Lăcătuș a ajuns în Copou: „Era timpul să revin în antrenorat după o pauză destul de lungă”

Mihai Andries 14 Oct. 2013, 20:27 Campionat
Lăcătuș a ajuns în Copou:**

La trei zile distanță după ce s-a înțeles telefonic cu președintele executiv Florin Prunea, noul antrenor al echipei CSMS Iași, Marius Lăcătuș, a sosit luni seară în Copou pentru a semna contractul cu formația ieșeană. Lăcătuș a fost întâmpinat la Aeroportul Internațional Iași de mai mulți suporteri ai echipei și le-a promis acestora că va face tot posibilul pentru a duce echipa în Liga I. Lăcătuș a declarat că era nerăbdător să reintre în circuitul fotbalului românesc, chiar și în liga a doua.

„Nu e o problemă că antrenez în liga a doua. Cineva trebuie să antreneze și în eșalonul second. De asta sunt locuri vacante în prima ligă, pentru a veni cineva din liga secundă. Un exemplu este și Viorel Moldovan, un fost mare internațional care antrenează Rapidul. Era timpul să reîncep și eu munca de antrenor după o perioadă destul de lungă și mă bucur că am venit la Iași”, a declarat Marius Lăcătuș, care a fost așteptat din partea clubului de președintele Comitetului Director, Leonida Antohi și de președintele executiv Florin Prunea.

Lăcătuș a precizat că nu va fi o problemă să se adapteze la Iași. „În mare parte îi cunosc pe jucători, dar nu pe toți. Voi avea însă timpul să-i cunosc pe fiecare în parte. Sigur, pe Marius Onofraș (n.r. finul lui Marius Lăcătuș) îl cunosc cel mai bine, el face parte din familie. Nu am foarte multă nevoie de timp de acomodare, pentru că nu joc eu. În perioada rămasă până la primul meci am timp să-mi cunosc jucătorii și sper să pun în aplicare un plan bun de pregătire pentru a scoate maximum. Nu știu dacă jucătorii trebuie să fie fiare în teren, important este ca ei să-și facă datoria atunci când intră în teren. Vreau ca echipa să fie agresivă, să-și dorească să câștige, să joace la victorie”, a mai spus Marius Lăcătuș, care a făcut un appel la suporteri să vină într-un număr cât mai mare la stadion: „Important este ca suporterii să fie alături de echipă și aștept un stadion cât mai plin la fiecare meci”.

Tehnicianul s-a referit și la meciul de marți al echipei naționale, cel cu Estonia: „Le ținem pumnii băieților în meciul cu Estonia și așteptăm și rezultatul Turciei. Sunt șanse bune pentru a merge la baraj și sunt convins că Olanda își va apăra corect șansele în meciul cu Turcia”.

Marius Lăcătuș va semna cu CSMS un angajament pe o perioadă de un an și jumătate, având ca obiectiv promovarea în Liga I.

 

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Mihai Andries 14 Oct. 2013, 20:27 Campionat
Pe aceeași temă