică, cauzată de programarea restanței cu Concordia Chiajna peste doar două zile.

„Bătrâna Doamnă” a câștigat din nou în fața propriilor suporteri, în condițiile în care avea în picioare 180 de minute oficiale la finalul unei săptămâni în care trupa de pe Litoral și-a canalizat energiile exclusiv spre acest meci.

Laszlo Balint: „Victoria a fost obținută în primul rând cu sufletul, cu inima”

Octavian Ursu a fost cel care a decis destinația punctelor și cucerirerea titlului de campioană de toamnă de către echipa sa. „Încep prin a adresa mulțumiri jucătorilor mei și publicului. Această victorie a fost obținută în primul rând cu sufletul, cu inima. Vedeți și dumneavoastră că ne este din ce în ce mai greu, dar băieții, în ciuda tuturor problemelor cu care se confruntă, fără energie și plin de lovituri, strâng din dinți și fac tot posibilul ca această echipă să iasă cu fruntea sus de pe teren. Din fericire, s-a întâmplat acest lucru și contra celor de la Farul. Mulțumim publicului, care a fost extraordinar și astăzi. Sunt trei puncte extrem de importante din toate punctele de vedere. Vedeți și dumneavoastră că, practic, nu i-am dat nicio șansă adversarului să devină periculos. Chiar și așa lipsiți de energie, băieții au luptat din prima până în ultima secundă și au demonstrat până la ultimul fluier al arbitrului că își doresc să câștige toate punctele în joc. Iar această abordare a fost cheia pentru victorie”, a spus, după meci, Laszlo Balint, citat de Sport Arad.

„Suntem oameni nu suntem roboți, iar unui robot i se mai schimbă bateria din când în când. Noi nu avem baterii, dar avem suflet și o să avem până la sfârșitul campionatului”

UTA e prima la finalul turului, indiferent de rezultatele ultimelor meciuri ale rundei cu numărul 19, dar și ale restanțelor de marți și miercuri. „Nu mă interesează clasamentul. Ne bucurăm oamenii au strigat că UTA e pe primul loc, dar pe mine, personal, mă interesează cum va arăta clasamentul după ultima etapă. Băieții demonstrează meci de meci că sunt adevărați eroi, dar nu e normnal acest lucru. Suntem oameni nu suntem roboți, iar unui robot i se mai schimbă bateria din când în când. Noi nu avem baterii, dar avem suflet și o să avem până la sfârșitul campionatului. Indiferent de cum va ieși, băieții aceștia merită toate aprecierile și mă bucur că oamenii din tribună știu să-i încurajeze și pe calea asta țin să le mulțumesc”, a adăugat Balint.

Chiar dacă nu a avut o evoluție perfectă, Sorin Bustea a dat randament pe postul de fundaș stânga pe care l-a mai jucat doar în deplasarea de la București, cu Rapid. „A jucat foarte bine, inclusiv etapa trecută. S-a adaptat cerințelor, dar, v-am spus, în momentul în care îți dorești, în momentul în care pui suflet sau în momentul în care ai pasiune pentru ceea ce faci nu contează pe ce poziție în teren evoluezi. E foarte important să transmitem acest mesaj și astăzi asta am făcut”, a mai spus tenicianul „roș-albilor”.

UTA a strâns 35 de puncte după 18 partide, iar ultimul meci al turului e programat peste două zile, marți, tot pe „Motorul”, cu Concordia Chiajna, de la ora 14:00. „Chiar dacă sunt doar 48 de ore până la următorul meci, o să facem tot posibilul să ne revenim și să căutăm cele mai bune soluții, să vedem pe cine băgăm în teren. Dar, vă garantez că, indiferent de cine joacă și dacă o să aduc fotabliști de la Under 19 o să joace 200 la sută ca să câștigăm meciul”, a mai punctat Balint.

CITEȘTE și: Gol utist sută la sută medieșan! Ursu: „Jucam cu Oroian în curtea școlii, azi am adus trei puncte mari. Vrem să câștigăm tot până la vacanță!”

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 25 Nov. 2019, 14:07 Actualizat: 25 Nov. 2019, 14:08 Campionat
Pe aceeași temă