Juventus tranșează „duelul suferinței”

07 Apr. 2012, 21:55 Campionat

Într-o întâlnire care a contat pentru etapa a XX-a a Ligii secunde, în Colentina, s-au întâlnit ultimele două clasate ale Seriei a doua, dacă nu luăm în considerare poziția Arieșului Turda, echipă retrasă din campionat. După un joc anost, cu puține faze de poartă, partida dintre Juventus și Muresul Deva se intrepta spre un egal care nu ajuta niciuna dintre combatante. După 88 de minute de încrâncenare, fără prea multe realizări tehnice, Marius Nae a marcat singurul gol al meciului și a adus cele 3 puncte în vistieria alb-albaștrilor.

Posesia a aparținut covârșitor gazdelor, care au avut și singurele ocazii ale primei părți. Mai întâi, Bănuță a prins un trasor de la mai bine de 25 de metri, însă mingea a trecut puțin peste poarta lui Dzelme (35). În ultimul minut al primei reprize, Vlad Țăran a reluat artistic pe spate, însă neeficient pe tabela de marcaj.

După pauză, la timonă s-a instalat tot trupa lui Dumitru Grigore. În minutul 52, căpitanul Amet Ferdin a tras pe lângă din lovitură liberă, dintr-o poziție excelentă, de la 20 de metri lateral stânga. Următorul pe lista celor care au trecut pe lângă deschiderea scorului a fost Damaschin. Într-un singur minut, acesta a „reușit” performanța de a rata două ocazii rarisime. La prima dintre acestea a intervenit salvator portarul Mureșului, după un șut de la 16 metri, iar la cea de-a doua, vârful Juventusului a reluat defectuos din poziție excelentă, din interiorul careului mic. Bustea și-a încercat și el norocul de la 25 de metri, însă același Dzelme a fost la post (61).

Când nimeni nu mai credea, „gașca din Colentina” a reușit să spargă apărarea supraaglomerată a Mureșului. În minutul 88, Marius Nae a profitat de o bâlbâială a defensivei oaspeților și a prins un șut năpraznic de la 20 de metri. Mingea a ajuns sub tranversală, surprinzându-l și pe goalkeeperul Devei care era puțin ieșit dintre buturi.

Sătui să se cantoneze în apărare, oaspeții au ieșit la joc în ultimele secvențe ale partidei. În minutul 90, Petresc a tras puternic de la 25 de metri, dar Sardescu a respins și astfel a păstrat cele 3 puncte în Colentina.

Juventus obține prima victorie din septembrie 2011 și ajunge la cel de-al 3-lea meci consecutiv fără înfrângere. De cealaltă parte, după această înfrângere, Mureșul preia ultima poziție a clasamentului și doar o minune o mai poate păstra în Liga a II-a.

JUVENTUS BUCUREȘTI – MUREȘUL DEVA 1-0 (0-0)
M. Nae (88)

Sardescu – Cip. Petrescu, H. Crișan, Ianuși, F. Amet (cpt.) – Bănuță, Bustea (’86 Slobozeanu), Daia, G. Tene (’63 Stănică) – Vl. Țăran (’48 M. Nae), Damaschin
Antrenor: Dumitru Grigore

Dzelme – Petresc, Vârtic (cpt.), Geacă, Lia – Dutciuc, Al. Dan, Plăvițiu, Ungur (’80 A. Nicolae) – T. Stan (’64 Ciparidis)- Jawad
Antrenor: Romulus Gabor

Articol scris de Gabriel MORARIU

Foto: Bogdan IORDACHE

07 Apr. 2012, 21:55 Campionat
Pe aceeași temă