„Lanterna roșie” stinsă de studenții lui Popa

30 Mar. 2012, 22:58 Campionat

Gloria Buzău și-a compromis șansele de supraviețuire în eșalonul secund după ce vineri a suferit un nou eșec, de această dată pe teren propriu. Într-un meci contând pentru etapa a 18-a, echipa din Crâng a întâlnit pe CSMS Iași, una dintre aspirantele la promovare și în fața căreia a cedat la limită, scor 0-1.

Deși nu aveau voie să facă pași greșiți pentru a mai spera la salvare, gazdele s-au dovedit neputincioase în duelul cu o adversară mult mai experimentată și hotărâtă să plece acasă cu tolba plină. După ce mijlocașul formației buzoiene, Ursu (11; 18) a încercat poarta studenților cu șuturi din afara careului, care nu au nimerit însă ținta, a venit și replica oaspeților. Aflat în poziție ideală, Herghelegiu a șutat de la 12 metri, dar goalkeperul Sârbu a reușit să respingă cu piciorul și astfel tabela a rămas imaculată. Nu însă pentru mult timp. Ieșenii nu au uitat pentru ce au venit la Buzău, așa că au insistat în atac, iar eforturile le-au fost răsplătite cu golul marcat de Herghelegiu (29). Acesta a profitat de o gafă a lui Jercălău, la centrul terenului, și cu un șut puternic, din interiorul careului, l-a învins pe portarul gazdelor, deschizând scorul.

Până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic și astfel jucătorii Gloriei plecau la vestiare simțind tot mai mult vântul rece care bate dinspre Liga a III-a, în timp ce studenții din Dealul Copului își făceau din nou calcule pentru promovare.

Repriza secundă a fost una în care echipa din Crâng a părut ceva mai îndrăzneață, încercând să se apropie cât mai mult de poarta lui Irimia. De altfel, buzoienii și-au creat câteva ocazii, însă nu au concretizat niciuna și astfel meciul s-a încheiat cu victoria oaspeților.

Gloria Buzău – CSMS Iași 0-1 (0-1)

Herghelegiu (29)

Sârbu – Cucu, Țabără, Berceanu, Olteanu – Ursu, Jercălău (42 Iordache), Murdărea, Horovei, Corcoveanu (84 Tudor) – Luiceanu
Antrenor: Mihai Ciobanu

Irimia – Cotigă, Tincu, Camara, Mitrea, Ciucur (81 Gado), Milea, Cl. Tudor (89 Onofraș), Bădic, Herghelegiu, Marjanovic (75 Straton)
Antrenor: Ionuț Popa

Articol și foto de Adi SOARE

30 Mar. 2012, 22:58 Campionat
Pe aceeași temă