La un punct de locul 2! FC Argeș a trecut la scor de neprezentare de Luceafărul și își face din nou planuri. Săndoi: „Meritam să câștigăm mai clar”

Marius ANGHEL 01 Oct. 2018, 14:11 Campionat

FC Argeș își continuă parcursul bun din acest tur de campionat și s-a apropiat la doar un punct de locul 2 promovabil direct, ocupat de Petrolul Ploiești. Echipa piteșteană s-a impus la scor de neprezentare, 3-0, în confruntarea de duminică după amiază, de pe propriul teren, cu Luceafărul Oradea, în etapa a 9-a a Ligii 2.

În afară de cele trei goluri marcate de Raul Costin, Bogdan Vișa și Vasile Buhăescu, alb-violeții și-au mai trecut în cont și alte oportunități de a mai înscrie, însă, de fiecare dată, fie portarul oaspeților a fost la post, fie piteștenii nu au fost inspirați în fața porții. După o jumătate de oră în care s-au întrecut în ratări, argeșenii au deschis scorul prin Raul Costin, care a trimis în plasă în urma unei lovituri libere de la 30 de metri.

După revenirea de la cabine, echipa antrenată de Emil Săndoi a forțat desprinderea pe tabela de marcaj. Și în acest meci, fazele fixe au fost cartea câștigătoare a grupării din Trivale. Piteștenii și-au dublat avantajul pe tabela de marcaj cu 20 de minute înainte de final. Șerban a bătut perfect o lovitură liberă, Vișa s-a înălțat peste defensiva ardelenilor și a trimis imparabil, cu capul în plasă. Orădenii au resimțit din plin primirea celui de-al doilea gol, iar defensiva oaspeților a început să se clatine din ce în ce mai tare. Luceafărul a fost făcută KO cu un sfert de oră înainte de ultimul fluier al centralului Dan Dreve. Buhăescu a trimis în plasă din fața porții după ce Moga reușise să respingă cu mari eforturi șutul lui Raul Costin.

Până la finalul disputei, echipa din Pitești a mai irosit încă două mari oportunități de a mai marca. Nou-venitul Enceanu și căpitanul Raul Costin l-au făcut mare pe portarul Bogdan Moga, care, astfel, a reușit să limiteze proporțiile scorului. În urma acestei victorii, FC Argeș a urcat pe locul 5 al clasamentului, cu cele 18 puncte, acumulate în nouă etape. Piteștenii au cu un punct mai puțin decât ocupanta locului 2, Petrolul Ploiești, pe care o va întâlni joi, de la ora 17:00, pe stadionul „Nicolae Dobrin”.

Săndoi își dorea o diferență mai mare pe tabelă: „Ratăm foarte mult din situații clare!”

Emil Săndoi, tehnicianul echipei FC Argeș, s-a declarat mulțumit de jocul echipei sale, însă consideră că meritau să se impună la o diferență mult mai mare pe tabelă. Antrenorul consideră acest meci o repetiție bună înainte de derby-ul de joi cu Petrolul.

„În primul rând ne interesau foarte mult cele trei puncte în joc. Mi-aș fi dorit ca jucătorii care erau la limita suspendării să nu ia cartonașe galbene. Din păcate, am luat un galben, iar un jucător de bază nu va putea juca cu Petrolul. O victorie meritată a noastră. Adversarul a avut o singură oportunitate în careu. Noi ne-am creat multe ocazii de a marca, însă nu am reușit să le fructificăm. În repriza a doua am făcut unele greșeli, pe o lipsă de concentrare, dar după aceea ne-am revenit în joc. Păcat că ratăm de foarte multe ori din poziții de singur cu portarul. Mă îngrijorează această lejeritate pe care o avem la finalizare. Meritam să câștigăm mai clar, dar trebuie să fim mulțumiți și așa pentru că nemulțumitului i se ia darul!. A fost o repetiție bună pentru jocul cu Petrolul, de joi. E adevărat că este la o distanță de timp cam scurtă. Ei au jucat vineri și vor juca joi. Noi jucăm duminică, iar apoi joi. E vorba și de refacere după efortul pe care l-am depus astăzi. Vom încerca să obținem un rezultat bun. Eu de la început am spus că vom construi o echipă bună la Pitești și o vom construi. Nu multe echipe joacă sistemul nostru de joc. Noi, la antrenamente, exersăm și celălalt sistem pe care l-am avut în returul campionatului trecut. E posibiul să trecem în alt sistem la meciul cu Petrolul. Mă bucur că jucătorii au reușit să se adapteze, dar nu peste noapte, pentru că nu este ușor nici pentru ei. Toți dintre ei au făcut progrese în ultima perioadă. În funcție de randamentul pe care îl dau la antrenamente, alegem primul 11 sau pe cei care intră pe parcurs. Nu vreau nemulțumiți în echipă că nu joacă. Eu nu am partipriuri cu nimeni aici și nu o să am niciodată!. Greșeli poate să facă toată lumea!. Și eu sunt convins că am mai greșit și voi mai greși, pentru că muncesc. Dacă nu aș munci și aș sta în tribună, nu aș greși. Să fiți convinși că jucătorii care dau randament la antrenamente, ăia vor intra în teren”, a spus Săndoi.

Lupuț a tras concluziile după eșecul de la Pitești: „Victoria Argeșului este meritată”

La finalul partidei de duminică, la Pitești, pierdute de Luceafărul, cu 3-0, Cristian Lupuț, antrenorul orădenilor, a considerat că ardelenii nu meritau mai mult. Tehnicianul a pus acest rezultat pe seama tinereții și inconstanței jucătorilor săi.

Lupuț speră ca elevii săi să se revanșeze în partida din etapa următoare, contra liderului, Sportul Snagov. „Nu am început jocul rău. Știam că ne așteaptă o echipă bună, redutabilă acasă, cu jucători cu experiență. Am dus meciul până într-un anumit punct, însă a apărut greșeala portarului la lovitura liberă. Am intrat în repriza a doua chiar foarte bine. Chiar am avut momente foarte bune de o ușoară dominare. Pe urmă, am luat goluri pe o lipsă de marcaj la faze fixe. Două faze fixe, două goluri!. Victoria gazdelor a fost adjudecată fără probleme. S-a văzut și o ușoară oboseală după meciul de Cupă cu Astra, de la mijlocul săptămânii. Trebuie să analizăm, să vedem unde am greșit, ce am făcut, dar din păcate, tot analizăm și facem aceleași greșeli. Victoria gazdelor este meritată. Sunt foarte mulți tineri în echipă. Ați văzut meciul cu Clinceniul de acasă, un meci extraordinar!. Acum nu a mai fost la fel. N-au constanță în evoluții. Repetăm aceleași greșeli de marcaj, greșeli tehnice. Poate meciul de sâmbătă, cu Snagovul, va fi foarte bun, sau poate nu. Eu sper să remediem greșelile. S-au adus 17 jucători în această vară, majoritatea tineri. Astăzi am introdus în teren și un jucător de 17 ani, Patrick Peter. Meciul era jucat și am vrut să-l promovez pe copil. Va avea tot creditul meu dacă se va pregăti bine de acum încolo”, a spus tehnicianul la conferința de presă de după meci.

Tofan certat de Săndoi

Emil Săndoi, antrenorul lui FC Argeș a avut o discuție mai aprinsă cu mijlocașul Andrei Tofan la pauză, dar și la finalul meciului. „I-am spus înainte de meci că va da gol. L-am certat și la pauză, dar și după meci, chiar dacă am câștigat. I-am spus că dă gol astăzi și trebuia să dea, pentru că a avut două situații de singur cu portarul. La una dintre ele trebuia să își facă preluarea pe piciorul lui drept, iar la cea de-a doua, nu trebuia să mai centreze în fața porții, ci să dea la poartă. L-am certat ca să știe ce are de făcut când se mai întâlnește cu asemenea ocazii”, a spus, după meci, tehnicianul piteștean.

Turda și Hreniuc, în creștere

Deși nu obișnuiește să evidențieze jucătorii după meci, Emil Săndoi, antrenorul lui FC Argeș, i-a lăudat pe câțiva dintre elevii săi după partida de duminică cu Luceafărul Oradea. „Nu se cunoaște faptul că jucăm cu trei juniori. Turda și Hreniuc sunt în creștere și nu se observă în teren că sunt sub 21 de ani. Poate și la Ureche nu se observă acest lucru, chiar dacă a mai făcut niște greșeli. Uitați-vă și la celelalte echipe care joacă tot cu portari sub vârstă. Tordai de la Petrolul, Dur-Bozoancă de la U Cluj, au greșit și ei. Trebuie să le dăm încredere ca să poată crește”, a fost explicația lui Săndoi în legătură cu titularizarea lui Ureche, care a greșit în runda precedentă, din deplasarea de la Aerostar Bacău.

FC ARGEȘ – LUCEAFĂ‚RUL ORADEA  3-0
Raul Costin 28′, Bogdan Vișa 69′, Vasile Buhăescu 74′

Ureche – Vișa, Hreniuc, Turda – Tofan, Șerbănică (Ct. Barbu 84′), R. Costin (cpt.), I. Năstăsie (Enceanu 70′) – Buleică (Vas. Gheorghe 79′), I. Șerban, Buhăescu
Rezerve neutilizate: Oct. Popescu – D. Oancea, Tăbăcariu, Ct. Stan
Antrenor: Emil Săndoi

Moga – Toriște, Oros (cpt.), Preoteasa, Chiorean (G. Paraschiv 64′) – Opriș, Prejmerean – Mitrică (P. Peter 80′), Vas. Pop (Codoban 73′), Moihedja – Ludușan
Rezerve neutilizate: Moroz – Gruia, C-tin. Roșu, Gunie
Antrenor: Cristian Lupuț

Stadion: „Nicolae Dobrin” – Trivale (Pitești – Argeș); Spectatori: 1.500; Arbitru: Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca); Asistenți: Marius Bălan (Dej) și Petrică Ionuț Cîmpeanu (Cluj-Napoca).

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 01 Oct. 2018, 14:11 Campionat
Pe aceeași temă